Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dying Light, postřehy (vím, hra je tu už roky..)

Dal jsem se do hraní Dying Light, chci to mít komplet, tedy hlavní linii a všechny vedlejší questy. Všechny závody (pakrury) asi neudělám, ale o to mi ani nejde..

Prošel jsem první část hry kompletně, vše splněno. Pár negativních postřehů:
- jasný vliv Ubisoftu v misi The Pit (Jáma), připadal jsem si jako v psycho-micích v pozdějších Far Cry. Docela nesmyslný dějový posun, být já hlavním hrdinou, asi bych <censored> dorazil
- navazující misi, útěk z "jámy" jsem dělal snad 10x. Ne že bych byl slabý, ale prostě se mi nepodařilo najít cestu z toho úvodního bludiště (stavby), musel jsem se nejprve naučit, kam a jak vůbec jít. Pak už to šlo, skoro jak po másle.
- trochu jsem čekal, že se časem ve hře otevřou kanály, že do nich získám přístup, když se podle nějakého ingame rozhovoru "táhnou pod celým městem" či když občas nějaký skřet zpoza poklopu na mě vybafnul. Ne, bohužel. Jen kanál mezi chudinskou čtvrtí a starým městem (obě tyto oblasti mají samostatné mapy, nedá se mezi nimi plynule přejít po povrchu)
- Staré město, druhá část.. nevím jak moc mě bude bavit, zatím jsem to jen tak trochu prolítl, připadá mi oproti chudinské čtvrti jaksi odfláknuté. Při prvním načtení jsem si říkal, že to znám (deja vu), prostě prostředí jako v prvním Mechnerově Prince od Persia (MS DOS) :)

Po dohrání chci plynule navázat vesnickým DLC The Following, těším se na auta, buginy či co se to tam dá řídit.

Hru jsem si modifikoval. Kromě folkáčovy češtiny jsem si upravil:

- opotřebování chladných zbraní (výrazně jsem si to prodloužil, je kravina aby kladivo po pár desítkách rozkřáplých hlavách nefungovalo)
- změnil jsem si tok času, den u mě trvá jako v reálu, hodina ve hře je hodina ve skutečnosti. Nemám rád herní noc (absolutně nic nevidím, akorát často končím smrtí, že je najednou na mě přilepena ta noční potfora), pokud to hra dovolí, vyhýbám se ji. Pochopitelně, některé mise se jinak než v noci splnit nedají (když jsem třeba musel vyšroubovat žárovky na tom Golden Gate). Pak si prostě do hry nakopíruji "config" s původním tokem času, navečer se vydám na místo mise a v noci ji splním. Kdybych se tam měl z bezpečné zóny vydat až v noci, daleko bych asi nedošel :)
- změnil (zvětšil) jsem si velikost inventáře. Jinak bych musel neustále pendlovat do svých úkrytů, abych tam nanosil, co cestou posbírám z beden a zabitých skřetů. Protože prolézám všechno a likviduju vše na co narazím, asi bych se ani nedostal k plnění misí ;-) Tohle je akorát zbytečná zdržovačka. Hra si na kilogramy nehraje, mohu tedy klidně nést třeba 100 těch "betonů na roxoru", z nichž by každý vážil ve skutečnosti alespoň 50 kilo… ale neunesu třeba 40 různých rostlinek a podobných drobností po jednom kusu
- zrušil jsem si "pokutu" XP při úmrtí.

Pokoušel jsem se do hry doplnit návod na výrobu munice, ale nepodařilo se mi to. Nakonec mě to ale nemrzí, protože od určitého okamžiku mají náboje všichni obchodníci. Jak jdu kolem, vždy tedy vše vykoupím.

Měnit se toho dá spousta, prakticky všechno.

Ano, vše tohle hru usnadňuje. Že se tomu někdo bude pošklebovat, mi nevadí. Každý ať si hraje jak chce; nebudu ze sebe děla mistra akčních her, když jim nejsem.

------
Tohle není nějaká žádost o pomoc, radu - prostě jen postřehy ze hry. Klidně sem pište ty vaše.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny