Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Kingdom Come: Deliverance zdarma na Epic store - příští týden

Loni bylo možné Kingdom Come: Deliverance hrát zdarma několik dní na Steamu, ale tentokrát si budete moci díky Epicu hru zadarmo přidat do své knihovničky napořád. Doufejme, že se tento obchod českému studiu (případně jeho vydavateli) vyplatil a že zároveň rozšíří tuto značku dále do světa, aby případný druhý díl této RPG hry dosáhl ještě větší očekávanosti a úspěchu.

- pro mne je to teda ono povestne "i zadarmo drahe" a porad beru celou tuhle Vavrovinu jako prehypovanou sragoru, ale pokud nekdo jeste nezkusil...

Předmět Autor Datum
Zatím jsem nezkusil, protože mi vadí, aby se husiti zdravili haudujudú. Ale zadarmo si hru samozřejm…
L-Core 06.02.2020 20:55
L-Core
KCD 2 uz si nekoupim, poridim ho az casem zdarma na Epicu. A doufam, ze stejne bude uvazovat hodne l…
RedMaX 06.02.2020 21:33
RedMaX
Nevím, ale myslím, že nevymstí. Čistokrevný herní vývojář může být finanční pako, ale ekonomický man…
L-Core 06.02.2020 21:48
L-Core
Cele je to financovano detmi solicimi za Fortnite. Epic z toho ma takovy prisun penez, ze nevi co s…
RedMaX 07.02.2020 00:12
RedMaX
Ber to z té pozitivní stránky. Hra se 2 roky po vydání už asi moc neprodávala. Navíc byla v měsíčník…
Holy99 07.02.2020 00:03
Holy99
Vieš čo je na to smiešne ? :D že zarábajú extrémne peniaze a nevedia si spraviť poriadny launcher :D…
Sova123 07.02.2020 09:16
Sova123
Na nějakém launcheru mi vůbec nezáleží. Chci hrát hry, ne čumět na nějaký seznam. K ničemu (kromě zí…
L-Core 07.02.2020 11:01
L-Core
Nevim co je na tom k smichu. Epic pri svem startu pouzil nechutny konfrontacni marketing s oblibenou…
RedMaX 08.02.2020 08:57
RedMaX
Pozor, píšu že mně je to k smíchu, tím nikoho nezesměšňuji. Jako mi mohou být k smíchu třeba Skoti v…
L-Core 08.02.2020 15:20
L-Core
Exkluzivni hry jsou na Steamu proto, ze si vyvojari tech her zhodnotili, ze se jim prace s tim davat…
RedMaX 08.02.2020 16:52
RedMaX
Veľmi dobre si to napísal, áno hráčom nevadí iní klient napr. keď tu hru dajú na steam a musíš mať k…
Sova123 08.02.2020 18:35
Sova123
Ty mas v oblibe, pokud to lze spoustet hry z plochy nebo proste pres zastupce, ale spoustu jinejch l…
L-Core 08.02.2020 19:35
L-Core
Jak říkám, nikde nic nekupovat a nepodporovat vydřiduchy, co tvoří hry. Stačí vydržet, až to bude na…
Zajdaz 06.02.2020 21:24
Zajdaz
Všechny hry mám nainstalované na HDD, žádná hra (z těch mnoha set, co mám nainstalované) nenutí HDD…
L-Core 06.02.2020 21:43
L-Core
No tak já jsem se s tím neustálým hrabáním disku taky u žádné jiné hry nesetkal, jen u KCD. :) Hra b…
Zajdaz 06.02.2020 22:00
Zajdaz
Tak ty husity tahám. A je vidět, že nejsem sám, rychlost stahování bídná :) Evidentně EPIC nemá neo…
L-Core 13.02.2020 17:27
L-Core
No tak to vidím 1 krát KCD ma dlc kde si môžeš postaviť vlastnú vesnicu (dom či celu dedinu ?) nehra…
Sova123 13.02.2020 18:13
Sova123
Skyrim mám kompletní hru se všemi DLC, ale ke stavbě baráku jsem se dostal jen zlehka (někde v hnusn…
L-Core 13.02.2020 18:26
L-Core
Hahaha :D ale cením 740 her a 12 rokov steamu tak to je very nice. DLC za 3 dolače ? kludne zo zober…
Sova123 13.02.2020 19:00
Sova123
Dohrál jsem celý KC:D vč. všech DLC. Nejlepší deal je "A Woman's Lot", to si fakt kup. Chybu neuděl…
Holy99 13.02.2020 19:17
Holy99
Na steame je v akci to dlc za 3 eura poslední
Sova123 13.02.2020 19:34
Sova123

Zatím jsem nezkusil, protože mi vadí, aby se husiti zdravili haudujudú. Ale zadarmo si hru samozřejmě přidám (mám z EPIC v knihovně úplně všechny hry, které rozdávali - i které mám jinde), nainstaluji a zahraju. Že to nebude mít všechny DLC, neva; pokud by mě to jó zaujalo, dokoupíme.

Už se těším na debaty na všelikých českých herních serverech, jak ti, kteří se jen ze slova "epic" osýpají, budou zase šířit svá moudra, jak je EGS ívl ]:)

Cele je to financovano detmi solicimi za Fortnite. Epic z toho ma takovy prisun penez, ze nevi co s nima a utraci je za nabidku her zdarma. Jasny, ze Warhorse potazmo jejich vydavatel z toho dostali peknou sumicku. Jedina otazka tak je, dokdy bude Fortnite tak vydelecny, ze si to Epic bude moct stale dovolit dotovat. Ja jsem optimista a doufam, ze i Fortnite jednou skonci a Epic si uz nebude moct podobne veci dovolit, ovsem pak to nebude Epic, ale ti vyvojari treba z Warhorse budou vysvetlovat lidem, proc si jejich dalsi hru kupovat, kdyz ta prvni byla zadarmo na Epicu.

Ber to z té pozitivní stránky. Hra se 2 roky po vydání už asi moc neprodávala. Navíc byla v měsíčníku humblu za pár korun. Ten, kdo tu hru fakt chtěl, tak už ji má. Teď si ji přidají lidé jentak a možná pár jedinců to opravdu dohraje(zase, ten, kdo za ni nechtěl platit, si ji prostě stáhnul). Jo a ta pozitivní věc je, že Epic dal ze svého konečného zdroje zase ždibec do světa. :-) Neboj se, až děcka přestane bavit Fortnite, tak Epic padne. Epic je takovej ten stereotypní bohatý spolužák ze základky; každý s ním kamarádí do té doby, dokud má peníze a kupuje. ;-)

Koupil jsem si Kingdom come hned při vydání a nelituji toho, takže tak.

Vieš čo je na to smiešne ? :D že zarábajú extrémne peniaze a nevedia si spraviť poriadny launcher :D hlavne že rozdávajú hry zadarmo a platia si exkluzivity, verím tomu že raz príde hra ktorá fortnite zničí a bude mať len pár tisíc hráčov a epic bude len v kúte rozmýšlať akú srač*u zas vypustiť aby zarábali na deťoch.

Na nějakém launcheru mi vůbec nezáleží. Chci hrát hry, ne čumět na nějaký seznam. K ničemu (kromě získávání her zdarma) jej nepotřebuji. Stažené hry se dají hrát i bez něj. Klidně bych si mohl *exe hry z Epicu přidat do Steamu (jako produkt nepatřící do Steamu) a spouštět to tam. Bez spuštění Epic launcheru.

A já zase věřím a přeji si to, aby jim Fortnite vydržel co nejdéle, aby počtu hráčů rostly a rostly, aby vymysleli ještě lepší podobnou hru. Sice mě osobně tohle nebere, ale díky tomu každý týden fasuji hry zdarma :-p

A to, že některým už jen ze slova "Epic" naskakuji pupínky, je mi vyloženě k smíchu.

Nevim co je na tom k smichu. Epic pri svem startu pouzil nechutny konfrontacni marketing s oblibenou platformou, ktera ma miliony fanousku. Je teda uplne normalni, ze si to tito lide vysvetlili jako utok na ne same a Epic si tak zavrel cestu k mnoha potencialnim zakaznikum. Nakonec ja nejsem zadny extra fanousek Steamu, ale nesnasim podobne konfrontacni rekl bych trapne situace a proto se Epicu take obloukem vyhybam.
Rozumim tomu, ze kazdy jsem jiny a ze to nekterym lidem vadit nemusi, ale urcite neni zadny duvod zesmesnovat ty, kterym pristup Epicu vadi.

A pokud nekdo chce tvrdit, ze Epic podobny pristup musel pouzit, kdyz chtel vejit ve znamost oproti obri platforme, ja tvrdim, ze nikoliv. Nakonec Origin i GOG take prisli az po Steamu a dokazali vedle nej vyrust. Epic ale mel sanci i pozdeji, mohl se Steamu i fanouskum omluvit, ale neudelal to, ted uz je pozde a ponese nasledky.

Pozor, píšu že mně je to k smíchu, tím nikoho nezesměšňuji. Jako mi mohou být k smíchu třeba Skoti v sukních, dámy v kloboucích, fanoušci fotbalistů, hráči na harmoniku, chovatelé myší, kdokoliv. Mně.

A co mi na té kauze Epic připadá směšné? No jak se prostý lid v boji mezi nenažranými kapitalisty přiklání na jednu stranu, i když sám z toho nemá prospěch, spíše ztrátu. Něco jako podpora ze strany komunistů (svému ideovému úhlavnímu nepříteli, velkoburžoovi) Babišovi. Mně je úplně jedno, jak vydělá/prodělá Newell či Sweeney; dva miliardáři se přetahují o klienty a klienti na tom mohou jen vydělat. Jestli se mají firmy rády, jestli se nenávidí, co mi je po nich? A pokud budou hry zadarmo rozdávat, budu je brát od všech. Od Epicu, Originu, Uplaye, Steamu, Humblebundle, od kohokoliv. I když už danou hru mám.

Skoušel jsi spočítat, kolik her, které jsou exkluzivně jen na Steamu (či jiných platformách) existuje? Bude jich určitě mnoho a mnoho tisíc. Zajímavé, že lidi neřvou.

Pochopím, že někoho (myslím hráče) naštve, když si nějakou hru koupí a za dva týdny je jinde zadarmo. Ale to přece zažíváme pořád a pořád, každou chvíli jsou nějaké slevy a mnohá zakoupená hra se dá časem pořídit levněji.

Kdyby začal MS nebo Sony nebo někdo jiný zadarmo rozdávat hry, tak to ti ostatní také mají považovat za nechutnou konfrontaci?

---
Já byl kdysi hodně vysazený na Origin, kvůli EULA, která toho EA dovolovala opravdu hodně (prolézání PC uživatele, odesílání seznamu nainstalovaných aplikací, navštívených www a kdoví co všechno). Jejich klienta jsem si pořídil, až tato pravidla změnili. Tím samozřejmě nevím, zda se teď chovají slušněji, nejsem schopen si to ověřit :) Jasně, četl jsem poplašné zprávy, že Epic/Tencent posílá "celý můj PC" do Číny, nebojím se toho..

Exkluzivni hry jsou na Steamu proto, ze si vyvojari tech her zhodnotili, ze se jim prace s tim davat hry jeste jinam nevyplati nebo proto, ze je nikdo jiny na svou platformu nechtel, zatimco Steam vezme vsechno nebo skoro vsechno a at si lidi pak vyberou sami co chteji hrat. Tady mluvime o exkluzivitach ze strany vydavatele nebo herni platformy a to se u Steamu tyka jen jimi vyvinutych her Half-Life, Valve nikomu nerika, ze to nesmi vydat uz nikde jinde.

Ty mas v oblibe, pokud to lze spoustet hry z plochy nebo proste pres zastupce, ale spoustu jinejch lidi bavi, kdyz muzou vsechno okolo her resit jen jednou na jednom miste. Takze logicky je stve vsechno co si nemuzou koupit treba na Steamu, pokud se rozhodli treba pro nej. Mne to prijde pochopitelny.

Zalozil snad MS nebo Sony svou existenci na tom, ze pujdou po Steamu, ze udajne budou lepsi nez Steam a ze budou krast uzivatelum z jejich PC informace o tom, kolik a jake hry maji na Steamu? Nikoliv, ani jedna firma a ani dalsi firmy jako Ubisoft nebo EA nezalozili svou existenci na parazitovani na nekom jinem. Proto lidem tak vadi prave Epic a jini klienti jim nevadi.

---

Microsoft Store - nekoupil jsem nikdy nic, ucet tam mam a mam na nem nejakou hru zdarma Forza APEX, ani jsem to jeste neinstaloval, slo jen o pokus, jestli to nejak funguje. Vadi mi, ze MS omezuje neoficialni lokalizace a mody, tudiz si tam pravdepodobne nekoupim nikdy nic.

Sony - nejsem cilovka pro Playstation, takze take nic. Sympaticky mi jsou tvorbou lokalizaci do jejich her, ale konzoli asi nikdy neporidim.

UPlay - mam kupuju presto hry od Ubisoftu, diky UPlay bodum levnejsi v akcich nez na Steamu.

GOG - mam kupoval bych vic, kdyby tam bylo vic her, ktere chci hrat anebo je tam nedavali az s takovym zpozdenim, kdy uz mezitim koupim na Steamu.

Steam - par problemu taky bylo, ale neni zadny vetsi problem.

Origin - mam, neco jsem i koupil, ale technicke potize klienta me odrazuji, momentalne treba rozvrtali multiplayer, navic EA jako firma hry casto mrsi, takze nemam duvod stat se jejich pravidelnym zakaznikem.

Epic - nemam a nebudu mit, nechci od nich nic ani zadarmo a jak vis odmitl jsem i nove tituly, ktere jsem mohl mit zadarmo k hardwaru.

Kdyz se teda na ty platformy podivas, beru hry vsude, pokud tomu nebrani nejake relevantni potize, ktere by mi hrani zneprijemnovali, jen Epic nenavidim. Jsem proto divny ja a miliony dalsich, kteri to maji stejne nebo je neco divneho s Epicem, ze vyvolava v lidech pocity nenavisti? Ja myslim, ze problem je v Epicu, nikoliv ve mne a ostatnich lidech, kteri to citi stejne jako ja. Kdyz ti jejich chovani nevadi, je to tvoje vec, jinym lidem to proste vadi. Nakonec sam jsi tu popisoval uroven jejich technicke podpory, takze sice zdarma ale stoji to za prdlacku i po te technicke strance veci.

Veľmi dobre si to napísal, áno hráčom nevadí iní klient napr. keď tu hru dajú na steam a musíš mať k tej hre aj ich launcher tak to až moc nevadí (troška mi to vadilo aj vadí ale čo už) keď niekto spravy hru na vlastnom launchery na VLASTNOM žiadne exkluzivity tak to je v pohode lebo je to ich hra a nie žiadne platene, hej ty dám ti 10mg daj nám hru na náš launcher iba na naaš a o rok nech to vyjde pre mňa za mňa, platiť si pc hru exkluzivity čo by mala byť na všetkých platformách steam,epic atď a nie na 1 aby prilákali hráčov je veľká blbosť a vždy aj bude, exkluzivita napr. na PS alebo Xbox to je pre mňa ok je to konzola aj tie si zaslúžia poriadnu hru aby zarobili no nie ? len na tom najviac zarába sony či MS (zarába aj bez exkluzivít dosť len viete čo myslím exkluzivita=veľké $$$)

Už sa viac epicu vyjadrovať nebudem lebo sam epic vie že keď padne Fortnite padne aj Epic.

Ty mas v oblibe, pokud to lze spoustet hry z plochy nebo proste pres zastupce, ale spoustu jinejch lidi bavi, kdyz muzou vsechno okolo her resit jen jednou na jednom miste. Takze logicky je stve vsechno co si nemuzou koupit treba na Steamu, pokud se rozhodli treba pro nej. Mne to prijde pochopitelny.

Ne-e, používám klienty. Akorát vím, že hry z BigFishGames a EPIC mohu spouštět přímo exáčem, klienti mohou být vypnutí, možná? teoreticky i odinstalovaní. Jasně, přitom se ti nezapočítává čas hry, achievementy a podobné věci, které někoho zajímají, někoho ne. A někdo může být dokonce rád, že se hraní mimo klienta neeviduje… :-x

Kdybych jó chtěl, narval bych si všechny hry do knihovny Steamu (jako externí programy), popřípadě použil ten launcher českého vývojáře, toho superklienta, kterého jméno mi ale už z paměti vypadlo.

Na ploše mám Steam, Origin, Uplay, Epic a BigFishGames klienty. a složku "další hry", kde mám hry, které jsem pořizoval dříve (krabicovky, z časopisů) či mimo klienty (online nákupy), např. GTASA , Minecraft atd. Mám dost her, které na Steamu nelze koupit (kdybych si měl vybrat jednoho klienta, pochopitelně bych vybral Steam), takže se bez dalších klientů neobejdu.

Jak říkám, nikde nic nekupovat a nepodporovat vydřiduchy, co tvoří hry. Stačí vydržet, až to bude na Epicu zadarmo. :)

Jinak pokud nemáte SSD, tak ani neinstalujte. HDD "řval" pořád, že jsem to musel odinstalovat. Se sluchátky se mi hrát nechtělo. :D

Všechny hry mám nainstalované na HDD, žádná hra (z těch mnoha set, co mám nainstalované) nenutí HDD řvát, uvidíme :)
Na SSD to teď instalovat určitě nebudu - možná někdy za x let, až budou stejně drahé jak mnoha TB HDD. Teď na to (100GB?) stejně nemám místo.

KCD mám ve wishlistu od vydání, ale protože nemusím mít vše hned (a protože mám stovky, možná tisíc a více her), vyčkávám na super-slevy. Hrát po vydání, to musí být opravdu věc, která mě mimořádně zaujme, takových moc není. The Witness (IMHO nejlepší hra všech dob napříč žánry!), série ReThink (viz Steam), Manifold Garden (viz Epic, na Steamu bude až na podzim)… to je za poslední tři roky asi vše (nepočítám drobné indie logické věci za dolar). U AAA titulů, které chci, si vždy počkám. Rok, dva, tři, ničemu to nevadí.

Že existují slevy a hry zadarmo, není můj problém. A pokud by od dneška už nikdy nevyšla žádná hra, nijak mě to v hraní nových a nových her až do smrti nijak neomezí :-p No, není mi ..náct, mám to v tomto ohledu jednodušší.

No tak já jsem se s tím neustálým hrabáním disku taky u žádné jiné hry nesetkal, jen u KCD. :) Hra by jinak jela v pohodě, ale ten disk nestíhal no (WD Black).

Jinak už jsem taky přestal kupovat hry čerstvě po vydání a předprodeje vůbec, v tom stavu, ve kterém to vypouštějí, je to zkrátka placený betatesting... jak píšeš, to už musí být něco... a stejně si vždy počkám na recenze na Steamu. Už ani jinde recenze nehledám.

Tak ty husity tahám. A je vidět, že nejsem sám, rychlost stahování bídná :)

Evidentně EPIC nemá neomezenou kapacitu konektivity (jak všichni víme, ve výprodejových akcích je i Steam chvílemi nepoužitelný), tohle je první pořádná zatěžkávací zkouška.

Nechám si od hráčů KCD poradit: oplatí se nějaké DLC? Prý stavba vlastní vesnice..
Čokla nebo lepší mečík nepotřebuji.

No tak to vidím 1 krát KCD ma dlc kde si môžeš postaviť vlastnú vesnicu (dom či celu dedinu ?) nehral som žiadne dlc k tej hre. Niečo podobne ma aj skyrim že si môžeš postaviť svoj dom buď velky či mali celkom sranda :D
môžeš si ho všelijako ozdobiť atď. ale u KCD neviem jak to je.

Skyrim mám kompletní hru se všemi DLC, ale ke stavbě baráku jsem se dostal jen zlehka (někde v hnusném severském zasněženém prostředí, zlatý Oblivion..), akorát jsem myslím vybudoval hrubou stavbu. Mnohem více jsem se věnoval svému lesbickému páru proprsených krasavic, včetně provozování addonů minimálně od 18 let ]:)

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=794023406

-------------

To DLC k husitům, předpokládám, že jde o From the Ashes (potvrďte mi to někdo, díky)
Za 3 dolary přikoupím.

Dohrál jsem celý KC:D vč. všech DLC.

Nejlepší deal je "A Woman's Lot", to si fakt kup. Chybu neuděláš ani s "The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon", celkem sranda úkoly :D.

"Band of Bastards" je takový optional, jakože chybu s tím neuděláš, ale není to nic, nad čím bych se pozastavil.

Rozhodně si ale nekupuj "From the Ashes", drahý i za ty 3 eura(jestli se cena na steamu shoduje s Epicem). Tohle byl opravdu moneygrab.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru