Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co dělat když se zacyklí Far Cry 4

Začal jsem hrát Far Cry 4 a mám tam takový problém. Začal jsem plnit povinnou hlavní misi, měl jsem jít do tábora Alfa a najít důkazy. Potom mi to řeklo, ať jdu do tábora Bravo. Jenže tam je asi deset nepřátelským vojáků, navíc i na vyšší úrovni, které těžko můžu na začátku hry, jen tak mýrnix týrnix sejmout. Problém je, že mám u sebe posledních pár nábojů a tudíž mě okamžitě dostanou a mise se restartuje, ale jenom ta část Bravo, kdy už ty náboje nemám a jakmile chci odejít (dojít si do tábora Alfa pro náboje), tak to napíše, že opouštím oblast mise a mise se opět restartuje a takhle furt dokola. Nedá se z toho nijak dostat a zabít nepřátele bez nábojů nedokážu.

Dá se z toho nějak dostat nebo je to další debilní rozbitá hra v řadě, kterou nelze dohrát?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak porad hraju FC4 a jedno je jiste, uz nikdy! Tohle je posledni FC, co jsem hral. Ono by to v pod…
RedMaX 08.05.2019 12:42
RedMaX
Dal jsem se do Wolfa (Old Blood), budu muset po dohrání nasadit FC4. Nějak se mi nezdá, že by to byl…
L-Core 08.05.2019 17:15
L-Core
S orlem se nic delat neda, jedine pozorovat oblohu a mit u sebe porad brokovnici, jinak se jeho utok…
RedMaX 08.05.2019 18:01
RedMaX
Orli jsou i ve FC5, ale že by byli nějak moc otravní, jsem si nevšiml. Jo, je třeba si dávat pozor n…
L-Core 08.05.2019 18:43
L-Core
Ti orli ve FC4 byli brutalni opruz. Kdyz na ne clovek narazil poprve, vypada to super, ale kdyz na t…
Dwane Dibbley 08.05.2019 19:19
Dwane Dibbley
Pokud by to bylo nezvladatelné, pořád lze použít tohle: https://www.nexusmods.com/farcry4/mods/20?ta…
L-Core 08.05.2019 19:43
L-Core
Tak jsem to znova rozehral a ty orli uz jsou tak nerfnuty, ze to nestoji za rec. Sice porad otravujo… nový
Dwane Dibbley 12.05.2019 10:56
Dwane Dibbley
Nasadil jsi tu modifikaci nebo je do důsledek postupného patchování hry Ubisoftem? Jak dohraju Wolf… nový
L-Core 12.05.2019 11:00
L-Core
Ja tyhle modifikace na zlehcovani her nepouzivam. To asi patchovali protoze si vsichni stezovali. Al… nový
Dwane Dibbley 12.05.2019 11:33
Dwane Dibbley
Dalsi vec me vytaci. Jak bych rad dobil jedno stanoviste na severu Kyratu, jak to udelat? Nejde se…
RedMaX 11.05.2019 10:29
RedMaX
hra mi proste nedovoli Opet to neni "ja to nedokazu, ja nedokazu zabit nepratele..."? Muze za to zl…
Dwane Dibbley 11.05.2019 11:27
Dwane Dibbley
Kdyz mi da do cesty nepratele ve chvili, kdy jdu plnit nejaky ukol, tak nez se dostanu k ukolu, tak…
RedMaX 11.05.2019 13:50
RedMaX
Mas takedowny ktery nespotrebujou zadnou munici. Kdyz umis alespon trochu mirit, neni problem zabije…
Dwane Dibbley 11.05.2019 14:39
Dwane Dibbley
Pouzivam M-79, ktera je perfektni na ostrelovani vice nepratel nebo kdyz potrebuju neco zlikvidovat,… nový
RedMaX 11.05.2019 18:06
RedMaX
Bushman je za rank10 v arene, celkem snadne a je to bez debat nejlepsi puska (Warrior taky nebyl spa… nový
Dwane Dibbley 11.05.2019 19:26
Dwane Dibbley
Dik. Zkousel jsem ten Buzzsaw, husta zbran, s tou to fakt pokosim vsechno a navic spousta naboju. nový
RedMaX 11.05.2019 23:49
RedMaX
Jo "eagle, eagle" a potom obchodnik stale i na konci hry rika "you are new here". Stve me AI, zadno… nový
RedMaX 12.05.2019 17:20
RedMaX
Kdybys hrál TWAU, tak bys s možností, že vlk se může jevit jako člověk, počítal ]:) A i ti civilisti… nový
L-Core 12.05.2019 17:59
L-Core
To neni o dokonalosti, to je o tom, ze tech chyb je moc. Jasne, ze zadna hra nebude dokonala, ale na… nový
RedMaX 12.05.2019 18:25
RedMaX
DOHRANO. Far Cry 4 skoncilo ve VELKEM stylu. Dojel jsem si do kralovskeho palace pro krale a ... pa… poslední
RedMaX 12.05.2019 20:05
RedMaX

Tak porad hraju FC4 a jedno je jiste, uz nikdy! Tohle je posledni FC, co jsem hral.

Ono by to v podstate v zakladu nebylo spatne za podminky, kdyby Ubisoft tak silenym zpusobem netlacil na pilu. Treba koukam do mapy a reknu si, jo tuhle misi du splnit, vybavim se na misi, opustim stanoviste a okamzite je stanoviste v ohrozeni, tak to tam vybiju a jedu na misi, ale zrovna "nahodou" okolo projizdi nepratelsky konvoj a jeste se potka se dvema nepratelskyma autama. Sakra, vystupuju z auta, ale nahodou se k tomu primotal tygr, uz uz jsem ho dostal, ale priletl orel a napadl me. A tohle je porad dokola, snad na zadnou misi jsem nedorazil s osobni zbroji, protoze o ni po ceste vzdycky prijdu. Aspon se ze da z kytek automaticky doplnovat zdravi. Pritom by stacilo malo, aby tam bylo mene drave zvere, aspon trochu realne, protoze nikde na Zemi nelita pohromade 100.000 orlu a okolo nebeha 10.000 tygru, nosorozcu, levhartu a dalsi zvere. Druha vec je, ze v nekterych misich, kdyz se to Ubisoftu hodilo, tak umele omezi nahodny open-world a nedaji vam sanci si pomoci nahodu. Tak sakra, kdyz to jednou umeji, tak proc podruhe ne?

Proste co se tyka normalniho "realneho" prostredi, tak je to open-world hra, ve ktere necitite ani spetku volnosti, protoze na vas furt nekdo utoci. Jednoduse si treba predstavte Zaklinace, do ktereho by autori umistili tisickrat vic otaznicku a desetitisickrat vic potvor. Z nejlepsi hry na svete by se stala nejvetsi stresovka na svete a tenhle vyvazeny pomer prave odlisuje spickovou hru od CD Projektu s odpadem od Ubisoftu.

Ale proto nepisu, to vsechno bych jeste byl schopen nejak prezit, ale nebyl by to Ubisoft, aby do hry nezasadil nejakou totalni haluz. Tady se to jmenuje Sangra-li a popravde nepochopil jsem vubec co to je, jestli jako mate byt v te dobe zdrogovani nebo proc vas ten obraz bere do nejakeho prebarveneho imaginarniho sveta, vubec tomu nerozumim, co to ma znamenat. Nicmene ikdyz je to haluz, tak to chvili vypadalo, ze by to tu hru i mohlo tak nejak osvezit, ikdyz je to totalne ujete. Jenomze neosvezi, protoze se tam doprdele zase lita a litani je povinne. Ja to proste nechapu, co s tim ty vyvojari furt maji, proc musi vsude cpat zasrane litani. Vzdyt si mohou naprogramovat nejaky letecky simulator, kdyz milujou litani, ale clovek je tvor, ktery letat neumi, neni k tomu od prirody uzpusoben, tak proc s tim furt dokola otravujou. No proste je to hrozne a jak rikam, naposled, od ted budu peclive vybirat hry, aby se tam nelitalo!

Dal jsem se do Wolfa (Old Blood), budu muset po dohrání nasadit FC4. Nějak se mi nezdá, že by to byla taková pakárna, jak píšeš. V té pětce, co jsem teď dohrál, jde všechno pěkně postupně čistit. Jo, vyčistil jsem (v rámci "přebírání sídel lumpů") třeba čističku odpadních vod a když jsem šel někdy příště kolem, zase tam byli… ale to mi nijak nevadí. Pár jich klofnu, posbírám jim peníze, náboje a jdu si po svém.

Teď po dohrání mohu obnovit spoustu "obsazovacích" misí z menu, ale spíše si už jen občas dám nějakou staženou mapu v Arcade.

A zvířata? Ve FC5 také jsou, různě nebezpečná, ale časem, jak "zesílím", jak nabírám zkušenosti, jak mohu použít společníky, je to jen legrace, kohokoliv snadno uspamuju (jak píše kocour) jakoukoliv zbraní. Jo, v Blood Dragon byli první draci, když jsem byl sláb, docela jiné kafe…

S orlem se nic delat neda, jedine pozorovat oblohu a mit u sebe porad brokovnici, jinak se jeho utoku vubec branit neda. Jinak se zviratama taky nemam problem, ja mam problem s tim, ze jich je tam tolik, ze kdyby jich tam byla tretina, tak by to bylo moc a me to proste nebavi, kdyz musim bejt neustale kvuli zviratum ve strehu a ta repetetivnost.

Nesnasim litani, pokud ti to nevadi ba to vyhledavas, tak s touhle casti mit problem nebudes.

Je tu i lezeni po horach, s lanem. To by me bavilo, kdyby to nebylo taky naprosto nerealne prehnane. Treba mam nekam vylezt, protoze je tam dopis a ty sbiram. Lezu nad propasti po klade, jako ze by se ta klada preklopila pod tihou cloveka a spadnula i se mnou do propasti, mozna v jine hre, ale Far Cry 4 nema vubec zadnou fyziku. Dolezu teda na konec te klady a tak 20m daleko naproti me je uchyt. Hodim tam lano s hakem a skocim primo na skalu. V realu bych po takovym skoku byl okamzite mrtvej, kdych sebou timhle zpusobem riznul primo do skaly, ale tady to zaseknu a vylezu nahoru jako by se nic nedelo. Vim, ze je to detail, ale takovych nesmyslu jsou tam stovky a me to unavuje.

Lezu na skalu a nade mnou zuri prestrelka mezi odbojem a kralovksym vojskem, uz mi to oznamuje karmickou udalost, takze lezu, lezu a uz jsem tam a tri cervene vystrilim a podarilo se mi modrym pomoct a dva prezili, hura. No nic lezu dal, jenze jsem spadnul, a to jeste o patro pod tu uz skoncenou prestrelku, nastesti jsem to prezil. Tak vylezu zase na tu plosinu a co myslis, ze me tam ceka, tri cerveni naprosto zivy, naopak modri zmizeli neznamo kam. Ten respawn nepratel, kdy 5m za tebou hra zapomina, kde se kdo nachazel, je teda uplna debilita na ntou.

Orli jsou i ve FC5, ale že by byli nějak moc otravní, jsem si nevšiml. Jo, je třeba si dávat pozor někde nahoře ve skalách, při balancování nad propastí. Nebo když jsem lezl na nějakou vysokou věž, která se nahoře už dost kýve, tak jsou útočící orli protivní. Vždy jsem si s nimi ale poradil, brokovnice je na to OK (já ji měl až "pozdě", když jsem potřeboval peří, prostě jsem do nich při jejich "náletu" šil ze samopalu či něčeho takového.

Počkej na zvířata v ELEXu, to je úplně jiný level ]:) Není nic mimořádného, když tě po deseti hodinách hraní v boji přemůže trošku větší žabka…

Ti orli ve FC4 byli brutalni opruz. Kdyz na ne clovek narazil poprve, vypada to super, ale kdyz na tebe litaji porad, zacne to byt opruz. Tusim ze to snad i patchovali a snizili pocty utoku, ale porad je to opruz. Ve FC5 jsi je mel snad jen na jednom miste kdyz jsi delal misi, ve FC4 na tebe nalitavaj skoro vsude.

Tak jsem to znova rozehral a ty orli uz jsou tak nerfnuty, ze to nestoji za rec. Sice porad otravujou, ale jdou dolu na jeden nebo dva zasahy i z pistolky. Driv jak jsi ho slysel pistet pred utokem, tak jsi musel vzit brokovnici a cekat do posledniho okamziku "pred animaci" a doufat ze ho rana z metru brokarnou sejme. Ted je snadno sestrelis cimkoli, co mas zrovna v ruce.

Dalsi vec me vytaci. Jak bych rad dobil jedno stanoviste na severu Kyratu, jak to udelat?

Nejde se k nemu dostat, hra tak debilne tlaci na pilu, ze ujet ve hre 1000m ke stanovisti, aniz by me nezabili je skoro nemozne, neustale mi tam neco skace a nelze se dostat ke stanovisti, uz jsem z toho zase totalne nasranej. Prvni pokus mi auto sejmul nosroozec a zabil me, druhy pokus jsem vystoupil z auta nevsiml si za sebou a prejeli me, treti pokus jsem autem narazil do nepratel a dostali me kulometem, ctvrty pokus jsem projel okolo mista hlavni mise a ta se spustila, musel jsem ji opustit a zase me to hodilo 1000m doprdele, uz nevim co s tim, hra mi proste nedovoli osvobodit zadne stanoviste na severu a bez toho me to bude neustale vyhazovat na jihu a pojedu pul dne na sever, je to proste debilni.

Kdyz mi da do cesty nepratele ve chvili, kdy jdu plnit nejaky ukol, tak nez se dostanu k ukolu, tak kdyz je budu strilet, budu bez naboju. V tom je docela hacek. Asi uz je to dlouho, co si tu hru hral, tak si to nepamatujes. Je to problem, z nepratel padaji naboje v omezenem mnozstvi, napriklad zasobnik je na 240 naboju, z nepratel jich vypadnez kazdeho po 10. Jestlize vystrilim cestou k ukolu pulku naboju tim, ze zastrelim 6 nepratel, mam 120 naboju + 60 z nepratel, to je 180 naboju, jenze to potom na ukol to nemusi stacit. A to jsem dal hodne optimisticky priklad, vetsinou jich vystrilim mnohem vic.

Mas takedowny ktery nespotrebujou zadnou munici. Kdyz umis alespon trochu mirit, neni problem zabijet nepratele na par ran a s munici jdes do plusu. To ze jsi nemehlo neznamena, ze je hra spatne navrzena.
Schvalne jsem si to ted pustil, nepratele na tri rany ze zakladniho AK. Takedowny fungujou snad na 10-15 metru (zmacknes F, nepritel mrtvej), kdyz jsou nepratele 2 zmacknes druhej cudlik a hodis po nem nozik, takedown s granatem a hlavne retezovy takedown, to uz je uplna sranda.
Kdyz mas upgradnuty bagly na munici a vemes 4 ruzne zbrane (M79, Bushman, Buzzsaw, SA-50) tak mas takove mnozstvi munice, ze ani retardovi nemuze dojit. Ikdyby ti do jedne zbrane z nejakeho nepochopitelneho duvodu dosli, vytahnes druhou zbran s jinym typem munice a cestou zbiras munici do vsech ostatnich. Pokud ale nemas bagly na munici, behas se trema flintama na stejnou munici a strilis jentak pro zabavu do vzduchu, tak to mas pak problem.

Pouzivam M-79, ktera je perfektni na ostrelovani vice nepratel nebo kdyz potrebuju neco zlikvidovat, umi i picnout plakaty, ktere jsou umistene vysoko na doskok.

Jako hlavni zbran mam oblibenou MS16 s tlumicem a kolimatorem, bohuzel je zbran ve hre zoufale neefektivni, i zasah stojiciho nepritele na minimalne tri naboje, beziciho netrefim s kazdou ranou, takze tam je potreba naboju vic, obzvlast kdyz klickujou.

Jako treti mam ted uz Z93, perfektni ale hlasitou odstrelovacku, ovsem da cil i na jeden zasah, driv jsem mel jen M-700.

Posledni je klasicke RPG-7 na konvoje a vrtulniky.

---

Bushman - zamcene, nelze.

Buzzsaw - odemkl jsem zrovna pred chvili.

SA-50 - vubec se ve hre nevyskytuje, asi az pozdeji.

---

Takedowny a retezene takedowny pouzivam, ale je treba aby me nepritel nevidel, jinak pouzit nejdou. Kdyz to beru uprkem k ukolu, tak me nepritel vidi, tudiz na cestovani mezi ukoly nelze. Pri ukolech zamozrejme dobre.

Jak se da hazet vrhacim nozem? To je zrovna jedna z veci na kterou nejak nemuzu prijit. :-/

Bushman je za rank10 v arene, celkem snadne a je to bez debat nejlepsi puska (Warrior taky nebyl spatnej, popripade Shredder nebo custom vector, ale tam budes brecet nad nabojema). Jestli uz mas buzzsaw, tak je to jedno, ten kosi uplne vsecho, i obrnence, auta a vrtulniky. AS-50 je z mise (Payback).
Takedowny jsou trivialni, staci se prikrcit a jakykoli kerik ti da prakticky neviditelnost. Navic s oznacenyma nepratelama mas wallhack. Pokud jsi daval v tutorialu pozor, tak snad zvladnes hazet i kaminkem.
Vrhaci noze pouzivas jako granaty (jen si je musis vybrat). Pro doubletakedown das prvni kill normalni takedown a behem animace namiris smerem k druhymu a zmacnes cudlik (asi levy mysitko, mas to napsany ve hre a i pri takedownu kdyz na druhyho namiris, tak ti tam vyskoci prompt).

Jo "eagle, eagle" a potom obchodnik stale i na konci hry rika "you are new here".

Stve me AI, zadnou tu hra nema. Jedu si treba po silnici v klidku po svy strane a civilisti to do me v pohode naperou. Takze ne zamer, ale proste hra nepredpoklada, ze tam v tu chvili neco je. Nejakej kolizni model nula, stejne jako vsechno ostatni.

Navic bugy, napriklad mam ochranit stanoviste pred vlky, jsou tam dva civilisti a vlky postrilim a rekne mi to diky za zachranu, ale ukol se neukonci. Nemuzu nic delat, tak jsem ukol opustil a jel ho podruhy, jenze zase to same. Uz me to vytocilo, tak jsem ty civilisty oba dva zastrelil. Co se nestalo. Hra se restartovala a ty civilisti na zachranu se objevili tri! Tak jsem je zachranil a ten treti, kterej tam predtim nebyl mi rika, diky za zachranu a da mi penize, cimz se ukol dokoncil.

Kdybys hrál TWAU, tak bys s možností, že vlk se může jevit jako člověk, počítal ]:)
A i ti civilisti prostě občas neplní pravidla silničního provozu; ty nikdy ve hře nejedeš na opačné straně?

Jsi na AI moc náročný. To asi jde zvládnout v úzké koridorovce, kde překročením nějakého triggeru spustíš script - ale v openword hře? To si ještě budeš buset pěkných pár let počkat; a stejně to nikdy nebude dokonalé.

DOHRANO.

Far Cry 4 skoncilo ve VELKEM stylu. Dojel jsem si do kralovskeho palace pro krale a ... pak bezely zaverecne titulky a konec hry. Ocitl jsem se ve svem dome v klidku, ikdyz porad je ve Far Cry 4 co delat, zbyvaji tri nedobita stanoviste, oslabena pagaminova pevnost, mohl bych si doplnit obraz o zbyvajici dve casti shangra-li a v neposledni rade bych mohl dokompletovat zbyvajici zapisky v deniku, najit zbyvajici dopisy, roztocit zvonky a odstranit zbyle masky a plakaty. Je toho jeste hodne co bych mohl delat.
Tak co rikate, vylezu z domova a pustime se do toho, dobra, jdu na to. Otevrel jsem dvere a ...

Program provedl neplatnou operaci a bude ukoncen.

Ja myslim, ze to vystihuje vsechno. Koncim se serii Far Cry.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru