Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mozna se novy hry vrati ke korenum a mozna z nich budou stejne nedodelane sracky jako Microsoft Flig…
RedMaX 22.09.2020 18:27
RedMaX
Taky neskáču radostí. Jeden nikdy neví, jak se Ind vyspí a co za hovadinu vymyslí. Třeba to, že ty…
L-Core 23.09.2020 07:45
L-Core
U her z game passu nejde rozchodit modifikace, tedy ani např. přidat tam češtinu. Je to tak. Důvod… nový
RedMaX 23.09.2020 16:44
RedMaX
Tak za mě ať si celý game pass Sandála strčí do špic. A jistě, je mi jasné, že z neofiko nepodpory… nový
L-Core 23.09.2020 20:02
L-Core
Pokud bude vyvojar na mody myslet a oficialne je do hry zabuduje, je mozne i hru z Windows Apps modo… nový
RedMaX 24.09.2020 18:02
RedMaX
"Hrani na PC konci, vyvojari budou podporovat jen konzole." "Jestli nekdo dokaze znicit hrani na PC… nový
Sova123 24.09.2020 18:23
Sova123
Blessed: "Pred pár dňami som tu sračku dohral neodporúčam to hrať ver mi. Češtinu tá hra ani nemá."… nový
RedMaX 24.09.2020 19:25
RedMaX
Hra môže mať komunitnú češtinu ale zas prídu následky že čeština je búd pokazená napr. 4au=čau miest… nový
Sova123 24.09.2020 19:39
Sova123
Jenze nejvetsi problem pro komunitni cestiny byvaji klacky pod nohy ze strany vyvojaru hry k tomu, a… nový
RedMaX 24.09.2020 22:16
RedMaX
Někdy je to ještě horší. Devs, místo toho, aby použili (=pro potřeby hry koupili) nějaký z miliónů f… poslední
L-Core 25.09.2020 10:57
L-Core
Diakritika může být problém, ale je možno jej vyřešit. Co jsem dělal překlady her, setkal jsem se s… nový
L-Core 25.09.2020 10:44
L-Core
Rip TES a FO. nový
Dwane Dibbley 24.09.2020 05:48
Dwane Dibbley
Prečo ? keď je šanca že sa k tomu môže vrátiť Obsidian. nový
Sova123 24.09.2020 08:49
Sova123
je šanca :)) nový
Dwane Dibbley 24.09.2020 15:49
Dwane Dibbley

Taky neskáču radostí.

Jeden nikdy neví, jak se Ind vyspí a co za hovadinu vymyslí. Třeba to, že ty jejich hry budou vycházet pouze ten jejich game pass. A jak víme, MS má v tomhle schopnost vymyslet opravdu absolutní dno, viz třeba projekt s hrdým názvem Games for Windows Live. Nic horšího neznám. U her z game passu prý(?) nejde rozchodit modifikace, tedy ani např. přidat tam češtinu - takové věci pro mě znamenají automaticky stopku. Navíc o placení předplatného za cokoliv - a když přestaneš platit, vše je fuč - si myslím svoje (a je jedno, zda je to software, hry, hudba, filmy): ani náhodou!

Na druhé straně, pokud bych si nezahrál hry od MS, nic se neděje. Budu hrát jiné, je jich dost a dost. Stejně mě poslední roky nejvíce baví logické indie věci a ne vyhypované AAA tituly.

U her z game passu nejde rozchodit modifikace, tedy ani např. přidat tam češtinu.

Je to tak.

Důvod to má technický, Xbox aplikace pro Windows je tzv. Windows Apps dřív se tomu říkalo Metro aplikace a tím pádem do všeho co jede přes Xbox aplikaci nemá uživatel přístup a nemůže tam nic měnit. Samozřejmě dají se k té složce Windows Apps na vašem PC nastavit práva tak, aby se tam uživatel a majitel PC dostal. Jenže to může vyústit jen ve dvě situace, buď Microsoft při spuštění MS Store či Xbox Store práva zase zablokuje nebo si aplikace zjistí, že tam došlo ke změně (md5 součet) a zablokuje ji. Mě se i stalo, že jsem si hraním se složkou Windows Apps rozvrtal systém natolik, že už nenastartoval a musel jsem použít image disku, ještě že je dělám.

Tak za mě ať si celý game pass Sandála strčí do špic.

A jistě, je mi jasné, že z neofiko nepodpory češtiny se neopupínkuje, žíly mu to trhat nebude, šak se máme naučit nějaké normální řeči, že. Akorát já vím, že o takové hry nestojím. Sandála si nechá svůj closed system, já své peníze, problem solved :)

-------
Na druhé straně věřím tomu, že v cracknuté verzi takové hry to půjde. Nikdo ale mody/češtiny jen pro warezáky dělat nebude.

=====
edit: evidentně tu máme málo "hodnotících" prvků, jen souhlasím/nesouhlasím. Dal bych to "souhlasím s tebou", ale rád bych přidal "ale se*e mě to moc, o čem píšeš". Tak jsem nereagoval :-D

Pokud bude vyvojar na mody myslet a oficialne je do hry zabuduje, je mozne i hru z Windows Apps modovat. Tak je tomu i u Flight Simulatoru, nicmene musi tam byt ta pridana podpora od vyvojare. Na koleni nikdo hru nezmodifikuje.
Nevim, jak je to s warezem. Tipnul bych si, ze proste extrahujou z Windows Apps soubory hry, udelaji crack, pak to cele zabali a distribuuji a ze to teda uzivatel warezu muze rozbalit a spustit odkudkoli, tudiz bych veril, ze warez modovatelny bude.

Je podle me jen otazkou casu nez si MS zacne u vsech "svych" studii vynucovat pouzivani Xbox apps a tudiz ztratime pristup ke znacnemu mnozstvi obsahu. V podstate zlatej Epic Store proti tomuhle, jenze aspon je videt, jak vyhodny pro nas zakazniky byl ten "zlej" Steam a jak situace taky muze dopadnout. Nakonec existuji takove dve vety, ktere se obcas k PC hrani rikaji:

"Hrani na PC konci, vyvojari budou podporovat jen konzole."

"Jestli nekdo dokaze znicit hrani na PC, tak to muze byt jen Microsoft."

Pomalu se to naplnuje.

"Hrani na PC konci, vyvojari budou podporovat jen konzole."

"Jestli nekdo dokaze znicit hrani na PC, tak to muze byt jen Microsoft.

Pomalu se to naplnuje.

Máš pravdu za chvíľku zrušia windows potom sa prestanú predávať komponenty do pc a všetci budú vyrábať konzoly a ľudia ich budú úsmevom na tvári kupovať a všetci budú spokojní :-)

A Epic store nám bude dávať hry zadarmo každý deň.

Tak takúto sračku som dlho nečítal čo si napísal to že microsoft nedovoľuje pridávať módy do hry nikoho netrápi a ani neviem akú hru by tam niekto modoval, ked chceš modovať hry tak si tu hru kup na steame a maš tam workshop či ine stránky ktoré ti ponúkajú mody a programy do hry wtf a čeština ? ta za chvíľku nebude v žiadnej hre jedine že by to niekto zobral a prekladal ale neviem či by sa to niekomu chcelo. (je mi fuk či budú češtiny a či nie)

A vývojár na mody kašle ten spraví hru a ostatok ho nezaujme mody a programy do hry tvoria fanúšikovia a ľudia ktorých to baví.

Blessed:

"Pred pár dňami som tu sračku dohral neodporúčam to hrať ver mi. Češtinu tá hra ani nemá."

---

Hra ma komunitni cestinu. Do hry jsem nahral 24 komunitnich modu, ktere by tam v pripade, ze by hra byla na Xbox Apps, dat nesly. Hra nepada, vse tam po opravach, ktere moderi provedli funguje a docela me to zaujalo. Nejake hodnoceni dam do odkazovaneho tematu az to dohraju, ale zatim teda to vypada mnohem lepe nez jsem si myslel na uplnem zacatku, kdyz jsem to nainstaloval.

Ano, muzes si tu trvat na svem, ze ty chces a budes hrat hry jen od vyvojaru, kteri to dotahnou do zdarneho konce sami, ale proste realita je asi bohuzel jinde a zatim muzeme byt za dobrovolne modery a tvurce cestin na PC dost radi.

Hra môže mať komunitnú češtinu ale zas prídu následky že čeština je búd pokazená napr. 4au=čau miesto č,š,ť,ž,ý,á atď. budú čísla či iné písmena alebo hra bude zle reagovať, je fajn že robia češtiny ale otázka je do kedy ? ked už ani normalne samostatne hry nemajú češtinu a furt nebudú mať napr. ten novej AC skoro všetky diely (asi,nehral som všetké) a zrazu do novšieho dielu nedajú, hry budú väčšie a väčšie a bude tam toho veľa a ľudom sa to nebude chcieť robiť ani taký RDR 2 nemá češtinu čo je sakra dosť škoda na takú parádnu hru. A ten mass effect andromeda je chcanka ver mi.

Jenze nejvetsi problem pro komunitni cestiny byvaji klacky pod nohy ze strany vyvojaru hry k tomu, aby se lokalizace dala vubec udelat, ta velikost hry a sire dialogu je az na druhym miste. Tudiz zase je hlavni problem ve snaze zabranit tomu, aby hra sla modovat. Nemoznost ceske diakritiky u nekterych her je zase jen o odflaknuti kodu vyvojari. UTF8 je tu s nama jak dlouho 20 let? Pritom za standard je brano i na Windows minimalne poslednich 10 let a stejne to nekteri vyvojari ve fontech nepouzijou. :-/

Někdy je to ještě horší. Devs, místo toho, aby použili (=pro potřeby hry koupili) nějaký z miliónů fontů, namalují si svůj *dds, v něm jednotlivé malůvky písmenek ohraničí souřadnicemi, vedle si udělají "mapu znaků" a tu pak používají. A ten původní *dds změní a schovají někam hluboko, aby jej nikdo nenašel. V reverse engineeringu pak musíš umět tu texturu překreslit (často to bývá jen ve formě alfa kanálu) a také k němu najít a dešifrovat tu příslušnou "převodní tabulku" (SDF Atlas) a umět ji modifikovat. To je bez podpory devs občas opravdu těžké - a obdivuji lidi, kteří to dokážou. Vypadá to takto (začátek už upraveného konkrétního souboru, který je hluboko zavrtán v dalším archivu, tam pod nicneříkajícím tagem/názvem, zde sharedassets0_00002.-45):

[91171-sdf-atlas-png]

Diakritika může být problém, ale je možno jej vyřešit.

Co jsem dělal překlady her, setkal jsem se s několika možnostmi:
1) diakritika není problém, devs použili unicode fonty s českými znaky.
2) diakritika problém je, některé české fonty obsahuje (áíé), jiné ne (ěščř). Řešení existuje, ale musí se hrábnout do souborů s fonty, najít někoho, kdo to umí (já takové našel a i tady jim veřejně děkuji, pokud to tu čtou :-) ). Teď dělám na překladu ukecané logické hry Lightmatter, čeština bude s diakritikou a souhlasem devs.
3) diakritika je problém a fonty změnit nelze (struktura hry, nemožnost se k nim dostat) nebo je to mimořádně složité a nebo je to "okrajová hra" a se složitým a hlavně pracným předěláváním fontů nechci své spolupracovníky otravovat. Pak prostě bude "preklad bez hacku a carek" (naposledy jsem tak vydal "cestinu" do série Hexcells).

Diakritika je ale až druhá v pořadí v souvislosti s problémy s překlady, tou první jsou samotné texty. Někdy je to pohodička, jindy jsou texty rozházeny hluboko a hluboko v různých archivech - a i když se dají vydolovat a vrátit zpět, není vyhráno. Aktualizace hry, vše je jinak a může se pomalu začít od začátku, protože soubory jsou jiné, vše je přeházeno, staré souvislé texty není možno použít, protože devs přeházeli stringy apod. Ano, dívám se na tebe Kingdoms and Castles ]:( (už jsem měl skoro hotovo, vč. dia, ale update hry vše "zničilo". Překlad udělám teprve, až bude hra mrtvá, až ji devs odloží.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru