Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hrával jsem dost her, ale poslední 2 týdny sedím pořád u WoWka, neskutečná závislárna... Jak to hraj…
Eryo 17.04.2019 17:09
Eryo
Ja WoWko zkousim kazdou expanzi a tentokrat jsem vydrzel jen tyden. Hroznej humus z toho je a cekam…
Dwane Dibbley 17.04.2019 17:53
Dwane Dibbley
Nepotřebuju poučovat o tom jaký hry jsou odpad, hraju to co mě baví.
Eryo 17.04.2019 21:29
Eryo
Souhlasim. Ja WoW neznam vubec, kdysi davno jsem hral Warcaft 3 a navic si nejsem uplne jisty, ze d…
RedMaX 18.04.2019 16:03
RedMaX
Vanilla WoW prave hodne vychazel z Warcraftu (lore, potvory, svet...), i TBC a WotLK jeste fungovalo…
Dwane Dibbley 18.04.2019 16:30
Dwane Dibbley
Když čtu nějaký diskuze dlouhodobých hráčů WoT, tak ti taky fňukají, jak je všechno špatně, jak to k…
Prasak 18.04.2019 18:19
Prasak
Pokud to udrží dostatek hráčů, tak ty změny asi špatný nebyly. A tohle je prave mor dnesnich her. H…
Dwane Dibbley 18.04.2019 18:38
Dwane Dibbley
Logicky - je to business. Je to hra zdrama, pár hardcore fanoušků to nevytrhne, je třeba přilákat da…
Prasak 18.04.2019 21:01
Prasak
Ano, dnes je to uz cisty busines, o tom mluvim. Driv se delaly hry spis jako umeni, autori se s tim…
Dwane Dibbley 18.04.2019 21:12
Dwane Dibbley
Zase ale proc by nemohly byt hry pro vsechny? Porad to neni tak, ze nemas nic co hrat, vsak mas min…
RedMaX 18.04.2019 21:40
RedMaX
Ja nerikam ze nemuzou byt pro vsechny. Jen mi vadi kdyz studia ktera kdysi delala legendarni/revoluc…
Dwane Dibbley 18.04.2019 21:58
Dwane Dibbley
Nemyslímk si že předtím byl jiný model. Nostalgie je svina
snco1301 18.04.2019 22:03
snco1301
Zrovna jsem narazil na tohle. Hezke pojednani o tom, kdyz jde vyvojarum vic o hru nez o prachy. poslední
Dwane Dibbley 20.04.2019 10:58
Dwane Dibbley

Souhlasim.

Ja WoW neznam vubec, kdysi davno jsem hral Warcaft 3 a navic si nejsem uplne jisty, ze dohral, ale urcite nejakej mesic jsem to hral. To WoW by melo byt podobny, akorat multiplayer.

To video je spis pro lidi, kteri to hraji nebo hrali a rozumi tomu, ja navic s chabou anglictinou moc neporozumel, ale co jo, tak tam namita, ze WoW je jen tovarna na penize, ze hraci nemaji postupne obsah, nezlepsuji se, ale ze proste zaplati a maji najednou vsechno. Ze Blizzardu jde jen o to, aby hraci furt dokola co nejvic platili.

Tak jestli jsem tomu porozumel dobre, tak se vtira otazka, jestli opravdu tak moc platis a bavi te to nebo te to musi bavit, kdyz tak moc platis? Nemam prehled jak to tam chodi, mikrotransakce? Pripadne kolik do toho tak mesicne musis vrazit, pokud ti ta otazka nevadi?

Vanilla WoW prave hodne vychazel z Warcraftu (lore, potvory, svet...), i TBC a WotLK jeste fungovalo, ale pak to slo pomalu do kytek prakticky ve vsech oblastech. Dnesni WoW je uplne nekde jinde, je to jina hra a dnes uz bych to nenazval ani MMO ani RPG. Kdo nepamatuje, nepochopi. Kdyz chce, at si to hraje, nikdo mu to nebere (tobe s tvyma neustalyma problemama by asi taky vyhovoval vic retail). Treba se odvazi zkusit i classic.

Když čtu nějaký diskuze dlouhodobých hráčů WoT, tak ti taky fňukají, jak je všechno špatně, jak to kdysi bylo super a Wargamingu jde jen o to, jak vytřískat co nejvíc peněz. No však jasně, že jde o peníze, zkouší obchodní modely a pokud to funguje, tak já se jim nedivím. Že se hra proměnila? Pokud to udrží dostatek hráčů, tak ty změny asi špatný nebyly.

Pokud to udrží dostatek hráčů, tak ty změny asi špatný nebyly.

A tohle je prave mor dnesnich her. Hry jsou uz mainstreamova zalezitost, takze nejvic penez se vytriska z casual hracu, kteri dnes tvori majoritu. Takze hry se delaji co nejjednodussi, nejsnazsi, bez nutnosti investovat moc casu a musi se odmenovat kazde hracovo prdnuti aby mel dotycny uzasny pocit ze svych mikrouspechu, hlavni je kvantitativni konzum. Samozrejme to neplati pro vsechny hry, ale takovy je proste trend.
U WoT netusim moc jak to je ted, ale kdysi treba premiova munice byla jen za real money a vpodstate to byl p2w prvek. Nebyly zadne mise ci ukoly nebo co jsem to tam ted videl, goldy jen za prachy, veci se taky musely kupovat... Ale na samotne hratelnosti jsem zadne brutalni zmeny nepozoroval. Kdezto u zminovaneho WoWka je dnes prakticky vsechno uplne prekopane a je to dnes naprosto odlisna hra nez kdysi.

Logicky - je to business. Je to hra zdrama, pár hardcore fanoušků to nevytrhne, je třeba přilákat davy, to je princip trhu. Osobně mi to nevadí, že hra je pro casual hráče, já jsem jeden z nich. Nemám to jako povolání, ale jako zábavu.
Pokud jde o samotný WoT - už jsem to tu několikrát psal, dokonce možná přímo tobě - prémiová munice je už za kredity (byla i za goldy, teď už jen kredity), takže P2W za real money není. A slabší hráči jsou z vyšších úrovní eliminováni nízkými výdělky kreditů, takže hardcore hráči mají svoje pole působnosti právě na vyšších úrovních.

Ano, dnes je to uz cisty busines, o tom mluvim. Driv se delaly hry spis jako umeni, autori se s tim piplali, vymejsleli kdeco, dnes se proste veme co zrovna frci, okopiruje se to, udela se par kosmetickych zmen a tadaaaa, minimalni riziko a zisk zarucen. Driv hry delali vyvojari, dnes je delaji hlavne marketing manageri.

Zase ale proc by nemohly byt hry pro vsechny?

Porad to neni tak, ze nemas nic co hrat, vsak mas minimalne to Sekiro. Uz to mas dohrane?

Sice ti trochu rozumim, taky vzdycky kroutim ocima, kdyz slysim, jak firma co delala velke hry, presla na vyvoj pro Android, coz je ten nejcistsi casual, co muze byt. Na druhou stranu jsou proste hraci, kteri hraji na Androidu a proc jim to neprat, dokud budou hry i pro PC, tak proc by mi to melo vadit. Sam proste na Androidu (pominu-li Jewels, Marble, 2048 do MHD) nehraju, ale proste se o to nezajimam a neresim to.

No a podobne na PC se to take vydelilo a vznikaji ruzne hry pro ruzne hrace. AC nabizi alespon nejake zmeny, ale treba Far Cry, jak ted vysel New Dawn a ja zrovna hral Far Cry 3 a koukal jsem na ten New Dawn na gameplay, tak jsem si rikal "to snad ne, to je jen preskinovana trojka". Take nerozumim lidem co to jdou hrat a libuji si, ze je super, ze je Far Cry furt stejne a nezmenilo se ani o prd, ale tak holt je to cilene na jine publikum. Zase ja mam spoustu her a az je dohraju, tak bych si chtel nektere zahrat znovu, takze bidou v tomto smeru netrpim a jak uz jsem rikal, furt se najdou i tezke hry jako to Sekiro pro hardcore hrace.

Ja nerikam ze nemuzou byt pro vsechny. Jen mi vadi kdyz studia ktera kdysi delala legendarni/revolucni tituly dneska presla na model "maximalni zisk". Temer vsechna velka studia dnes jedou tohle "minimalni risk, maximalni zisk" a hry akorat stagnuji protoze malokdo ma vuli riskovat a prijit s necim novym, protoze muze jednoduse recyklovat rok co rok zabehlou znacku, nebo jednoduse okopirovat batle rojal. Ja jsem ted treba zvedavej na Rage 2, jestli to nebude jen dalsi FarCry (protoze lidi to prece koupej, tak co se snazit, ze?).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru