Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Logitech F710 - zkušenosti

Čau pařani

nemáte někdo zkušenost s gamepadem Logitech F710? Jde mi teda hlavně o odezvu ve hrách, jelikož se jedná o bezdrátový ovladač, tak jestli prostě reaguje okamžitě nebo je tam znát nějaká prodleva? Mám zkušenost jen s drátovými gamepady Logitech Dual Action a Rumblepad a uvažuji právě o bezdrátovém. Pokud by však měl mít nějakou prodlevu, tak si radši koupím drátový Logitech F310. Na gamepadu hraji fotbal (PES 2019) a závodní hry (DiRT, GRID apod.). Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Debilniho Assassina nemuzu za boha uhrat, teda myslim dvojku. Si rikam, jestli jsem opravdu tak nesc…
RedMaX 06.05.2019 19:36
RedMaX
Dík. A když používáš ten F710, kromě té páčky, tak ty reakce na tlačítka jsou v pohodě? nový
Hanyse.k 06.05.2019 20:37
Hanyse.k
S tim RT a LT problem nemam. Jinak kdyz mrknu na CZC, tak F710 komplet - 999,-, Xbox One S bez nice… nový
RedMaX 06.05.2019 22:05
RedMaX
Mám ten Logitech F710 vyhlídnutý za 799,-Kč s dopravou zdarma, navíc jsem na Logitech zvyklý, tak pů… nový
Hanyse.k 07.05.2019 10:30
Hanyse.k
Uvidis, dej casem vedet, jak se ti s nim hraje. nový
RedMaX 07.05.2019 17:03
RedMaX
Ve čtvrtek bych ho měl mít, pak napíšu jak jsem spokojený. nový
Hanyse.k 07.05.2019 20:24
Hanyse.k
Ovladač dnes dorazil. První dojmy. Po rozbalení jsem v krabici našel samotný gamepad, dongle, prodlu… nový
Hanyse.k 09.05.2019 15:56
Hanyse.k
Technicka: U novych her pouzivej xInput a ne zastaraly Direct Input. Prepinac zepredu, na xInputu se… nový
RedMaX 09.05.2019 18:06
RedMaX
Tlačítko MODE přepíná mezi analogem a digitálem, konkrétně buď používáš levou analogovou páčku nebo… nový
Hanyse.k 09.05.2019 23:20
Hanyse.k
Leva packa teda ta kterou se normalne chodi muze teda prepinanim tlacitka MODE fungovat bud analogov… nový
RedMaX 10.05.2019 05:23
RedMaX
Chápeš to správně. Levá analogová páčka se používá pro pohyb nebo i pro řízení, když hraješ auta. Vý… nový
Hanyse.k 10.05.2019 14:24
Hanyse.k
To je jen u te hry PES. U AC2 treba si muzu namapovat jak Xinput, tak Direct Input, taky podporuje o… nový
RedMaX 10.05.2019 18:52
RedMaX
To už záleží na tvých preferencích, já z 99% procent taky používám analog. Jestli máš problém s pohy… nový
Hanyse.k 10.05.2019 19:12
Hanyse.k
Zkusim, ok, dik za osvetu. :-) nový
RedMaX 10.05.2019 19:23
RedMaX
Chtel jsem vytvorit nove vlakno nazvane: Nejdrazsi hra v historii vsech PC her, ale necham si to na… nový
RedMaX 25.05.2019 21:26
RedMaX
Já jsem pořád s Logitech F710 spokojený, jak jsem psal, jsem na něj zvyklý už od PS1. Assassins Cree… nový
Hanyse.k 26.05.2019 10:35
Hanyse.k
Jeste teda mimo tema, kdyz uz davame rec. Jasne FIFA je na gamepadu jasna, PES je to same. Vetsina… nový
RedMaX 26.05.2019 11:42
RedMaX
Tak RPG (Gothic, Risen, Elder Scrolls, Divinity, Kingdom Come) hraji zásadně na klávesnici a myši, k… poslední
Hanyse.k 26.05.2019 18:56
Hanyse.k

Debilniho Assassina nemuzu za boha uhrat, teda myslim dvojku. Si rikam, jestli jsem opravdu tak neschopnej nebo je to gamepadem, nevim no.

Kazdopadne F710 v rezimu Xinput se mi proste to pohybovy kolecko?, proste ta jedna z tech dvou pacek, co se hejbe do vsech stran, trha. Zkousel jsem to mimo hru i v nastaveni gamepadu a delalo to taky, kdyz s tim chvili tocim, tak proste je tam takovy chvilkovy trhnuti. V rezimu Direct input, kterej funguje v AC2 taky, mi to ale netrhalo, ale stejne jsem to nedal, nevim teda, kde je problem, nikdy jsem predtim zadnej gamepad nemel, tak nevim, jestli je to tim gamepadem nebo mnou. Jinak v Direct input se ovladac toho F710 hlasi windowsum jako Rumblepad.

Dneska jsem byl u kamose a zkousel jsem ten xboxovej Xbox One S ovladac, ale kamos AC2 nema, jinak co jsem zkousel, tak to nevypadalo spatne, navic kamos rika, ze je mnohem lepsi pro ovladani FiFy, ze ty dve packy nejsou v ose, ale jedna ta co se pouziva k pohybu je vychylena dopredu, ze se to mnohem lepe drzi a pohybuje se s tim presneji.

Koupim si teda snad do konce kvetna ten Xbox One S ovladac taky a uvidime, jestli teda je ve skutecnosti lepsi nez Logitech F710 nebo ne.

Jinak Logitech F710 je pripojen na proprietarni USB dongle na vyhrazene frekvenci, kterou pouziva Logitech, pres Bluetooth nefunguje. Xbox One S se da pouzit jak s microsoftim proprietarnim USB donglem, tak klasicky pres Bluetooth dongle. Vyhoda, pokud to clovek chce tahat na vice zarizeni, nepotrebuje sebou tahat dongle.

S tim RT a LT problem nemam.

Jinak kdyz mrknu na CZC, tak F710 komplet - 999,-, Xbox One S bez niceho - 999,-, takze kdybys uz doma mel Bluetooth dongle, tak te to vyjde na stejny penize. Xbox One S spolus s donglem - 1399,-. To je teda vyrazne drazsi. Navic dongle od MS je pry velmi dobry co do odezvy, asi sila signalu, ale mel by fungovat jen pod Windows 10. Na Windows 7 jsem slysel, ze to beha jen klasicky pres bluetooth nebo si dokoupit kabel. To muze byt ale taky vyhoda, protoze ten Logitech moznost kabelu nema. Nicmene baterky (2xAA - Duracell) mi vydrzely snad rok, takze to problem neni.

Jak rikam, nemuzu v tuhle chvili rict, kterej z nich je lepsi, protoze proste ten Xboxovej jsem mel v ruce dneska poprvy, ale urcite si prikoupim i ten a pak to budu moct porovnat.

Mám ten Logitech F710 vyhlídnutý za 799,-Kč s dopravou zdarma, navíc jsem na Logitech zvyklý, tak půjdu do něho. Bluetooth dongle někde mám, kabel dokupovat určitě nechci, proto se rozhoduji jestli koupit právě bezdrátový gamepad, kdybych chtěl kabel, tak se nerozmýšlím a koupím Logitech F310.

Ovladač dnes dorazil. První dojmy. Po rozbalení jsem v krabici našel samotný gamepad, dongle, prodlužovací kabel USB, manuály. Co mě mile překvapilo, že v gamepadu už byly baterie Duracell. Instalace ovladačů na W7 bezproblémová, otázka chvilky. Hned jsem si gamepad nastavil ve fotbale (PES 2019). Opravdu se hlásí jako RumblePad 2. Spustil jsem zápas a s hrůzou jsem zjistil, že nemůžu ovládat pohyb hráče, chvíli jakoby šlo, pak nešlo. Hned jsem se díval do nastavení ve Windows, vše fungovalo bezproblémů. Provedl jsem pro jistotu kalibraci gamepadu, znovu pustil fotbal. Zase problém, nejde ovládat pohyb hráče. Zmáčkl jsem na gamepadu tlačítko MODE a vše funguje jak má. U těch starších logitechů co jsem měl, tak tlačítko MODE muselo být zapnuté abych mohl používat analogové páčky, tady to je naopak. Co se týče ergonomie gamepadu jsem samozřejmě spokojený, protože ten ovladač je stejný jako ostatní předtím co jsem měl, jsem na něho zvyklý. Jen tlačítka LT a RT jsou udělané jinak, ale nemám s nimi zatím žádný problém. Odezva ve hře taky bezprolémů. Z mé strany zatím spokojenost, uvidíme co přinese čas.

Technicka: U novych her pouzivej xInput a ne zastaraly Direct Input. Prepinac zepredu, na xInputu se to v ovladaci hlasi normalne jako F710. Divim se, ze PES2019 ten Direct Input podporuje, nebo jsi to prepnul? Ale kalibraci ve Windows udelej pro oboje rozhrani.

K cemu tam vubec to tlacitko MODE je dobre?

Tlačítko MODE přepíná mezi analogem a digitálem, konkrétně buď používáš levou analogovou páčku nebo digitální levý kříž. PES 2019 podporuje DirectInput i XInput, já jsem si to přepnul právě na DirectInput. Hledal jsem rozdíl mezi DirectInput a XInput, bohužel neumím anglicky, tak jediné co se mi podařilo zjistit, že u DirectInput si můžeš libovolně nastavit tlačítka u XInput ne, je to přednastavené. Jaký je další rozdíl nevím. Vyzkoušel jsem to na fotbalu a rozdíl žádný nepociťuji. Poté co jsem to ale vyzkoušel už se ovladač hlásí jako Logitech F710.

Leva packa teda ta kterou se normalne chodi muze teda prepinanim tlacitka MODE fungovat bud analogove klasicky nebo digitalne, teda jen 1 a 0 do vsech ctyr stran. Chapu to spravne? Nekdy to musim vyzkouset. Koukal jsem na recenzi na youtube a neco rikali, ze se to hodi pro rizeni, ale poradne jsem to nepochopil.

Ja myslim, ze kdyz to podporuje, tak pro tebe zadny rozdil neni. Rozdil je pro vyvojare, implementovat Xinput by melo byt jednodussi. Myslim, ze je to tak, ze kdyz hra podporuje Xinput, tak je to automaticky prednastavene. Ty si samozrejme muzes zmenit prirazeni tlacitek, ale nemuzes v Xinput namapovat gamepad sam misto klavesnice, kdezto u Direct Input ano. Pro tebe jako hrace by jedinny rozdil mohl byt ten, ze u nekterych her, pokud to vyvojar v nastaveni neodelil, si muzes zapnout Xinput predvolenim gamepadu, kdezto Direct Input muzes jen premapovat z klavesnice. V podstate pro tebe neni rozdil, ale Xinput je novejsi rozhrani fungujici i na Xboxu, proto je pravdepodobnejsi, ze bude lepe implementovano ve hre, ale treba si s tim vyvojari PES vyhraji a delaji poradne podporu pro obe. Bych rekl, ze je to spis dneska vyjimka.

Chápeš to správně. Levá analogová páčka se používá pro pohyb nebo i pro řízení, když hraješ auta. Výhoda analogu je v tom, že zatáčíš plynule a podle potřeby, tak jak volantem. Zatočíš volantem málo (páčku mírně vyhneš) kola se jen mírně vychýlí, rejd je malý, zatočíš volantem hodně (páčku vyhneš úplně do strany), kola se vychýlí jak nejvíc to jde a jedeš na plný rejd. Pokud hraješ nějakou závodní hru, nastav si kameru jakoby před autem a když auto stojí pohybuj levou analogovou páčkou doleva a doprava a uvidíš jak na to kola reagují. Snad jsem to vysvětlil, že to je pochopitelné :-p

U toho PES 2019 když nastavím XInput, tak si už tlačítka namapovat nemůžu, lze to jen u DirectInput. Ještě to později vyzkouším na DiRTu.

To už záleží na tvých preferencích, já z 99% procent taky používám analog. Jestli máš problém s pohybem v AC2, tak vyzkoušej digitál, jestli to nebude pro tebe lepší. Já jsem na ten analog zvyklý už od Playstation 1.

Chtel jsem vytvorit nove vlakno nazvane: Nejdrazsi hra v historii vsech PC her, ale necham si to na jindy. Misto toho se te zeptam, jestli jsi s Logitechem F710 stale spokojeny?

---

A vysvetlim i duvod, proc ja uz s timto gamepadem spokojeny nejsem a to ani trochu. 3-[

Odkazu zajemce nejprve na toto vlakno k Assassinsovi Creedovi 2:

https://hry.poradna.net/questions/2914362-da-se-na-uplay-dostat-ke-starsi-verzi-hry

Ve druhe casti vlakna resim to, ze jsem narazil ve hre na pasaz plnou skoku, ktere jsem pro debilni ovladani hry AC2 nedokazal prejit. Na klavesnici jsem se nechytal vubec, to pravdepodobne zvladl jen mistni superstar Dwane Dibbley a na gamepadu to take neslo.

Nakonec jsem po dlouhem rozvazovani zakoupil sileny (cenove) gamepad Xbox ONE S Bezdrátový ovladač, černý + bezdrátový adaptér pro Win 10 v2 za 1.400 Kc. Navic jsem az po zakoupeni zjistil, ze tento gamepad funguje jako bezdratovy jen pod Windows 10. Pod Windows 7 totiz nejde rozchodit ani ten pridavny adapter ani bezny Bluetooth pindik, oboji beha jen pod Windows 10. Nicmene gamepad umi i pripojeni pres USB kabel, takze mi nakonec nic jineho nezbylo.

Zapojil jsem tedy novy gamepad pres USB a nebudu vas napinat, Assassins Creed 2 ma stale stejne debilni ovladani jako mel predtim nez jsem tento gamepad koupil. Co bych taky mohl cekat jineho ze. :-)
Jenomze preci jenom zmena, kdyz skocim na tyc a zhoupnu se, tak se taky od tyce odlepim a skocim dal. To se s F710 nedelo, je tam potreba drzet dve tlacitka, aby doslo ke zhoupnuti a odskoku dal. Jenze ja se pritom vzdycky zastavil a musel jsem mackat znovu a znovu nekolikrat nez se mi to povedlo se odlepit a skocit. Ono to nevadilo ve hre, myslel jsem si, ze je to proste tak debilni hra, jenomze nejspis tam na tom gamepadu pri drzeni tlacitek stejne dochazi nepravidelne k preruseni kontaktu a tim to bylo. Nevim, treba je problem v ovladaci. Kazdopadne na Xbox One gamepadu s tim problem neni a tu pasaz jsem docela normalne odskakal, az teda na vyskoky u zdi, protoze ta hra ma stejnak to ovladani uplne debilni a ten jouda Assassin proste hnu packou doprava a debil skoci doleva. Nicmene asi na po 20te se to povedlo a mam tu pecet doma. Pro uplnost dodam, ze na F710 jsem to pred tremi tydny zkousel vic jak 50x a stejne nic.
Takze zaver z me strany jednoznacny, bylo to tim gamepadem, proste je blbej. Tobe jiz nepomuzu, ale teda pro pripadne dalsi ctenare, opravdu ten Xbox One gamepad se povedl, ale pokud to chcete bezdratove, tak jedine mit Windows 10. Existuje jeste starsi verze v1 toho gamepadu, ale ta uz se neprodava, ta pritom sla i pod Windows 7 bez kabelu. :-/

Já jsem pořád s Logitech F710 spokojený, jak jsem psal, jsem na něj zvyklý už od PS1. Assassins Creed jsem hrál (AC1, AC2, AC:Brotherhood, AC:Revelations, AC3, AC4:BlackFlag), první 4 díly dokonce 2x, ale je to poměrně dávno. Hrál jsem to ale na klávesnici. Je pravda, že některé pasáže jsou těžší, ale stačilo pár pokusů a mohl jsem pokračovat dál. Vím, že jsi někde řešil jeden skok (vyskočit a zachytit se za trám), myslím, že to bylo v AC2, ten jsem taky nemohl dlouho udělat, musel jsem se podívat na YT a i přesto mi to nějakou dobu trvalo, než se mi ten skok podařil. Jinak se vždy snažím hru dohrát bez jakékoliv nápovědy nebo pomoci.

Gamepad vesměs využívám při sportovních hrách (PES, NHL, VirtuaTennis) nebo závodních (DiRT, GRID, F1, Wreckfest, FlatOut, WRC), případně ještě u skákaček (Giana Sisters, Trine). A vlastně ještě u bojovek (Mortal Kombat, Tekken).

Jeste teda mimo tema, kdyz uz davame rec.

Jasne FIFA je na gamepadu jasna, PES je to same. Vetsina PC her se ale jasne ovlada na klavesnici a mysi lepe, nedovedu si treba predstavit hrat Zaklinace 3 na gamepadu. Zkousel jsem na gamepadu i treba hru Rage a to byl teda silenej vopruz, ac hra sama dava najevo, ze je delana pro gamepad. Rad jsem se vratil na klavesnici. Nicmene teda zatim ty AC a AC2, tam mi prijde, ze ovladani pro gamepad je opravdu o hodne povedenejsi nez na klavesnici.

Kdyz ale zminujes zavodni hry, tak sice z toho co pises se da temer vsechno ovladat na klavesnici a asi stejne tak na gamepadu, ale treba hry jako DiRT Rally nebo serie F1, tam je zazitek uplne jiny, kdyz nasadis volant. A tom mam uplne ten nejobycejnejsi od Geniuse, kamos si koupil Thrustmaster a to je pak jako kdyby clovek v tom aute temer sedel. (U nej skutecne, pac si k rFactoru koupil i Oculus Rift :-)).

Nepremyslis teda k tem zavodnim hram do budoucna take o volantu? Urcite bych ti to doporucil.

Tak RPG (Gothic, Risen, Elder Scrolls, Divinity, Kingdom Come) hraji zásadně na klávesnici a myši, k Zaklínači jsem se ještě nedostal. No vidíš, a pro mě jsou závodní hry na klávesnici nehratelné, nebyl bych schopen nic pořádně ujet, natož pak ujíždět pořádné časy. Volant jsem měl kdysi dávno, ale moc mě to nebavilo. Nevím, možná to bylo i tím, že nebyl nijak drahý a tudíž kvalita nebyla valná. Nedokážu to posoudit, jelikož jsem nikdy na "pořádném" volantu nehrál. A to už je celkem velká investice, na to abych pak zjistil, že mě to nebaví. Ale vyzkoušet si třeba takový Project Cars nebo tebou zmiňované F1 nemusí být špatné. Jenže nemám kde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru