Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno FarCry 2 dotazy ke hre

Zdar,
zacal jsem hrat tuhle hru, takze jsem napsal dotazy, protoze toho postupem casu mozna bude vic. :-)

Nicmene zatim dotaz, jak si priblizit a oddalit mapu, na zacatku to bylo vysvetleny, ale nejak jsem si to neulozil a nikde to nemuzu najit, jak se s tou mapou pracuje, jake klavesy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozhodl jsem se, ze Far Cry 2 dam jeste jednu sanci, tentokrat navic s legalne zakoupenou hrou z Ubi…
RedMaX 14.07.2018 15:07
RedMaX
Jsem to instalnul z ceskeho iso souboru hry, ktery mam sehnany a patchnul jsem to na 1.03, to by sna…
RedMaX 15.07.2018 00:36
RedMaX
Mrknul jsem se na svůj FC2, protože to mám v češtině... ..aha, protože mám DVD verzi od Playman
L-Core 15.07.2018 07:21
L-Core
Ciste jestli to mas nainstalovany a jestli mas patchnuto na 1.03. Je tohle md5 soucet originalniho *…
RedMaX 15.07.2018 08:01
RedMaX
2fa4ba7c00377c099c36bd5cbefd16fc *farcry2.exe, takže stejné Nainstaloval jsem to z DVD a po prvním… nový
L-Core 15.07.2018 12:23
L-Core
jj, super, moc dekuju. takze zrejme posledni patch 1.03 na dyvkove verze her odstranuje securom a h… nový
RedMaX 15.07.2018 12:43
RedMaX
Tak vam nevim, jsem zacal hrat Homefront a nemuzu se od toho odtrhnout pres totalne beckovej pribeh,… nový
RedMaX 20.07.2018 23:55
RedMaX
Čeština mi na Steam verzi hry funguje. nový
snco1301 31.07.2018 16:30
snco1301
Pak mas nejakou starsi Steam verzi a nemas soucasne prodavanou Far Cry® 2: Fortune's Edition, na tu… nový
RMX 31.07.2018 17:24
RMX
mám fortunes edition. Odehrál jsem ted asi hodinu a normál hra šlape v cz. nový
snco1301 31.07.2018 18:38
snco1301
Zahada, lidi na netu popisuji stejne problemy jako u UPlay verze. No ja mohu s jistotou rici, ze na… nový
RMX 01.08.2018 09:08
RMX
Ono je docela možné, že nezabírá standardní instalace, že je nutno postupovat jinak. U FC2 to řešit… nový
L-Core 01.08.2018 11:18
L-Core
Tady se nakopirovaly soubory, zadny instalator. Zkousel jsem si s tim hrat a vzdy to koncilo stejne,… nový
RMX 01.08.2018 22:10
RMX
Jestli chceš tak to ji pošlu. Vyzkoušej zda se hru chystáš hrát. Aspoň budeme mít jistotu. nový
snco1301 01.08.2018 14:35
snco1301
Nerozumim. Cestinu jsem na UPlay verzi zkousel a nejde. Proc jde tobe netusim. Udajne to ma byt tak,… nový
RMX 01.08.2018 22:16
RMX
Jsem zpatky u Far Cry 2. Obcas se mi stane, ze mi blika na mape zelena, obejdu celou skalu, ale pro… nový
RedMaX 23.07.2018 20:05
RedMaX
Leze mi to uz pekne na nervy. Jsem v 62%, tak uz bych to Far Cry 2 chtel dohrat, ale vytaci me to ne… nový
RMX 31.07.2018 11:20
RMX
Jo,jo....Far Cry 1 a první Crysis-nejlepší střílečky..... nový
tuta 31.07.2018 13:53
tuta
Obe jsem hral a urcite kvalita, ale mam mnohem radeji uplne prime akce, mne nevadi linearita u stril… nový
RMX 31.07.2018 17:29
RMX
Dostanes se skoro vsude, kam ne (sber diamantu), na to jsou pobliz zamerne spawnuta rogala. Reapawn… nový
BrB 01.08.2018 04:33
BrB
Problemy s projetim hry nemam, respektive problemem je ubijejici nuda, kdy se musim prokousat pres v… nový
RMX 01.08.2018 09:05
RMX
Dohrano. Zaver s nepreskocitelnyma pulhodinovyma titulkama, ve kterych jmenovali i uklizecku, co ut… nový
RedMaX 01.08.2018 22:20
RedMaX
Máš můj respekt. Já to zkoušel rozehrávat několikrát a vždy jsem otráveně skončil kvůli té pitomé m… nový
L-Core 07.08.2018 07:58
L-Core
Bych rekl, ze na Far Cry 2 je videt, jak malo staci k tomu hru zkazit. Namet dobrej, krajina pekna,… poslední
RedMaX 07.08.2018 09:56
RedMaX

Rozhodl jsem se, ze Far Cry 2 dam jeste jednu sanci, tentokrat navic s legalne zakoupenou hrou z UbiStore.

Bohuzel se zda, ze Far Cry 2 je nutne hrat pomoci crackle hry, pokud to clovek chce hrat v cestine. Cestina mi totiz nefunguje, dela to, ze se neobjevi pomocne dialogy a hra ceka na odkliknuti nejakeho toho OK, takze nejde pokracovat. Pokud odeberu soubory cestiny, tak je to OK.
Docetl jsem se, ze hra z digitalni distribuce v cestine proste nejde a ze ikdybych prosel tuto cast v anglictine a cestinu dal az potom, ze pozdeji ve hre to zacne padat uplne. Ale bylo to info uz starsi datace, tak se chci zeptat, jestli to nahodou nekdo nevyresil a tady by nekdo z uzivatelu poradny nevedel, jestli je to resitelne.

Ja asi radeji instalnu zase tu cracklou verzi nez abych to hral v anglictine, ale treba mi poradite a nebudu muset. Predem dik.

Jsem to instalnul z ceskeho iso souboru hry, ktery mam sehnany a patchnul jsem to na 1.03, to by snad mel byt posledni update. Aspon to nemusim hrat pres UPlay. Jinak se mi nic zjistit nepodarilo, akorat na netu nekdo psal, ze Steam verze se chova stejne, proste na tyhle verze sirene digitalni cestou nejde aplikovat cestina. A nevim proc, ale nechtelo to crack, coz je divny, ale mozna ten posledni patch ochrany odstranil, pro me jedine dobre.
Stejne by si tohle meli v UbiSoftu poresit a umet i lokalizovanou verzi, ikdyz teda vycitat to zrovna UbiSoftu, ktery se snazi vic nez ostatni bych rekl, asi moc nejde.

Ciste jestli to mas nainstalovany a jestli mas patchnuto na 1.03. Je tohle md5 soucet originalniho *farcry2.exe: 2fa4ba7c00377c099c36bd5cbefd16fc
:?:
Mne je to jedno a virustotal hlasi OK, ale zaujalo me, ze jsem nainstaloval asi originalni ceske ISO, opatchoval a nic jsem k tomu pokoutne nedodaval. Mohlo to ovsem byt uz v tom ISO souboru. Hlavne ale ze to beha, preci jenom nekterym ukolum bych nemusel v anglicke verzi rozumet.
Jinak tohle VYRESENO. Necham tema otevrene, kdybych v prubehu hry s necim potreboval pomoct.
Diky

jj, super, moc dekuju.

takze zrejme posledni patch 1.03 na dyvkove verze her odstranuje securom a hra se teda da hrat volne bez cracku.

verze z digitalni distribuce ale obsahuje patch 1.03b, ktery se na netu samostatne neda sehnat a kdyz se mrknu do obsahu, tak ta hra potom ma navic DLC Jungle map a DLC1 (dlc1 + dominos + entity + menu) a zaroven tento patch neni kompatibilni s vyextrahovanou cestinou z ceske verze hry, i ten farcry2.exe ma jiny kontrolni soucet.

Fakt moc dik, holt pro ty kdo chteji hrat v cestine to znamena, ze UPlay a Steam verze nelze a je treba si sehnat ceske DVD. Jestli se da koupit netusim, nebo to udelat jako ja, ze jsem zakoupil na UPlay ale hrat holt budu tu pokoutne sehnanou ceskou verzi.

Pak mas nejakou starsi Steam verzi a nemas soucasne prodavanou Far Cry® 2: Fortune's Edition, na tu to podle veskerych informaci, ktere jsem na webu nasel, nefunguje uplne stejne jako na te UPlay verzi. A nestaci jen nainstalovat a spustit, ale musis tim chvili prochazet, ono to totiz castecne na zacatku jde, ale pak se nezobrazi nektere dialogy, ktere je treba odkliknout, jinak nejde pokracovat dal.

Zahada, lidi na netu popisuji stejne problemy jako u UPlay verze. No ja mohu s jistotou rici, ze na UPlay verzi cestina nefunguje. Nastesti je hra uz bez ochrany a tak jsem pouzil uloz.to, updatoval hru na posledni verzi a je to. Koupenou hru mam, takze nic nepoctiveho z me strany tam neni.

Jsem zpatky u Far Cry 2.

Obcas se mi stane, ze mi blika na mape zelena, obejdu celou skalu, ale proste to tam nikde neni, ale smeruje to jasne na skalu, ale vysplhat se tam neda. Mate podobnou zkusenost, sbirali jste diamanty z kufriku nebo na to lepe prdet?

Jinak to dojizdeni za "praci" je strasne otravne, aspon mohlo bejt vic autobusovych zastavek. Kdyz jedu autem, tak je to vopruz ty strazni stanoviste, zdrzuje to pribeh, pak je to takovy plytky.

Nejhorsi jsou ale boje hlavne nutnost rozstrilet nepritele na maderu, jinak se z toho vylize. Jak jsem dal ten Homefront, tak tam stacila kolikrat jedna rana, tady mu rozstrilim hlavu a on furt jeste saha po pusce, to je tak nerealisticky az to boli.

Leze mi to uz pekne na nervy. Jsem v 62%, tak uz bych to Far Cry 2 chtel dohrat, ale vytaci me to neskutecne. Presun z mista na misto je ubijejici, neustale respawnovani nepratele na tech samych mistech, furt a furt dokola, autobosovych zastavek je tak malo, ze jsou v podstate k nicemu. Snazim se aspon jezdit lodi, ale ne vzdy je to mozne a i tady se clovek musi probirat s neustalym opakovanim tech samych situaci.

Hra je zabugovana, casto se stava, ze vystrilim lokaci a dvere se neotevrou, nenabidnou odemceni. Musim pryc, vratim se, opet pokosim nepratele, kteri se mezitim automaticky respawnovali a na podruhe uz to napise, "Tajna skryse se odemkla" a uz muzu dovnitr.

Nepratele umi strilet za roh, dokazi me trefit i treba pres strom, presto, ze me nevideli, tak perfektne znaji mou pozici, takze se neda vubec taktizovat, pokud jdu k nejakemu cili, tak nejlepsi je tam njaet gazikem, presednout ke zbrani a vsechno to okolo sebe vykosit. Nekdy je to ale tezke, protoze neni problem pustit nepriteli do prsou celou davku, ten padne, tezce dycha a za chvili se znovu zvedne a pali na me dal. To je tak neskutecne smesny, nic podobne blbyho jsem jeste nikdy nevidel.

Nechapu popularitu Far Cry serie, ale kupoval jsem v paklu ve sleve celej balik, tak zkusim i dalsi dily tri a ctyri. Ovsem dvojka je strasna, originalni prvni dil Far Cry byl asi tak o 1000% lepsi.

Obe jsem hral a urcite kvalita, ale mam mnohem radeji uplne prime akce, mne nevadi linearita u strilecky, naopak. Ten singl Homefrontu byl neskutecne udernej, to slo samo az na tu lokaci s helikokterou, ale to je muj problem, ze letecky veci nemusim.

Jinak dalsi vec u Far Cry 2, co me vytaci je ten "naskriptovanej" open-world. Jako proc to je open-world, kdyz nemuzu prelezt kopec a musim pekne po cesticce, protoze se tam jinak stejne nedostanu.

Dostanes se skoro vsude, kam ne (sber diamantu), na to jsou pobliz zamerne spawnuta rogala.

Reapawn je silenej, ake jakmile si nakoupis sve oblibene zbrane ( u me sniper rifle + pistol s tlumicem + LMG/RPG "kdyby neco"), vsechny kontrolni body se daji hrave zvladnout, nebo je staci projet.

Diamanty sbirej, dokud nebudes mit oblibenou sadu zbrani a perku, pak to ztraci vyznam (osobne jsem posbiral vse v seveeni casti mapy, po prechodu do jizni uz jsem na to prdel). Hral jsem stredni i tezkou obtiznost, je to znatelny rozdil, pokud mas furt problemy dej si easy a budes v klidu.

Problemy s projetim hry nemam, respektive problemem je ubijejici nuda, kdy se musim prokousat pres vsechny ty nesmyslne prekazky nez se dostanu k plneni ukolu. Skoda, ze nedotahli jedinou genialni myslenku hry a neudelali vic autobusovych zastavek, takhle se to neda na polovinu ukolu pouzit.

Vsude se pise, ze hra je open-world, ja to nechapu, hraje je jednoznacne open-koridor. :-D Vazne, neda se dostat pres zadnej kopec, proste si musite vybrat ukol (to je to OPEN) a potom musite jit koridorem, ktery tvurci vymezili.

Kufriky jsou opravdu idiotsky naskladane, ze k nekterym se normalne dostat neda a hledat rogalo, to je jeste horsi nez hledani kufriku. Ano, mas pravdu, zbrane mam a uz na kufriky kaslu.

---

Jeste jedna super smesna vec je ve Far Cry 2, ale tentokrat je "uzivatelsky" privetiva. Hrdina, za ktereho hraju, je super pockat radeji SUPER plavec. Plave asi tak stejne rychle jako motorova lod. Takze to je jedinna vec, ktera obcas usnadni zivot, pokud neni dostupna lodka, tak proste PLAVU. :-)

Dohrano.

Zaver s nepreskocitelnyma pulhodinovyma titulkama, ve kterych jmenovali i uklizecku, co utirala programatorum klavesnice (a mozna i prdele) to jenom podtrhnul.

Za me Far Cry 2 soutezi o nejdebilnejsi hru se Splinter Cell Conviction. Kdo to vyhral nevim, ...., jsem se malinko zamyslel a porad ten Conviction.

Bych rekl, ze na Far Cry 2 je videt, jak malo staci k tomu hru zkazit. Namet dobrej, krajina pekna, pribeh napinavej, ani ta malarie mi nevadila, to naopak sedelo do pribehu, ze jsem si vzdy musel dojit pro leky.

Problem byl urcite respawn postav, byl nesmysl, abych opustil strazni stanoviste a za minutu tam zase byla patrola, stacilo tam aspon dat nejakej casovej limit, stridal se tam den a noc, mohlo to byt treba, ze se hlidka obnovi nasledujici den. Jeste hur, kdyz jsem vymydlil to dovolenkove letovisko a pri zpatecnim prujezdu o chvili pozdeji uz na me zase palili, tam mela byt taky aspon nejaka pauza.

Dalsi vec vic autobusovych zastavek, ikdyz s mensim poctem respawnu postav by to nevadilo. Ale vetsinou nebyl duvod autobus pouzivat, protoze akce se stejne odehravala nekde mezi a nic prejezd autobusem neulehcil.

No a zaver byl takovej nemastnej neslanej, tam se evidentne scenar vycerpal a uz nevedeli kudykam. Nepreskocitelne titulky jsem snad jeste u zadne hry nevidel, to jsem nepochopil vubec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru