Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dying Light, postřehy (vím, hra je tu už roky..)

Dal jsem se do hraní Dying Light, chci to mít komplet, tedy hlavní linii a všechny vedlejší questy. Všechny závody (pakrury) asi neudělám, ale o to mi ani nejde..

Prošel jsem první část hry kompletně, vše splněno. Pár negativních postřehů:
- jasný vliv Ubisoftu v misi The Pit (Jáma), připadal jsem si jako v psycho-micích v pozdějších Far Cry. Docela nesmyslný dějový posun, být já hlavním hrdinou, asi bych <censored> dorazil
- navazující misi, útěk z "jámy" jsem dělal snad 10x. Ne že bych byl slabý, ale prostě se mi nepodařilo najít cestu z toho úvodního bludiště (stavby), musel jsem se nejprve naučit, kam a jak vůbec jít. Pak už to šlo, skoro jak po másle.
- trochu jsem čekal, že se časem ve hře otevřou kanály, že do nich získám přístup, když se podle nějakého ingame rozhovoru "táhnou pod celým městem" či když občas nějaký skřet zpoza poklopu na mě vybafnul. Ne, bohužel. Jen kanál mezi chudinskou čtvrtí a starým městem (obě tyto oblasti mají samostatné mapy, nedá se mezi nimi plynule přejít po povrchu)
- Staré město, druhá část.. nevím jak moc mě bude bavit, zatím jsem to jen tak trochu prolítl, připadá mi oproti chudinské čtvrti jaksi odfláknuté. Při prvním načtení jsem si říkal, že to znám (deja vu), prostě prostředí jako v prvním Mechnerově Prince od Persia (MS DOS) :)

Po dohrání chci plynule navázat vesnickým DLC The Following, těším se na auta, buginy či co se to tam dá řídit.

Hru jsem si modifikoval. Kromě folkáčovy češtiny jsem si upravil:

- opotřebování chladných zbraní (výrazně jsem si to prodloužil, je kravina aby kladivo po pár desítkách rozkřáplých hlavách nefungovalo)
- změnil jsem si tok času, den u mě trvá jako v reálu, hodina ve hře je hodina ve skutečnosti. Nemám rád herní noc (absolutně nic nevidím, akorát často končím smrtí, že je najednou na mě přilepena ta noční potfora), pokud to hra dovolí, vyhýbám se ji. Pochopitelně, některé mise se jinak než v noci splnit nedají (když jsem třeba musel vyšroubovat žárovky na tom Golden Gate). Pak si prostě do hry nakopíruji "config" s původním tokem času, navečer se vydám na místo mise a v noci ji splním. Kdybych se tam měl z bezpečné zóny vydat až v noci, daleko bych asi nedošel :)
- změnil (zvětšil) jsem si velikost inventáře. Jinak bych musel neustále pendlovat do svých úkrytů, abych tam nanosil, co cestou posbírám z beden a zabitých skřetů. Protože prolézám všechno a likviduju vše na co narazím, asi bych se ani nedostal k plnění misí ;-) Tohle je akorát zbytečná zdržovačka. Hra si na kilogramy nehraje, mohu tedy klidně nést třeba 100 těch "betonů na roxoru", z nichž by každý vážil ve skutečnosti alespoň 50 kilo… ale neunesu třeba 40 různých rostlinek a podobných drobností po jednom kusu
- zrušil jsem si "pokutu" XP při úmrtí.

Pokoušel jsem se do hry doplnit návod na výrobu munice, ale nepodařilo se mi to. Nakonec mě to ale nemrzí, protože od určitého okamžiku mají náboje všichni obchodníci. Jak jdu kolem, vždy tedy vše vykoupím.

Měnit se toho dá spousta, prakticky všechno.

Ano, vše tohle hru usnadňuje. Že se tomu někdo bude pošklebovat, mi nevadí. Každý ať si hraje jak chce; nebudu ze sebe děla mistra akčních her, když jim nejsem.

------
Tohle není nějaká žádost o pomoc, radu - prostě jen postřehy ze hry. Klidně sem pište ty vaše.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Poslední mise ve hře The Following… …a zase ten debilní časový limit na přesun přes celou herní plo…
L-Core 08.06.2020 15:54
L-Core
Tak jo, to místo jsem našel, udělal jsem si patch a čas jsem si prodloužil desetinásobně, výsledek v… nový
L-Core 08.06.2020 17:11
L-Core
Ten konec hry tedy podělali. Celou základní hru člověk něčemu chce zabránit, celé DLC pokračuje ve s… nový
L-Core 08.06.2020 18:29
L-Core
Supr, to se bude hodit, diky za TIP ! poslední
HPET 09.06.2020 00:44
HPET

Poslední mise ve hře The Following…

…a zase ten debilní časový limit na přesun přes celou herní plochu 3-[. Navíc in-game mapa je v této hře snad nejhorší, s jakou jsem se kdykoliv setkal. Kára stojí za prd, na cestě je málokdy úsek 100 metrů, aby tam nebyli skřeti nebo nějaká překážka. Orientace ve světě bez mapy nijaká, snad jedině se to naučit nazpaměť, na což kašlu. Takže každou chvíli mačkám M a dívám se, kudy dál.

Poprvé jsem se dostal v limitu na místo, ale bylo potřeba ještě šplhat nahoru, a to jsem už nedal. Podruhé jsem se cestou zamotal do protitankových zábran, kolem samí vojcli a skřeti, než jsem vycouval, z káry skoro nepojízdný vrak. Vypnul jsem to.

Koukal jsem do návodu, je prý lepší jet severnější cestou a na určené místo se dostat shora, což je rychlejší a jednodušší. Ale pár dní na to kašlu, jdu si zahrát něco, kde mě žádný čas netlačí. To prostě není nic pro mě. A nebo - možná najdu v souborech to správné místo a zedituju si potřebný čas na přesun třeba na dvacetinásobek a budu si to hrát po svém :-p

Ten konec hry tedy podělali. Celou základní hru člověk něčemu chce zabránit, celé DLC pokračuje ve snaze pomoci a nakonec by bylo asi nejlepší nedělat vůbec nic. Nelogicky pak (z výsledku The Following) vypadá vlastně celá mise toho mého pajduláka, proč byl vůbec nasazen.

Vybral jsem si to lepší řešení poslední mise - a dopadlo to hůře :/
Trochu to můj dobrý dojem ze hry pokazilo. Hlavně že teď mohu ve hře pokračovat, jakoby se nechumelilo.

Získal jsem v průběhu hraní poznatek, že mezi základní hrou i DLC se dá kdykoliv přepínat, vlastnosti a získané předměty zůstávají. Využil jsem toho třeba, když jsem byl na vesnici někde na konci mapy a získal jsem shoz. Hru jsem ukončil do menu, načetl město/chudinskou čtvrť, tak jej odevzdal správci (respawn je v tom mrakodrapu), znova šel do menu a načetl venkov. Trochu mi tam chybí quick travel, jezdit tím střepem po venkově je dost otrava (nepřehledná mapa, slabá orientace). Akorát ty zombany to bere pěkně, jen to křupe :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru