Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Life is Strange: Before the Storm POZOR

Zdar,

dotaz ani nemam. Jen jsem rozladen.

Hra to neni spatna, v podstate je az uzasne, ze tento "datadisk" delal uplne nekdo jiny nez puvodni Life is Strange a pritom to nejen graficky dokazali temer dokonale napodobit. Samozrejme obcas s tim, ze vim, ze to delal nekdo jiny, si uvedomim: hle tohle je tu jinak nez v puvodni hre a obvykle teda jsou tyhle drobnosti udelane hur. Ale i tak je to stale dobre. Doporucil bych, ale je tu jedna drobnost pro nas neanglictinare.

Komunitni lokalizaci autori cestiny bohuzel nedotahli do konce, sice na jejich webu tvrdi, ze ano, ale uz jim to tam nekdo i psal, ze to tam nemaji cele. Koukal jsem teda do souboru a opravdu posledni tretina episody 3 chybi lokalizacni soubory. Docela skoda. Takze kdo neovlada anglictinu, tak doporucuju hru vynechat, nepredpokladal bych, ze to jeste dodelaji.
Holt skoda, ze z velkych hernich studii nas Cechy bere na vedomi snad jen Ubisoft. Uz jsem to zminoval v minulem vlakne, ja jim nadavam, ale pak si to stejne na UPlay koupim, protoze proste to maji lokalizovane a vim, ze tomu budu rozumet, ikdyz me ty hry vzdycky vytoci. :-)

https://spykerpreklady.blogspot.com/p/life-is-strange-before-storm.html

Řešení:

Předmět Autor Datum
Vás Čechov aspoň niektorí vývojári berú na vedomie :D AAA hru lokalizovanú oficiálne do slovenčiny s…
agua252 06.04.2020 21:23
agua252
Jak to mate mimochodem s komunitnima slovenstinama? Fakt je, ze u her jsem nikdy ani po slovenskych…
RedMaX 06.04.2020 21:45
RedMaX
Myslím, že u pár starších hier som na nejaké komunitné slovenčiny natrafila, u novších hier som nikd… nový
agua252 07.04.2020 11:49
agua252
Return to castle wolfenstein má Slovenštinu ? Jako i dabing myslíš? To jsem v životě neslyšel je něk… nový
Hauss 07.04.2020 11:52
Hauss
Nie dabing nie, o tom neviem ani ja že by nejaký bol. Myslela som len textovú lokalizáciu, to som ke… poslední
agua252 07.04.2020 14:32
agua252
Ono je to možná někdy lepší že vás neberou na vědomí. Nedávno jsem zahrál starou pecku Soldier of fo…
Hauss 06.04.2020 21:49
Hauss
Pamatuju se na to. Nedokazal jsem to hrat. Praha a na ulicich ruske uniformy i jazyk rustina. Nechap…
RedMaX 06.04.2020 22:13
RedMaX
Tak abych pravdu řekl je to moje nejoblíbenější herní série :-) teda vlastně... SOF 1 byla moje prvn…
Hauss 06.04.2020 22:24
Hauss
Radeji vynecham, diky. Ja si SoF 2 pamatuju, kamos to taky prave miloval a vim, ze jsem tu "ruskou"…
RedMaX 06.04.2020 22:34
RedMaX
Ano Praha je na začátku hry. Každopádně pokud se budeš někdy nudit a nebudeš mět co hrát zkus zahrát…
Hauss 06.04.2020 22:37
Hauss
Koukal jsem ted jen tak v rychlosti na nejakej gameplay na youtubu a ty zachody nebo co to bylo a vl…
RedMaX 06.04.2020 23:52
RedMaX
Mě právě třeba tyhle starý hry baví o dost víc než ty nový xindly :-) hraju je raději na grafiku vůb… nový
Hauss 07.04.2020 08:53
Hauss
To CoD si pamatuju, byla tam nápis nasprejovaný na zdi "NEBUDEME ZEMŘÍT" :-D nový
oko727 07.04.2020 06:30
oko727
Jojo to je přesně ono co jsem myslel :-D ale myslím že tam bylo ještě dokonce něco ohyzdnějšího. nový
Hauss 07.04.2020 08:56
Hauss
Já měl češtinu po celou hru. Někde musí být chyba u tebe. Použil jsem tuto cz BhRnXAwB
snco1301 06.04.2020 22:08
snco1301
Dekuju. Tvoje lokalizace je ovsem jina nez maji prekladatele zverejnenou na webu. Asi delali nejake… nový
RedMaX 07.04.2020 11:04
RedMaX

Jak to mate mimochodem s komunitnima slovenstinama?

Fakt je, ze u her jsem nikdy ani po slovenskych titulcich nekoukal, zatimco u filmu a serialu je ta komunitni scena tak nejak spolecna a kdyz na neco nevyjde cestina, tak slovenstinou nepohrdnu.

Myslím, že u pár starších hier som na nejaké komunitné slovenčiny natrafila, u novších hier som nikdy hľadať ani neskúšala. Pamätám si, že ešte niekedy dávno som si stiahla slovenčinu do Return to castle Wolfenstein a nejak sa mi to nepáčilo, tak som ju vymenila za češtinu :D Nikdy som nepochopila čím to je, ale vždy mi český preklad ako hier, filmov či niektorých kníh prišiel lepší a viac sa mi tam hodil.

V každom prípade myslím, že Slováci neovládajúci dobre angličtinu si zvykli u hrách na češtinu, berú ju prirodzene a tú slovenčinu nejak ani nevyhľadávajú. Je teda možné, že s tým tiež počítajú aj vývojári a vedia že si vystačíme aj s češtinou, preto do slovenčiny neinvestujú prachy.

Ono je to možná někdy lepší že vás neberou na vědomí. Nedávno jsem zahrál starou pecku Soldier of fortune 2 kde se první část hry odehrává v Praze a asi takhle.... Češi tam mluví rusky a ty překlady různých informačních cedulí se jim taky moc nevyvedli. Vím že to není překlad který jsi měla na mysli že spíše myslíš titulky a dabing ale chtěl jsem zmínit i tohle že kolikrát co dokáží vytvořit vývojáři a vypustit to do světa je teda něco. Chápu že hra je stará ale už v tě době (rok 2002) snad nebylo těžké si ověřit správnou gramatiku českých slovních spojení když už je chci do hry dávat. Myslím že něco podobného bylo i v nějakém dílu modern warfare kde myslím na nějaké multiplayer mapě byly české nápisy přímo šílenost.Možná bych na tohle mohl založit samostatné téma se screeny ze zahraničních her kde se snažili o češtinu mohla by to být sranda ]:)

Tak abych pravdu řekl je to moje nejoblíbenější herní série :-) teda vlastně... SOF 1 byla moje první hra na pc prošel jsem ji snad stokrát a nedivil bych se kdyby to opravdu stokrát bylo :D strávil jsem na multiplayeru snad tisíce hodin a nikdy mě žádná jiná hra tolik nebavila jako právě tahle... i po tolika letech (vydáno rok 2000) ji stejně rád projdu znovu... prostě pecka a už snad součást mého života :-D ta dvojka... no co k tomu říct s tou Prahou se fakt sekly... ale i tohle jsem překousl kvůli právě prvnímu dílu který mám tak rád a dokázal si dvojku užít. JENŽE pokud jsi někdy slyšel o Soldier of fortune payback a právě mi momentálně dochází že je dobře že píšu zrovna tobě... tak pokud chceš zahrát opravdu herní odpad od Slovenského studia který potopil tuhle sérii (nic proti Slovákům nemám jen proti tomu studiu) tak si zahrej třetí díl téhle série z roku 2007 a uvidíš opravdový herní odpad. (mapy naprosto špatně udělané, inteligence nepřátel je doslova komická a podobně) nechápu jak takhle mohli potopit tak skvěle našláplou herní sérii.

Radeji vynecham, diky. Ja si SoF 2 pamatuju, kamos to taky prave miloval a vim, ze jsem tu "ruskou" Prahu nedal a rekl jsem, ze to zadnej Cech hrat nemuze a odesel od toho. Ta vzpominka uz je jen matna, myslim, ze ta Praha byla hned zpocatku, takze jaka ta hra byla jinak netusim.

Koukal jsem ted jen tak v rychlosti na nejakej gameplay na youtubu a ty zachody nebo co to bylo a vlak si pamatuju, potom uz ne, ale jsem presvedcenej, ze kdyz jsem sel hrat dvojku, ze jsem jednicku dohral. Nicmene ja uz bych to dneska hrat nedokazal. Je to prilis stary a uz mi to ve srovnani s dnesnima hrama neobstoji. Neni to az tak davno, co jsem hral Far Cry 1, ale ten mel na svou dobu spickovou grafiku, kterou jine hry dohnaly az o par let pozdeji. Takze to je asi nejstarsi hra, kterou jsem ochoten hrat, jinak cilim se hranim na hry cca. od roku 2007. Starsi vyjimecne takove ty nej nej nej jako Half-Life 2 a potom bych si snad nekdy zopaknul srdcovky typu Mafia a ja byl velkej fanda ceske hry Vietcong, tu kdyby dali na GOG, tak bych ji zkusil, ale ze bych to dohral, to si netroufam odhadnout. Samozrejme si ji pamatuju jako hru s temer realistickou grafikou, ale predpokladam, ze dneska bych rekl, ze jak jsem to mohl hrat. :-) Jinak ale moje nejoblibenejsi hra byla jednoznacne Max Payne a toho bych uz dneska prave kvuli grafice hrat nesel. Jo tomu, kdyby udelali nejakej HD remaster nebo jeste lepe remake, to by se mi libilo. Ve skutecnosti by to zprasili jako Max Payna 3, takze radeji zustanu u tech vzpominek.

Mě právě třeba tyhle starý hry baví o dost víc než ty nový xindly :-) hraju je raději na grafiku vůbec nekoukám. Maxe mám taky hodně rád ale hrál jsem jen 1 a 2 . To má podle mě dost obstojnou grafiku a vůbec mi nepřipadá že bych to kvůli tomu neměl dokázat hrát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru