Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Far Cry 5, pokec

Zakládám thread, protože o téhře hře se tu stejně bavíme v různých threadech, tak ať to tam nezasíráme, ať je to na jednom místě.

Dohráno. 64 hodin čistého času. Chybí mi akorát pár checkpointových závodů a basejumpů. Plus rybářská mise (ulov tři silné ryby, pak se uvidí co dál..). Jinak opravdu vše. Všechny lokace prošmějděny, všechny úkoly (najdi, znič, zabij) splněny. Uplay hlásí 100%.

Možná se někdy k těm rybám ještě vrátím. Ty ztřeštěné závody… asi ne. Možná vyzkouším další zbraně… pokud mi tam ale zůstali nějací nepřátelé. Po poslední herní misi by asi neměli, ale více spoilerovat nebudu. Dobré jsou komentáře NPC po skončení příběhu, občas dost mimo :-D

Spoustu času jsem trávil ve hře prostým motáním se po krajině, to ostatně dělám ve všem openworld hrách.

---
Protože jsem prolezl opravdu vše, mohu poradit v případě nějakého zákysu. Také jsem musel využít cizí rady, když jsem se ani za nic nemohl dostat nahoru do jednoho sila, když žebřík nešlo nijak spustit a mých několik pokusů "strefit se tam padákem" z heli nedopadlo :-)

Pokud mohu posoudit, když si čtu redmaxovy nářky nad FC4, tak FC5 je IMHO mnohem méně problémová. Pár věcí, co se mi nelíbí (viz jiný thread), ale celkově spokojenost, času nelituji.

Vyzkoušel jsem konečně i Arcade, načetl jakousi mapu (vybít všechny) a to vypadá na další možnosti, které mě zabaví. Jen najít ty správné (výhradně singl); jedinou, co jsem chvíli hrál, byla stylem Blood Dragon, měl jsem zlikvidovat 24 nepřátel, asi po 15 jsem se jednomu "ukázal", nastoupily posila a rázem se mi jich k likvidaci ukazuje skoro 60 :-D

Teď mám v plánu Primal, předtím ale dám buď Mad Maxe nebo Wolfa Old Blood..

loading...
Předmět Autor Datum
když si čtu redmaxovy nářky nad FC4, tak FC5 je IMHO mnohem méně problémová Nebo jsi mnohem toleran…
RedMaX 03.05.2019 18:44
RedMaX
Taky bych l-corovi doporučil zaklínače 3
icepower32 03.05.2019 18:54
icepower32
Ja bych mu doporucil celeho. Sice se mu nelibi jednicka z hlediska zastaralosti, postava Zaklinace s…
RedMaX 03.05.2019 19:18
RedMaX
Já nevím, jestli by to šlo začít rovnou tou trojkou. Styl boje v jedničce je mi opravdu naprosto ciz…
L-Core 03.05.2019 19:39
L-Core
Jde začít trojkou, sám jsem s ní začínal a po jejím dohrání jsem konstatoval, že je to nejlepší hra…
Al Capone 03.05.2019 22:59
Al Capone
Jak jsem psal už mnohokrát, prostě se s tím xichtem nějak nedokážu vypořádat. Jaksi vnitřně je mi ta…
L-Core 03.05.2019 19:42
L-Core
FC3+4 mám obě rozehrané, ale moc daleko jsem se nedostal, odhadem ani ne do čtvrtiny. Ale taky na ně…
L-Core 03.05.2019 19:44
L-Core
DeusEx - oba posledni dily jsem nehral a mam a budu, ale kdo vi kdy, v seznamu jsou spis vespod. Sa…
RedMaX 03.05.2019 22:26
RedMaX
64 hodin Uz mam odehranych okolo 110 a jeste mi kus chybi, spis lovim trofeje, rybareni, aktivity,…
XoXoC 03.05.2019 20:05
XoXoC
110, to je hodně :) Nevím jak ty, ale já si dost pomáhal i rychlým cestováním. Když jsem potřeboval…
L-Core 03.05.2019 20:11
L-Core
Takze jen 56, jsem si to zrejme zamenil s jinou hrou :-p achievementy Tak to Bravo ! Nekteré jsou…
XoXoC 03.05.2019 21:44
XoXoC
Jak dlouho jsi hral FC5, co se tyka obdobi? Mesic, dva, ctvrt roku? Vim, ze to zalezi od toho, koli…
RedMaX 11.05.2019 01:23
RedMaX
Fff... Myslím 5 měsíců. Začal jsem o Vánocích a hrál jsem to tak do 2-3/1/2019. Pak po chvilkách v b…
L-Core 11.05.2019 05:58
L-Core
Ok, dik. Ono se to nezda, protoze treba kdyz vezmu tvuj priklad, tak 60 hodin, mas hru dohranou za 3…
RedMaX 11.05.2019 09:29
RedMaX
Já hraju kdeco. Nehraju vůbec multiplayer (Trackmania a Doom s manželkou budiž výjimkou), nehraju t…
L-Core 11.05.2019 11:02
L-Core
Taky hraju kde co, ale nehraju skoro vsechno co ty. :-) Chtel jsem vypsat co nehraju, ale zkratim t… poslední
RedMaX 11.05.2019 17:29
RedMaX

když si čtu redmaxovy nářky nad FC4, tak FC5 je IMHO mnohem méně problémová

Nebo jsi mnohem tolerantnejsi k vecem, ktere ja povazuju za chybu a problem. ;-)

FC5 fakt ne, nerikam, ze nikdy, ale urcite ne na 2 az 3 roky dopredu.

Proc se porad vyhybas tomu Zaklinacovi? Z toho jake hry hrajes, jsem presvedcen, ze bys u nej stravil pristiho pul roku a nechtel hrat nic jineho.

Ja bych mu doporucil celeho. Sice se mu nelibi jednicka z hlediska zastaralosti, postava Zaklinace s tim mecem nad hlavou je divna, se vsim souhlasim, ale hra me v druhe polovine vtahla a urcite bych ji nevynechal. Zaklinac 2 je graficky uz OK a navic bez odehrani dvojky nebude rozumet nekterym vedlejsim ukolum trojky. No a trojka, tam je to si myslim jistota, ze by se to L-Corovi libilo, ne nadarmo ta hra furt vyhrava jako nejlepsi hra.

Já nevím, jestli by to šlo začít rovnou tou trojkou. Styl boje v jedničce je mi opravdu naprosto cizí. A v tutoriálu dvojky jsem na tom byl hodně podobně jako ty - akorát na rozdíl od tebe jsem hru odložil..

Vlastně, jsem si vzpomněl, ještě mám taky hrát poslední DeusEx. Saints Row 4. Just Cause 3. Asasína z Londýna a Paříže. A kdoví, co ještě… ubíhá mi to pomalu, když většinou hraju logické indie věci :)

DeusEx - oba posledni dily jsem nehral a mam a budu, ale kdo vi kdy, v seznamu jsou spis vespod.

Saints Row 4 - vubec neznam, neni to jak se tam lita? Takova haluz? To bude ono, nechapu, jak se to muze nekomu libit.

Just Cause 3 - aha, jsem si vzpomnel, jak jsme se bavili jinde, v tyhle hre se lita, prisel mi gameplay dobrej, ale proste litani ne, i v FC4 jsem si vsiml letaciho obleku, nevim co to je za modu, ale doufam, ze to nebudu muset v zadne misi pouzit. Takze JC3 taky rozhodne nebudu.

Asasína z Londýna a Paříže - no ja jsem ted seknutej u AC2 a nebudu ty novejsi hrat, dokud neuhraju poporade vsechny. :-/

FC Primal - ne pravek taky ja tedy ne.

Mad Max - prisel mi gameplay uplne divnej, za me ne.

Wolf Old Blood - taky v planu, ale taky spis az nekdy ....

Zaklinac - podle me jsem se ochudil o cast vyznamu hry, protoze proste v Zaklinacovi 3 jsou postavy z minulejch dilu a ja si jednicku pamatuju jen matne, urcite mi ale pomohlo, ze jsem hral trojku hned po dvojce a tak jsem aspon navaznosti v dialozich postav z dvojky chapal. Na druhou stranu, ze by bylo uplne nutny hrat predchozi dily, to neni. Muzes se pustit klidne i do trojky, ale proste ten zazitek bude chudsi, ale tobe to pravdepodobne vubec nepripadne, protoze proste nebudes vubec vedet, ze tohle ma navaznost na tohle atd. Za sebe muzu rict, ze az budu jednou v duchodu, tak si po sobe v jednom kuse dam znovu Mass Effect 1-3 a Zaklinace 1-3. Nicmene teda minimalne dvojka a trojka Zaklinace nevidim duvod proc nedat obe, pokud se dokazes u dvojky prenyst pres delsi uvod a pres to, ze dvojka neni open-world, ale v podstate takova jemnejsi koridorovka, nicmene pribeh je proste silnej, takze ja bych ti to doporucil. No a jestli se ti do toho hodne nechce, tak aspon zkus tu trojku, tam je to od zacatku open-world a neverim, ze se nekomu, kdo to alespon zkusi, muze ta hra nelibit.

64 hodin

Uz mam odehranych okolo 110 a jeste mi kus chybi, spis lovim trofeje, rybareni, aktivity, vedlejsi mise :-)

Teď mám v plánu Primal

Primal, no, zkusil jsem ho jen tak a chytlo me to, zajimave provedené, tak jako AI zvirat, nebo prirody. Na tvém v celku vykoném PC, az tomu nastavis MAX grafiku tak to uz bude jen takovy bonus nez se velmi rychle dostanes do pribehu a do té praveké doby.
* Na opak MadMax, me moc nevzal, hledat furt vodu nebo co to bylo, rychle me to omrzelo. Ale kazdy preferuje neco jiného, tak by vysla vzdy jen jedna hra pro vsechny ;-)

110, to je hodně :)

Nevím jak ty, ale já si dost pomáhal i rychlým cestováním. Když jsem potřeboval doplnit munici, prostě jsem se přesunul k nějakému prodejci, nakoupil (peněz mám nadbytek) a zase zpět.

Trofeje mám všechny (kromě ryb). A také nemám všechny achievementy za různé způsoby zabití; třeba dynamit jsem nepoužil snad ani jednou..

Takze jen 56, jsem si to zrejme zamenil s jinou hrou :-p

achievementy

Tak to Bravo ! Nekteré jsou opravdu @^\## !!
* Jinak FC5 neni spatna, osobne se mi libi vic jako 4. Trojka (kde se mi zamlouvala i zaporna postava tusim Vas, nebo jak se jmenoval) taky nebyla spatna. Jednicku a dvojku jsem moc nehral, nemohu posoudit.

Jak dlouho jsi hral FC5, co se tyka obdobi? Mesic, dva, ctvrt roku?

Vim, ze to zalezi od toho, kolik se tomu clovek venuje, jestli denne nebo treba jen vikendy, ale zajimalo by me, jak dlouho hracum trva priblizne tak jedna hra.

Fff...
Myslím 5 měsíců. Začal jsem o Vánocích a hrál jsem to tak do 2-3/1/2019. Pak po chvilkách v březnu a poslední fázi jsem zahájil po 25.4./DPH. Konec 2.5.2019.

Samozřejmě, že jsem mezi tím hrál spousty menších her a období 1.1.-25.4. pro mě je nejnáročnější z celého roku.

Pokud pominu "hluché hodiny" (měl jsem puštěnou hru, odběhl jsem a vrátil jsem se za hodinu), trvalo by mi to čistého času něco málo přes 60 hodin. Ještě se k tomu asi občas vrátím, ale spíše už budu hrát jen ty čistě osvobozovací/dobývací mise z workshopu.

Ok, dik. Ono se to nezda, protoze treba kdyz vezmu tvuj priklad, tak 60 hodin, mas hru dohranou za 3 dny, jenze v realu clovek jen nehraje a 5 mesicu, to je hodne dlouhe obdobi. Ja se ho snazim zkratit, protoze mam prilis her, ktere jsem nehral a hodne bych chtel, ale ted nejak zjistuju, ze budu muset zvolnit. Cim dal vic nahrazuju behani venku behanim ve Far Cry a to neni dobre. :-)

Momentalne mam plan na 40 her, ktere bych chtel hrat, vsechno v podstate AAAcka. Ikdyz jsem zkratil prumer na +- 2 mesice / hra, tak je to pri tom poctu minimalne silenych 6 let a mezitim zase urcite vyjdou dalsi hry. Je toho moc, asi budu potrebovat si zacit jeste vic vybirat. Ono me to totiz napadlo, ze jsem cetl, jak se furt rozsiruji sluzby predplatneho typu Origin Access, ze podle statistiky lidi, kteri maji tuto sluzbu hraji nejen svuj typ her, ale pridaji i jiny. Napriklad hrac se zameruje na akcni FPS, ale kdyz uz ma v predplatnem i dalsi hry, tak si jednou za cas da i strategii. Tohle nakonec muzu potvrdit, protoze kamos taky ma Origin Access a tvrdi mi, jak je to vyhodne, ze muze hrat v podstate vsechno a spoustu veci ozkousi i mimo.
Jenze ja zjevne nemam sanci uhrat ty priblizne dva typy her co hraju, teda presne ty hry, ktere chci hrat, tak nechapu, jak bych mohl pridat jeste neco bokem.

Dost mozna na tom jsi podobne?

Já hraju kdeco.

Nehraju vůbec multiplayer (Trackmania a Doom s manželkou budiž výjimkou), nehraju tahové strategie (jo, hrál jsem Civilizaci 1), nehraju bojovky (Mortal Combat), nehraju sportovní hry (fotbal, hokej atd., párkrát jsem zkusil nějaké skoky na lyžích či snowboard, ale to bylo zadara). Nehraju hry, kde rozhoduje náhoda a bojuje se "na tahy" (Fallout 1+2 např.), nehraju fantasy hry (výjimka existují, např. TES). Mezi RPG si hodně vybírám. A nehraju hry s příběhem, kde je více textu a neexistuje český překlad. Takové občas překládám či se na překladu podílím.

Taky hraju kde co, ale nehraju skoro vsechno co ty. :-)

Chtel jsem vypsat co nehraju, ale zkratim to, takze hraju RPG, akce a akcni adventury. Sem tam vyjimecne Fifu kvuli kamosovi multiplayer, ale to je jedinne z multiplayeru a mam rad auta a motorky, ale tam je to jednoduchy, moto hry zadne nejsou a ty co jsou od Milestone jsou uplne blbe. To jsem tu jeste nepsal, ale proti Milestone jsou i u Ubisoftu uplna vyvojova esa. Milestone je neodpadnejsi vyvojarska herni firma, co existuje.
No a auta bych hral rad, ale nezvladam to, tak je nechavam na duchod. :-) F1 2015, Dirt Rally, Dirt 3 a 4, Grid motosport.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...