Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podivná hra Zaklínač 2

Zdar,

mam Zaklinace 2 z GOGu. Zacal jsem hrat a protoze jsem lama, hned jsem vlitnul do tutorialu, jenomze jsem v arene a pise mi to: Aktivuj panel postavy a utrat vsechny body talentu za schopnosti ze stromu vycviku.
Kdyz zmacknu C, tak nemam zadny talent je tam 0 talentu. Mel jsem 1 talent, ale ten jsem utratil v predchozim dialogu. Co mam delat, rad bych vycvik dohral, preci jenom bych rad nabral nejake zkusenosti pred samotnou hrou, nakonec znate me. Co s tim?

Pak jsem se chtel zeptat, jestli mam s ohledem na me schopnosti zacit hrat Zaklinace 2 na nizkou nebo stredni obtiznost? Preci jenom po zkusenosti s Two Worlds 2 bych chtel aby ty souboje byly trochu vic nez jen ctyri seknuti mecem, ale zase aby to nebylo nehratelny, nevim jak to funguje v Zaklinacovi 2.

Treti vec je grafika, jak nastavit grafiku pro kartu GTX1070? Problem mam hlavne s tim, ze ta hra je graficky divna, vsechno je silene prehnane nabliskany, je to dost neprijemny a navic mi v te hre poblikava cerne pozadi, je na zacatku noc a to blika.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No rozhodne hrej na na tu nejnizsi, v tvojim pripade jakakoliv vyssi obtiznost neprichazi v uvahu kd…
Al Capone 29.11.2018 21:29
Al Capone
Post o kajranovi čekám do týdne.
Eryo 29.11.2018 22:32
Eryo
To je finalni bos ne, toho tak nejdriv o vanocich. :-) nový
RedMaX 29.11.2018 22:49
RedMaX
Neni, je tak v pulce hry ? nový
Al Capone 29.11.2018 22:55
Al Capone
Co teprve az prijde souboj na konci Flotsamu (nechci spoilerovat). nový
Al Capone 29.11.2018 22:56
Al Capone
Jak je to s ukolama. Sleduju ukol, ale na mape se mi nikde nezobrazi, znamena to, ze ten ukol momen… nový
RedMaX 08.12.2018 08:55
RedMaX
Většinou ti to řekne v rozhovoru s úkolem. nový
Eryo 08.12.2018 10:36
Eryo
Docela tvrde zklamani, Zaklinac 2 se moc nepovedl, cela hra je hrozne zmatena, neda se v ni dobre or… nový
RedMaX 08.12.2018 23:06
RedMaX
Díky za názor. Nedávno vyšel nový Tetris, ten by ti mohl jít. nový
Eryo 08.12.2018 23:50
Eryo
Je to fakt debilni hra, podarilo se mi dostat k tomu Karjanovi, ale toho fakt zabit nejde. Koukal js… nový
RedMaX 09.12.2018 02:31
RedMaX
Zábavné okénko s RX :-D nový
BrB 09.12.2018 05:54
BrB
Můžete mi prosím říct, jestli je 2. díl vážně tak nepovedený, jak to tvrdí RedMax? Hrál jsem zatím p… nový
davidrome 09.12.2018 10:34
davidrome
Nehrál jsem, ale na Steamu má o fous lepší hodnocení než jednička. nový
Wikan 09.12.2018 10:53
Wikan
Hmm, no jo napsal jsem to - nepovedeny. Ale znate me, prehanim. :-) Ono to bylo mysleno jinak, v po… nový
RedMaX 09.12.2018 11:09
RedMaX
Není a hlavně RedMaxe neber vážně. To je místní lama která je všem k smíchu. Ten má problém s jakouk… nový
Al Capone 09.12.2018 11:37
Al Capone
Musím dát za pravdu redmarxovi v tom, že ten tutoriál je opravdu jakýsi zmatečný. S tím utrácením ta… nový
L-Core 09.12.2018 11:00
L-Core
Jo, na to jsem zapomnel. Na videa na youtube bych doporucoval se nekoukat, protoze proste hra neni t… nový
RedMaX 09.12.2018 11:18
RedMaX
Abych to teda nejak zhodnotil: Pribeh prvniho dilu byl urcite o dost silnejsi, dvojka uz mela slusne… poslední
RedMaX 17.12.2018 05:40
RedMaX

Jak je to s ukolama.

Sleduju ukol, ale na mape se mi nikde nezobrazi, znamena to, ze ten ukol momentalne nejde splnit a mam se zabyvat necim jinym?

Napriklad si ted mam dat souboj v pace, v hospode jsem ty tri suliny dal, ale mam najit ctvrteho, ovsem nevim kde je a sledovany ukol mi na mape nepomohl, nic tam neni.

Docela tvrde zklamani, Zaklinac 2 se moc nepovedl, cela hra je hrozne zmatena, neda se v ni dobre orientovat, navic je znacne linearni. V podstate tam beham sem tam a nahodne se mi podari splnit nejaky ukol. Chtel jsem pred Karjanem splnit vsechno co jde, ale ono to prave nejde, zbyly mi dva ukoly: Malena se neda najit a stejne tak se neda vyresit problem s trolem. U toho je to cely nejaky zabugovany, podle navodu si mam ted promluvit se Shealou a Zoltanem a kdyz si ukol oznacim, tak mi to pise at si promluvim s prateli, jenze zadny novy dialog mi nenabizi, jen ty, ktere uz jsem prosel. Ukol se proste neda splnit a vubec nevim jak na to.

Jsem otraveny, jednicka mi trvalo sice dlouho nez jsem pochopil principy, ale pak to bylo dobry, ve dvojce neni v podstate nic, uplne prazdna hra. :-/

Je to fakt debilni hra, podarilo se mi dostat k tomu Karjanovi, ale toho fakt zabit nejde. Koukal jsem i na youtube, ale proste nevim na co tam ten clovek macka. Nechapu, proc to nemuzou nejak vysvetlit, co vlastne ma hrac delat.
Pochopil jsem, ze mu musim odstranit chapadla. Prvni je v pohode pres past na karjana. Druhy chapadlo zase v pohode pres znameni Yrden, ktere uvezni chapadlo dole. Jenze tim koncim, absolutne se neda vytusit, co ma hrac delat potom. Znameni Yrden uz nefunguje a ta carodejnice nahore uz nezameci ani slovo, aby me hra nejak navedla, jakym zpusobem dostat chapadla dolu a moct je useknout. Takze nasledne tam chvili pobiham, nez me chobotnice shodi na zem a zabije me. Zkousel jsem to snad 10x, ale pokazde je prubeh stejny, neda se to. :-/

Edit: Jo a s tim Tetrisem si to nech laskave od cesty, priklad dobre hry jsou oba dily Two Worlds, kde treba v druhem dilu taky byla na konci silenost, ale dalo se to, vedel jsem co delat, jen trvalo nez se mi to povedlo. Tady je idiotsky, ze proste vubec nevim co s tim.

---

Edit: Jsem stal asi moc daleko nebo co. Zkouknul jsem jeste jedno video na youtube a tam vzal taky ty dve chapadla zleva jako ja a potom se premistil uplne napravo a zase pres to znameni Yrden a bylo to, tak jsem to udelal stejne a ono jo, uplne jednoduse. Skoda, ze ten co v CD Projectu delal design hry to zbytecne podelal. Kdyz nejdriv ta Sheala mohla volat "pouzij Yrden", tak mohla zavolat i "znovu Yrden na druhe strane" a bylo to byvalo hned jasne.

Kazdopadne dobry, no uvidime jak se to bude vyvijet dal. Ten souboj by nebyl jinak spatnej, zatim takovy dost osvezeni te nudy, snad to bude dal lepsi.

Hmm, no jo napsal jsem to - nepovedeny. Ale znate me, prehanim. :-)

Ono to bylo mysleno jinak, v podstate je to koridorova linearni hra s tim, ze sem tam nektery ukol muzes splnit mimo poradi. Zpusobem jakym se ve hre pohybujes, mi to pripomina Arcanaiu Gothic 4. Jenze ja pred tohle hrou hral open worldove hry jako Gothic 3 a Two Worlds 2. Jsem dostal neco co jsem necekal, tak jsem napsal nepovedene. Ale mysleno tak, ze se to rozhodne dalo udelat lepe, ne ze je to uplne blbe.

Treba jdes lesem a v Zaklinacovi 1 se dalo jit kudy jsi chtel. Tady to nejde, nemas tam zadne zkratky, vsechno je prihodne zadelane, treba neprekrocitelne krovi tak, abys musel drzet koridor. Pohybjes se v necem co by se dalo vnimat jako prales a je to hodne zeleny a hodne stejny, takze se spatne orientuje v prostoru. Mapa se moc nepovedla, jako ze je vazne spatna a orientuje se tak opravdu spatne. Ono taky nikoho nebavi furt cucet do mapy, jestli jsem se na krizovatce nezamotal a nesel jinam.

Stejne jako v Zaklinacovi 1 je i zde bohuzel pritomen respawn bestii, takze to nekde vybijes a kdyz tam pujdes druhy den, tak to musis vybit znovu. Uplne nejhorsi je ale respawn pasti. Vsude v lese jsou pasti, ktere nejsou videt a ikdyz je zahlednu, tak mys reaguje tak necitlive, ze prijdu k pasti, chci ji sebrat a misto toho do ni slapnu. Nejdriv jsem pasti sbiral a zatracel s tim cas, kdyz jsem zjistil, ze tam bude druhy den znovu, tak ted bezim 20 metru, najednou me to zastavi a auuuu, bezim 20 metru, auuu, bezim 20 metru, ..... Ono to zdravi temer nebere, akorat je to hrozne hloupy.

Jestli jsi nehral Two Worlds 2, tak tu bych ti doporucil vic, ale urcite hrat prvne Zaklinace 2, aby jsi se nenamlsal jako ja. Zase ale nehrat Zaklinace 2 vubec to si zahraj, nastesti je mapa mala a vsechno je kousek od sebe, nejsou tu nejake rozlehle lokace, coz je teda naopak dobre, ze nemas splnit ukol, ke kterymu pobezis hodinu, tady jsi u kazdeho ukolu do 5 minut. Urcite to zkus a pak napis, jestli z toho mas taky takovy pocit jako ja.

Musím dát za pravdu redmarxovi v tom, že ten tutoriál je opravdu jakýsi zmatečný. S tím utrácením talentu mě to taky překvapilo a zmátlo, ani nevím, jak jsem se odtamtud vymotal. Je toho najednou strašně moc, člověk (neznalý podobných her) aby si pamatoval jakési runy, divný způsob boje.. A i při defaultním nastavení klávesnice (nic jsem neměnil) prostě nefungují některé pokyny v tutoriálu (zmáčkněte Tab). Tutoriálem jsem W2 skončil, hra odložena.

Jedničku i dvojku jsem dostal skoro zadarmo, ale nějak mě to neláká, ten způsob boje mi hodně vadí a naprosto nevyhovuje. Před pár dny jsem si pořídil třetí díl, jsem zvědav, jaký budu mít názor na něj. Ty první dva díly asi? definitivně odložím do zapomnění. Sapowski mě neuchvacuje, fantazy také ne, xicht toho Geralda je mi neuvěřitelně nesympatický… snad se přes to u třetího dílu nějak přenesu. Škoda, že postava není upravitelná.

Jo, na to jsem zapomnel. Na videa na youtube bych doporucoval se nekoukat, protoze proste hra neni tak napinava a pak by to nudilo uplne, jedine ten Kajran, ale i ten byl v podstate lehky, kdyz clovek zjistil co se od nej chce, pritom opravdu stacil pokyn od te spolubojovnice, ktera ho da jen na zacatku a pak uz je to na hracovi. Pritom ona je nad scenou na moste, nechapu v podstate proc ji tam autori vubec umistili, kdyz byla k prdu.

Dulezity: Precti si na netu navod ohledne talentu, jakmile nekam umistis talent a to same plati pro mutageny, vylepseni a runy, uz to nejde vratit. Nektere talenty, ktere rozdavas na zacatku hry jsou pritom uplne k nicemu a v podstate zahodis talent, ktery by jsi potreboval mit nekde jinde, treba regenerace mimo boj. Bohuzel jsem to zjistil az potom co jsem par talentu rozdal.

Abych to teda nejak zhodnotil: Pribeh prvniho dilu byl urcite o dost silnejsi, dvojka uz mela slusne udelanou grafiku, uz to nebylo to machani mecem nad hlavou, ale pekna 3D grafika, ktera se muze libit i dneska. Soubojovy system byl ok, jedinej mensi zadrhel v souboji byl s tim Kajranem, ale to bylo spis tim, ze clovek nevedel co ma delat. Ze jsem tam neustale pobihal jak trotl a nevedel jsem kam dal, to se stavalo pomerne casto, protoze v jednotlivych lokacich se pomerne spatne orientovalo. Problem byl hlavne v tom, ze ve hre je jasne vytyceny koridor, ve kterem se muze hrdina pohybovat a casto dochazi ke smesnym situacim, kdy pred sebou nemate zadnou prekazku, ale proste dal nemuzete a bezite naprazdno na miste. Pritom na druhou stranu je koridor protkan mnoha krizovatkami, ktere jsou dost casto skryte a hrac je musi hledat. Jenze ono to jde dost spatne, kdyz jste v koridoru tak nemuzete pocitat s tim, ze prave tohle zakouti je vlastne krizovatka a da se tam odbocit. S tim souvisi i neprehledna mapa.
Bohuzel tak bylo plneni nekterych ukolu dost nudne a zdlouhave, protoze polovinu casu jsem hledal cestu, kdy se k ukolu dostat. Druha vec, ktera me hodne obtezovala, byla nutnost neustale se prepinat na youtube a zkoukavat reseni hadanek. Nastesti se prepinat slo, takze to aspon bylo dobre. Tech hadanek je ve hre pomerne dost a daji se plnit jak nahodnym zkousenim, bud je clovek proste vyresit musi a ma neomezene pokusu nebo muze pokus-omyl pres save/load. Je mozne, ze ty hadanky maji nejake logicke reseni, ale ja jsem na zadne nikdy neprisel. Nemam to ve hrach rad a otravuje me to, cimz nevylucuju, ze to muze nekoho bavit.
Co bylo naopak hodne dobre, byla hra v pokrove kostky, kde vetsinou clovek vyhral na poprve maximalne na potreti ac to tam bylo ciste na nahodu. Pribeh tak plynul dal, bez toho, ze by clovek hodinu pokousel stesti jako to bylo v Two Worlds 2. Velmi dobre byly zpracovane pestni souboje, to se povedlo a spatna nebyla ani soutez v pace.

Celkove bych rekl, ze Zaklinac 2 je mezi temi velkyma RPG hrama takovy prumer, urcite to neni hra, ktera by byla nezapomenutelna, ale na druhou stranu to rozhodne neni podprumerna hra, ktere byste se meli vyhybat. Tem co to nehrali, bych to urcite doporucil obzvlast, pokud chteji hrat i 3. dil. V podstate dvojka navazovala dost primocare na jednicku a pocitam, ze vzhledem k podnazvu trojky Divoky hon, kdy se tyto slova casto zminovaly i ve dvojce, to mezi druhym a tretim dilem nebude jine. Tudiz myslim, ze jsem udelal urcite dobre, ze jsem to hral postupne od prvniho dilu a ted uz mi zbyva jen ten treti zaverecny, ke kteremu se snad v pristim roce brzo dostanu take.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru