Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové hry jsou v drtivé většině bezcharakterní odpad

Pamatuji si jako malý že sem hrál spoustu starých her (z roku 2000-2010 i starší, ale to co je od roku 2014 je naprostý odpad, většina přeplácaná mikrotransakcemi, případně velmi zabugovane, vlastně je jen pár her novějších roku 2015 které se dají hrát normálně, jedinou výhodou "luxusních nových" her je dobrá grafika což je asi všechno, příběh je absolutně o ničem a to není to jediné, FPS je většina totální odpad který se z dětí snaží vymlátit peníze (největší rakovina: Fortnite) už hraju jen dvě FPS (tf2 kde jsou mikrotransakce v rozumné míře, samozřejmě se to také snaží vytáhnout z lidí prachy nějak se to živit musí ale prostě je to retro ktere funguje už od roku 2007 až tahle hra umře nevím co za FPS budu hrát. Jedinou novější hru co hraju je Battlefield toto všechno, nové hry jsou prostě rakovina a měli by se povinne zrusit všechny mikrotransakce (až na primerene skiny) protoze to jak se všichni honí za co největším ziskem (dělat to JENOM pro peníze je hnus)
Změna kategorie, původně: Ostatní (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
I dnes vychází spoustu her dobrých. Já bych spíš řekl, že dnešní hráči jsou rozmazlení. Dřív ty hry…
mont 27.02.2019 17:15
mont
U her, (8-bitové domácí počítače) na kterých jsem začínal já, žádný tutoriál nebyl, někdy k nim neby…
touchwood 27.02.2019 20:52
touchwood
- To je pravda, proto se vraci zpet i retro-console (jako mini super nintendo) nebo PC typu Atari a…
XoXoChanel 27.02.2019 20:58
XoXoChanel
Musim rict, ze retro konzolim nerozumim, pres kritiku dnesnich her nechapu, proc bych mel chtit hrat…
RedMaX 27.02.2019 22:12
RedMaX
Vidíš, já zase nějak nechápu, proč hrát hry založené pouze na grafice, které neobsahují nějaký silný… poslední
gilhad 28.04.2019 09:42
gilhad

I dnes vychází spoustu her dobrých. Já bych spíš řekl, že dnešní hráči jsou rozmazlení. Dřív ty hry nebyly a když už se člověku nějaká hra dostala do ruk strašně si toho vážil a už jen díky tomu si tu hru výborně užil. Dnes stačí být připojený k internetu a můžeš mít jakou hru chceš a to vzalo celé to kouzlo. Schválně si zkus nějakou starou výbornou hru zahrát znova, uvidíš že to zas tak ultra super výborná nebyla.
Ale mluvím teda jen o sobě, jak to mám já. Poslední dobrá hra která mě vážně bavila byl Witcher 3, od té doby ač jsem vyzkoušel snad úplně všechny očekávané hry mého žánru tak žádná mě nechytla. Když má přijít nějaká očekávaná hra tak se děsně těším a říkám si: "Konečně to bude ta hra, která mě bude bavit!"
A pokaždé to končí stejně, většinou se nedostanu ani za tutorial - prvních 10-30min hry, hru zklamaný vypínám a už ji nikdy nezapnu.

Někdo nadává a lituje toho, že ztrácel čas nad hrami. Já opak, měl jsem to strašně rád a rád na tu dobu vzpomínám.

Jinak co se týká mikrotransakcí tak je to normální, hlavně u her co jsou f2p. Dnes už ani snad nemůže přežít hra co by byla pay2win, rozhodně to nebude nijak oblíbená hra. A taková f2p hra co má mikrotransakce založené jen na skinech apod... vydělá ve výsledku nechutné peníze. A vývojáři to vědí - jakou vlastně online hráč chce hru? No takovou aby byla oblíbená, aby ji hrálo hoooodně lidí. Nikdo nechce hrát online hru kde bude hrát pár lidí, dlouze čekat na připojení do hry, stále potkávat ty stejné spoluhráče protože nikdo jiný tam nehraje... ať by byla hra jakkoliv dobrá tak toto ji zabije. Takže udělat velký nápis FREE TO PLAY a je to.
Něco podobného třeba zabilo FOR HONOR, ta hra by byla neskutečně oblíbená kdyby hned v den vydání byla FREE TO PLAY + nějaký ranked systém a mikrotransakce.
Dnes je nejoblíbenější "Battle Pass", geniální nápad jak ze hry vytřískat peníze a udržet hráče hrát :)

U her, (8-bitové domácí počítače) na kterých jsem začínal já, žádný tutoriál nebyl, někdy k nim nebylo vůbec nic, ani manuál, jen popis ovládání a třeba úvodní storka příběhu - prostě sis to musel osahat sám a cestu hrou taky. Nebo byly hry, které neměly vůbec žádný příběh a jednalo se jen o (z dnešního pohledu) hříčku. Přesto je většina dnes krásně hratelná - pokud se přeneseš přes archaickou grafiku.

Musim rict, ze retro konzolim nerozumim, pres kritiku dnesnich her nechapu, proc bych mel chtit hrat ty vyslovene stare kostickovane. Nekdy okolo 2007 zacali mit hry opravdu peknou grafiku, sem tam se najde zajimava hra i z drivejska, ale maximalne bych sel do her od roku 2002, starsi uz ne. Nechapu popularitu retro her teda priblizne 1999 a starsi. Ja bych to teda dneska urcite nehral.

Vidíš, já zase nějak nechápu, proč hrát hry založené pouze na grafice, které neobsahují nějaký silný příběh, myšlenku a nápad. Občas nějakou novou hru zkusím, ale když vidím, že až na grafické efekty je to v podstaě jen hodně přežvýkaný odvar těch starých pecek (v tom lepším případě), tak se zase vrátím ke klasice, co vyžadovala VESA grafiku a doporučovala raději 8MB RAM pokud si to hráč moh dovolit :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru