Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Logitech F710 - zkušenosti

Čau pařani

nemáte někdo zkušenost s gamepadem Logitech F710? Jde mi teda hlavně o odezvu ve hrách, jelikož se jedná o bezdrátový ovladač, tak jestli prostě reaguje okamžitě nebo je tam znát nějaká prodleva? Mám zkušenost jen s drátovými gamepady Logitech Dual Action a Rumblepad a uvažuji právě o bezdrátovém. Pokud by však měl mít nějakou prodlevu, tak si radši koupím drátový Logitech F310. Na gamepadu hraji fotbal (PES 2019) a závodní hry (DiRT, GRID apod.). Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chtel jsem vytvorit nove vlakno nazvane: Nejdrazsi hra v historii vsech PC her, ale necham si to na… nový
RedMaX 25.05.2019 21:26
RedMaX
Já jsem pořád s Logitech F710 spokojený, jak jsem psal, jsem na něj zvyklý už od PS1. Assassins Cree… nový
Hanyse.k 26.05.2019 10:35
Hanyse.k
Jeste teda mimo tema, kdyz uz davame rec. Jasne FIFA je na gamepadu jasna, PES je to same. Vetsina… nový
RedMaX 26.05.2019 11:42
RedMaX
Tak RPG (Gothic, Risen, Elder Scrolls, Divinity, Kingdom Come) hraji zásadně na klávesnici a myši, k… poslední
Hanyse.k 26.05.2019 18:56
Hanyse.k

Chtel jsem vytvorit nove vlakno nazvane: Nejdrazsi hra v historii vsech PC her, ale necham si to na jindy. Misto toho se te zeptam, jestli jsi s Logitechem F710 stale spokojeny?

---

A vysvetlim i duvod, proc ja uz s timto gamepadem spokojeny nejsem a to ani trochu. 3-[

Odkazu zajemce nejprve na toto vlakno k Assassinsovi Creedovi 2:

https://hry.poradna.net/questions/2914362-da-se-na-uplay-dostat-ke-starsi-verzi-hry

Ve druhe casti vlakna resim to, ze jsem narazil ve hre na pasaz plnou skoku, ktere jsem pro debilni ovladani hry AC2 nedokazal prejit. Na klavesnici jsem se nechytal vubec, to pravdepodobne zvladl jen mistni superstar Dwane Dibbley a na gamepadu to take neslo.

Nakonec jsem po dlouhem rozvazovani zakoupil sileny (cenove) gamepad Xbox ONE S Bezdrátový ovladač, černý + bezdrátový adaptér pro Win 10 v2 za 1.400 Kc. Navic jsem az po zakoupeni zjistil, ze tento gamepad funguje jako bezdratovy jen pod Windows 10. Pod Windows 7 totiz nejde rozchodit ani ten pridavny adapter ani bezny Bluetooth pindik, oboji beha jen pod Windows 10. Nicmene gamepad umi i pripojeni pres USB kabel, takze mi nakonec nic jineho nezbylo.

Zapojil jsem tedy novy gamepad pres USB a nebudu vas napinat, Assassins Creed 2 ma stale stejne debilni ovladani jako mel predtim nez jsem tento gamepad koupil. Co bych taky mohl cekat jineho ze. :-)
Jenomze preci jenom zmena, kdyz skocim na tyc a zhoupnu se, tak se taky od tyce odlepim a skocim dal. To se s F710 nedelo, je tam potreba drzet dve tlacitka, aby doslo ke zhoupnuti a odskoku dal. Jenze ja se pritom vzdycky zastavil a musel jsem mackat znovu a znovu nekolikrat nez se mi to povedlo se odlepit a skocit. Ono to nevadilo ve hre, myslel jsem si, ze je to proste tak debilni hra, jenomze nejspis tam na tom gamepadu pri drzeni tlacitek stejne dochazi nepravidelne k preruseni kontaktu a tim to bylo. Nevim, treba je problem v ovladaci. Kazdopadne na Xbox One gamepadu s tim problem neni a tu pasaz jsem docela normalne odskakal, az teda na vyskoky u zdi, protoze ta hra ma stejnak to ovladani uplne debilni a ten jouda Assassin proste hnu packou doprava a debil skoci doleva. Nicmene asi na po 20te se to povedlo a mam tu pecet doma. Pro uplnost dodam, ze na F710 jsem to pred tremi tydny zkousel vic jak 50x a stejne nic.
Takze zaver z me strany jednoznacny, bylo to tim gamepadem, proste je blbej. Tobe jiz nepomuzu, ale teda pro pripadne dalsi ctenare, opravdu ten Xbox One gamepad se povedl, ale pokud to chcete bezdratove, tak jedine mit Windows 10. Existuje jeste starsi verze v1 toho gamepadu, ale ta uz se neprodava, ta pritom sla i pod Windows 7 bez kabelu. :-/

Já jsem pořád s Logitech F710 spokojený, jak jsem psal, jsem na něj zvyklý už od PS1. Assassins Creed jsem hrál (AC1, AC2, AC:Brotherhood, AC:Revelations, AC3, AC4:BlackFlag), první 4 díly dokonce 2x, ale je to poměrně dávno. Hrál jsem to ale na klávesnici. Je pravda, že některé pasáže jsou těžší, ale stačilo pár pokusů a mohl jsem pokračovat dál. Vím, že jsi někde řešil jeden skok (vyskočit a zachytit se za trám), myslím, že to bylo v AC2, ten jsem taky nemohl dlouho udělat, musel jsem se podívat na YT a i přesto mi to nějakou dobu trvalo, než se mi ten skok podařil. Jinak se vždy snažím hru dohrát bez jakékoliv nápovědy nebo pomoci.

Gamepad vesměs využívám při sportovních hrách (PES, NHL, VirtuaTennis) nebo závodních (DiRT, GRID, F1, Wreckfest, FlatOut, WRC), případně ještě u skákaček (Giana Sisters, Trine). A vlastně ještě u bojovek (Mortal Kombat, Tekken).

Jeste teda mimo tema, kdyz uz davame rec.

Jasne FIFA je na gamepadu jasna, PES je to same. Vetsina PC her se ale jasne ovlada na klavesnici a mysi lepe, nedovedu si treba predstavit hrat Zaklinace 3 na gamepadu. Zkousel jsem na gamepadu i treba hru Rage a to byl teda silenej vopruz, ac hra sama dava najevo, ze je delana pro gamepad. Rad jsem se vratil na klavesnici. Nicmene teda zatim ty AC a AC2, tam mi prijde, ze ovladani pro gamepad je opravdu o hodne povedenejsi nez na klavesnici.

Kdyz ale zminujes zavodni hry, tak sice z toho co pises se da temer vsechno ovladat na klavesnici a asi stejne tak na gamepadu, ale treba hry jako DiRT Rally nebo serie F1, tam je zazitek uplne jiny, kdyz nasadis volant. A tom mam uplne ten nejobycejnejsi od Geniuse, kamos si koupil Thrustmaster a to je pak jako kdyby clovek v tom aute temer sedel. (U nej skutecne, pac si k rFactoru koupil i Oculus Rift :-)).

Nepremyslis teda k tem zavodnim hram do budoucna take o volantu? Urcite bych ti to doporucil.

Tak RPG (Gothic, Risen, Elder Scrolls, Divinity, Kingdom Come) hraji zásadně na klávesnici a myši, k Zaklínači jsem se ještě nedostal. No vidíš, a pro mě jsou závodní hry na klávesnici nehratelné, nebyl bych schopen nic pořádně ujet, natož pak ujíždět pořádné časy. Volant jsem měl kdysi dávno, ale moc mě to nebavilo. Nevím, možná to bylo i tím, že nebyl nijak drahý a tudíž kvalita nebyla valná. Nedokážu to posoudit, jelikož jsem nikdy na "pořádném" volantu nehrál. A to už je celkem velká investice, na to abych pak zjistil, že mě to nebaví. Ale vyzkoušet si třeba takový Project Cars nebo tebou zmiňované F1 nemusí být špatné. Jenže nemám kde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru