Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Thief (2014) - nedávám ani prolog

Cus,
sakra dalsi hra a zas problem hned na zacatku. :-/

Mam sebrat vodni sip a zhasnout pochoden, ale nevim jak. Kdyz macknu na leve tlacitko mysi, tak se luk schova a zase mam jen ruce. Promackal jsem vsechny mozne klavesy, ale proste nic, luk proste nejde ovladat, sakra. Jak teda na to?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hraju toho Thiefa a musim rict, ze to neni kvalitni hra. Neni to spatna hra, abyste me nechapali spa…
RedMaX 05.09.2019 22:40
RedMaX
Ty máš problém s hrama, který zvládají devítiletý děcka s prstem v nose. Ale blbý jsou ty hry. Zkus…
Prasak 06.09.2019 09:21
Prasak
Dávno som sa takto nezasmial ?? nový
Lorenzo 26.09.2019 04:56
Lorenzo
DOHRANO. Dik za radu s F5, nevim proc to na zacatku hry neslo, pak jak jsem to znovu zkusil tak jo.…
RedMaX 16.09.2019 15:48
RedMaX
Dishonored neni lepsi, spis jednodussi. Nikde se nemusis slozite plizit, vsude se proste proteleport…
Dwane Dibbley 16.09.2019 15:52
Dwane Dibbley
Na nizkou obtiznost jsou obe hry jednoduche, ale Thief je naprosty extrem, jak je to jednoduche. Nic…
RedMaX 16.09.2019 16:41
RedMaX
No ja jel Thiefa na "something to prove" achievement a Dishonored na nejvyssi obtiznost je proti tom…
Dwane Dibbley 16.09.2019 16:54
Dwane Dibbley
To je prave ono, vyvojari Thiefa udelali obtiznosti tak jak by mely vypadat v kazde hre, lehke je op…
RedMaX 16.09.2019 19:46
RedMaX
Pro me je lehka u vsech her nastejno - pro retardovane deti v komatu. To umi udelat kazdej vyvojar.…
Dwane Dibbley 16.09.2019 20:07
Dwane Dibbley
To umi udelat kazdej vyvojar. Myslim, ze jsem tu nekolikrat dokazal, ze zdaleka kazdy vyvojar lehko…
RedMaX 16.09.2019 21:57
RedMaX
Já si spíš myslím, žes tu několikrát dokázal, že blbosti se meze nekladou. nový
Eryo 16.09.2019 23:05
Eryo
Měl by ještě někdo jiný zájem, aby RedMaX natočil walkthrough libovolné další hry, kterou bude hrát?… nový
vlk56 04.11.2019 00:13
vlk56
Az budu neco hrat, tak zkusim nejakou ukazku, ale nebude to zajimave. nový
RedMaX 04.11.2019 05:48
RedMaX
nebude to zajimave. Rozhodně to bude zábavné. nový
davidrome 04.11.2019 07:18
davidrome
Uz jsem mu rikal, at koupi dark souls a zacne streamovat, do tri minut bude dolarovym milionarem. Al… nový
Dwane Dibbley 04.11.2019 09:18
Dwane Dibbley
Ale musí to být i s komentováním :-D nový
oko727 04.11.2019 10:48
oko727
Bude to asi narocnejsi, prvne asi jen predvedu, ze neni na co se koukat a kdybyste nesouhlasili, tak… nový
RedMaX 04.11.2019 19:06
RedMaX
[pegi18.png] [bad-language.png][discrimination.png][violence.png] poslední
Dwane Dibbley 04.11.2019 22:08
Dwane Dibbley

Hraju toho Thiefa a musim rict, ze to neni kvalitni hra. Neni to spatna hra, abyste me nechapali spatne, ale dobre to neni taky.

Problem jednoho soudku je tezka identifikovatelnost s hlavni postavou. L-Core tu kdysi psal, ze mu neni sympaticky Zaklinac, no proti tomuhle zlodejovi je to kazdopadne pohledny sympatak, idol jak z ucebnice. :-) Thiefovo vzreni jsem si proste od prvniho momentu neoblibil.

Z druheho soudku abych tak rekl, jsou nedomyslenosti a neotestovani hry. Pomerne casto umiram, nebot nevim co mam delat. Zkusim teda skok a ono nic, padam a umiram. Kudy teda jit? Hledam cestu a tu nenachazim. Tak jdu na gameplay na youtube. Youtuber jde uplne stejne jako ja, tak se smeji, ze tudy asi ne a take v gameplay hrdina umira uplne stejne jako mne. Ovsem youtuber se nevzdava, mozna to strihnul a ono se ukazalo, ze jen obcas nereaguji klavesy a ze tam ta cesta preci jen je. Proste je to blby a otravny.

Zatim teda mam tak tretinu hry za sebou a je to proste prumer. Budu hrat dal, ale pokud to dohraji, tak urcite to nebudu nikdy opakovat, tahle hra za to nestoji.

DOHRANO.

Dik za radu s F5, nevim proc to na zacatku hry neslo, pak jak jsem to znovu zkusil tak jo.

K hodnoceni hry: Je to takova prumerne nadprumerna hra. Prumerna je v tom, ze vsechno je v te hre takove fadni, nic co by cloveka nadchlo jako jsem to mel treba s Dishonored, kde hra proste hyrila napadama, tady je to vsechno takove "profesorske". Snad ten Moiruv ustav byl hodne ponury a tedy zajimaveji jiny, ale to je tak vsechno. Nemuzu si na nic stezovat az na jednu velkou chybu, ale ze bych to sel hrat podruhe, asi ne. No a nadprumerne je to v tom, ze kdyz si vzpomenu na jine hry, tak obvykle me aspon v jednom miste v kazde hre tekly nervy, protoze tam bylo neco uplne debilni. To tady neni, hra je dobre nadesignovana a celkove je to proste dobra hra, kterou bych doporucil ke hrani komukoli jinemu.

K te zasadni chybe: hra neumoznuje v prubehu hry menit obtiznost. Proc je to tak zasadni? Autori hry totiz chapou obtiznost hry stejne jako ja a tedy, kdyz se napise jednoducha obtiznost, tak to ma byt jednoduche a taky je, hrozne jednoduche. I ja jsem to mel hrat minimalne na stredni obtiznost a asi bych mel zazitek ze hry lepsi, jenze uz to zmenit neslo a zacinat odznova jsem teda nechtel. Hra ma dva bossfighty a obema jsem prosel jak nuz maslem. Ve hre je k dispozici zdravi ve forme jidla, takze jsem mel doma ve vezi kufr plny jidla, protoze jsem to v prubehu hry pouzil jen vyjimecne, v podstate v tech bossfightech, jinak ne, jenom jsem to jidlo sbiral. Potom je ve hre rezim soustredeni, ktery se doplnuje kytkama, no to jsem taky nepouzival, nebylo treba. Ikdyz zase jsem v misich neodhalil veskere veci na ukradeni. No a zbranovy arzenal tvori luk, ten jsem pouzil v prvnim z tech bossfightu a potom jsem odpravil jednoho zombika, protoze me nebavilo cekat az se nekam hne. Jednoduse to chtelo hrat na vyssi obtiznost, protoze takhle jsem to cele hral systemem omracovani nepratel nebo proste projitim okolo ve stinu.

Takze jo, kdo jeste nehral, pokud neco hledate a nevite co hrat, tak doporucuju, je to dobry. Nicmene prilezitostni hraci si mohou najit lepsi hry s podobnou tematikou, treba to Dishonored.

Na nizkou obtiznost jsou obe hry jednoduche, ale Thief je naprosty extrem, jak je to jednoduche. Nicmene u me maji vyvojari plus bod, protoze kdyz napsali jednoducha obtiznost, tak je opravdu jednoducha. Na druhou stranu mi zkazili zazitek, protoze jsem to necekal a byval bych dal stredni.
Za to ovsem vyvojari Thiefa nemohou, tady spis chybi nejaka normalizovana stupnice obtiznosti, ktera by vyjadrovala, jak je hra obtizna. Napriklad dejme tomu by byla stupnice od 1 do 10 a lehka od Thiefa by mela stupen 1. Lehka od Dishonored by mela stupen 2, lehka od Zaklinace by mela stupen 3, lehka od dejme tomu Sekiro by mela stupen 6. Rozumis, neco co by lidem priblizilo jakou obtiznost ve hre nastavit pred jejim zapocetim.
Samozrejme muzeme i jednoduse rici, ze je chyba na strane vyvojaru Thiefa, ze meli dovolit menit obtiznost v prubehu hry, to je zrejme. Ale stejne si myslim, ze by standardizovana stupnice byla potreba, nevznikalo by tolik nedorozumeni ohledne obtiznosti her.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru