Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové hry jsou v drtivé většině bezcharakterní odpad

Pamatuji si jako malý že sem hrál spoustu starých her (z roku 2000-2010 i starší, ale to co je od roku 2014 je naprostý odpad, většina přeplácaná mikrotransakcemi, případně velmi zabugovane, vlastně je jen pár her novějších roku 2015 které se dají hrát normálně, jedinou výhodou "luxusních nových" her je dobrá grafika což je asi všechno, příběh je absolutně o ničem a to není to jediné, FPS je většina totální odpad který se z dětí snaží vymlátit peníze (největší rakovina: Fortnite) už hraju jen dvě FPS (tf2 kde jsou mikrotransakce v rozumné míře, samozřejmě se to také snaží vytáhnout z lidí prachy nějak se to živit musí ale prostě je to retro ktere funguje už od roku 2007 až tahle hra umře nevím co za FPS budu hrát. Jedinou novější hru co hraju je Battlefield toto všechno, nové hry jsou prostě rakovina a měli by se povinne zrusit všechny mikrotransakce (až na primerene skiny) protoze to jak se všichni honí za co největším ziskem (dělat to JENOM pro peníze je hnus)
Změna kategorie, původně: Ostatní (Kurt)

Předmět Autor Datum
- Souhlasim s tebou priteli, je to hnus. - Uz je to moc komercni a az na par her je to opravdu smutn…
XoXoChanel 27.02.2019 12:44
XoXoChanel
O skinech to ještě tak není pokud to není přeplácané je to v pohodě ale horší jsou hry bez placení n…
Ja61661 27.02.2019 12:54
Ja61661
Mikrotransakce jsou očekávatelný u her zdarma, protože ono zdarma vlastně nic není. Vadily by mi u h…
Prasak 27.02.2019 13:02
Prasak
Skiny jsou pochopitelný (je to podpora hry když nechceš aby zemřela) ale mikrotransakce co dávají vý…
Ja61661 27.02.2019 13:03
Ja61661
Já beru mikrotransakce tam, kde hráči něco přidají, ale zároveň nedají hráči výhodu nad ostatními -…
Prasak 27.02.2019 13:12
Prasak
Aj volakedy vychadzal odpad a dobre hry, aj dnes vychadza odpad a dobre hry, jediny problem je, ze t…
Michal2 27.02.2019 14:51
Michal2
Vyzkousej PoE. Nejlepsi Diablovka uz po mnoho let (starsi nez D3 a predpokladam ze ani D4 se ji kval…
Dwane Dibbley 27.02.2019 15:39
Dwane Dibbley
Tak zrovna novy dily Battlefieldu jsou maximalni komerce, nechapu, ze to nekoho muze bavit hrat. Uv…
RedMaX 27.02.2019 15:55
RedMaX
Já si třeba New Dawn určitě pořídím, třeba za rok ve výrazné slevě, mně to vůbec nevadí, že je to po…
L-Core 27.02.2019 16:59
L-Core
Ja mam FC1-4 v packu, kterej stal jako jedna hra ve sleve. Nicmene, jelikoz to neni dlouho, co jsem…
RedMaX 27.02.2019 17:56
RedMaX
Mám cca 1000 her a mikrotransakce jsem ani jednou neplatil. Možná mám výhodu, že multi mě absolutně…
L-Core 27.02.2019 16:54
L-Core
I dnes vychází spoustu her dobrých. Já bych spíš řekl, že dnešní hráči jsou rozmazlení. Dřív ty hry…
mont 27.02.2019 17:15
mont
U her, (8-bitové domácí počítače) na kterých jsem začínal já, žádný tutoriál nebyl, někdy k nim neby…
touchwood 27.02.2019 20:52
touchwood
- To je pravda, proto se vraci zpet i retro-console (jako mini super nintendo) nebo PC typu Atari a…
XoXoChanel 27.02.2019 20:58
XoXoChanel
Musim rict, ze retro konzolim nerozumim, pres kritiku dnesnich her nechapu, proc bych mel chtit hrat…
RedMaX 27.02.2019 22:12
RedMaX
V jednoduchosti je krasa priteli. - Vem si treba takovy Mario, Zelda , Pac-Man, Space Invaders stara…
XoXoChanel 27.02.2019 22:20
XoXoChanel
Jenze kolik hracu ty hry ktere jsi jmenoval v te dobe hralo? Jinymi slovy by ty retro konzole meli k…
RedMaX 27.02.2019 23:04
RedMaX
Ja treba zbiram a sem tam si poslechnu staré gramofonové desky, i kdyz jiz davno existuje mnohem lep…
XoXoChanel 28.02.2019 11:06
XoXoChanel
Až pojedeš někdy kolem (Vídně :-)) , klidně ti dám gramofonových desek celou bednu. Mně to akorát do…
L-Core 28.02.2019 11:25
L-Core
To si pis ! Tvé nabidky rad nekdy vyuziju a ze mas desky si jeste pamatuju dokonce z debat .
XoXoChanel 28.02.2019 11:27
XoXoChanel
Vidíš, já zase nějak nechápu, proč hrát hry založené pouze na grafice, které neobsahují nějaký silný… poslední
gilhad 28.04.2019 09:42
gilhad
Hm, vy mi dáváte.. Jsem si prolistoval a očuchal knížku Strojový jazyk C64 od 3C (datum vydání kupod…
Depaje 27.02.2019 21:15
Depaje
Schválně si zkus nějakou starou výbornou hru zahrát znova, uvidíš že to zas tak ultra super výborná…
gilhad 28.04.2019 09:32
gilhad

- Souhlasim s tebou priteli, je to hnus.
- Uz je to moc komercni a az na par her je to opravdu smutné.
* Ty strasi hry meli i lépe propracovany pribeh a podobne. Dali se hrat i Offline. Dneska pulku her musis byt pripojeny k siti a je to jen na vytriskani penez v podobe numerického nakupu odznacku sa skinu pro zbrane.
(neni divu ze se vraci do mody "remaster").

Mikrotransakce jsou očekávatelný u her zdarma, protože ono zdarma vlastně nic není. Vadily by mi u her, který musím předtím koupit.
Nákupy skinů osobně nechápu - nic to nedává, akorát to ukazuje, kdo má větší peněženku. IMHO akorát náplast na ego pro ty, kterým hra moc nejde, tak alespoň ten skin, ať jako frajer alespoň vypadám, když už jím nejsem...

Já beru mikrotransakce tam, kde hráči něco přidají, ale zároveň nedají hráči výhodu nad ostatními - příkladem je WoT, u kterýho jsem strávil poslední rok. Prémiový tank dává více kreditů za bitvu, rychlejší tréning posádky, ale nedá hráči herní výhodu (tj. ani v prémiovým tanku nebude superman). Stejně tak prémiový účet - urychlí postup, ale nedá výhodu. Taky to beru jako podporu hry, 250 Kč za měsíc není tak moc, ale dá se to hrát i bez prémia. Jen to stojí víc času a kredity si musí hráč vydělat hraním na nižších úrovních, což ale neznamená horší zábavu.
Skin je jen pro zábavu a za ten platit nechci. Jo, jednou jsem si na tanku nabarvil dělo na fialovo, stálo to asi 4 Kč.

Horší je, když nákupem má hráč výhodu nad ostatními. To pak drasticky sníží hráčskou základnu, protože všechny F2P hry potřebují i ty neplatící, tedy širokou komunitu a hráčskou základnu.

Aj volakedy vychadzal odpad a dobre hry, aj dnes vychadza odpad a dobre hry, jediny problem je, ze ten odpad ma lepsi marketing, takze o nom pocujes viac. Co sa tyka mikrotransakcii, tak pokial sa ti v nejakej hre nepacia, nekupuj ju, takto das najlepsie vediet vydavatelovi, co si o tom myslis. Ironia je, ze pises, ze hras Battlefield :) A niekomu povinne prikazovat, co ma robit so svojou hrou? wtf?

Vyzkousej PoE. Nejlepsi Diablovka uz po mnoho let (starsi nez D3 a predpokladam ze ani D4 se ji kvalitou nepriblizi) a je zadarmo. Jede jen z mikrotransakci ktere chces "povinne zrusit".

Nevim ale co cekas za zazraky. Dnes udelat prodelecbnou hru je umeni, nejsirsi publikum (a tudis nejvetsi zisky) jsou casual hraci a podle toho hry vypadaji.

Tak zrovna novy dily Battlefieldu jsou maximalni komerce, nechapu, ze to nekoho muze bavit hrat.

Uvedom si, ze nejses cilovka pro Fortnite! Jiste je to uplne blbe, ale kdyz si vzpomenu na mlada leta, taky jsme s klukama jen tak blbli, sice ne u PC, ale Fortnite je obdobou toho blbnuti pro dnesni mladou generaci dejme tomu 8-15 let.

Mne spis vadi hry jako Far Cry: New Dawn, coz je jen pretexturovany Far Cry 3, nechapu proc si to lidi kupuji, kdyz si mohou proste zahrat znovu starsi Far Cry a maji to uplne stejny.

Dokud ale lidi nedaji vedet vyvojarum, ze o hloupe hry nestoji, tak holt budou porad vznikat.

Nakonec snad se ty stare hry daji hrat znovu ne? Ja tenhle problem nemam, protoze mam pred sebou nejakych 35 starsich neodehranych her, ale vim, ze nektere z tech, ktere uz jsem dohral, budu chtit hrat znovu, tudiz zabavy mam na 10 let aniz bych nove hry musel nutne kupovat, pokud budou blbe.

Já si třeba New Dawn určitě pořídím, třeba za rok ve výrazné slevě, mně to vůbec nevadí, že je to pořád stejné. Příběh mě stejně až tak nezajímá, baví mě motání se po velké mapě a plnění dílčích úkolů (osvoboď, zabij, najdi...).

Když pominu FC1 a FC2 (mám krabicovky), všechny ostatní fárkraje (3, 4, 5, Blood Dragon, Primal) mě stály méně, než kdybych koupil trojku po vydání za plnou palbu.

Ja mam FC1-4 v packu, kterej stal jako jedna hra ve sleve. Nicmene, jelikoz to neni dlouho, co jsem dohral prvni tri dily, tak muzu rict, ze kazdy z nich byl uplne jiny, ale u toho tretiho jsem jen dohral hlavni pribeh bez toho, ze bych splnil sesbirani vsech relikvii, vsech dopisu a pozotviral vsechny bedny ve hre a ze jich teda na mape zustalo pozehnane. To je na enormni pocet hodin, to vydrtit uplne komplet, to nedavam stejne jako jsem to ani nahodou nedal u Zaklinace 3. Kdybych se nudil, tak radeji pujdu sbirat ty veci v techto hrach nez davat dalsi penize za uplne stejnou hru, akorat jinak otexturovanou. Tu ctyrku taky nekdy zkusim, ale dasi uz proste nehraju, kdyz je to na jedno brdo.

Mám cca 1000 her a mikrotransakce jsem ani jednou neplatil. Možná mám výhodu, že multi mě absolutně nezajímá. Že se hry dělají pro peníze, není nic mimořádného, nic co by se nedalo očekávat. Myslíš že třeba horník chodí do práce i kvůli něčemu jinému než kvůli penězům? ;-)

I dnes vychází spoustu her dobrých. Já bych spíš řekl, že dnešní hráči jsou rozmazlení. Dřív ty hry nebyly a když už se člověku nějaká hra dostala do ruk strašně si toho vážil a už jen díky tomu si tu hru výborně užil. Dnes stačí být připojený k internetu a můžeš mít jakou hru chceš a to vzalo celé to kouzlo. Schválně si zkus nějakou starou výbornou hru zahrát znova, uvidíš že to zas tak ultra super výborná nebyla.
Ale mluvím teda jen o sobě, jak to mám já. Poslední dobrá hra která mě vážně bavila byl Witcher 3, od té doby ač jsem vyzkoušel snad úplně všechny očekávané hry mého žánru tak žádná mě nechytla. Když má přijít nějaká očekávaná hra tak se děsně těším a říkám si: "Konečně to bude ta hra, která mě bude bavit!"
A pokaždé to končí stejně, většinou se nedostanu ani za tutorial - prvních 10-30min hry, hru zklamaný vypínám a už ji nikdy nezapnu.

Někdo nadává a lituje toho, že ztrácel čas nad hrami. Já opak, měl jsem to strašně rád a rád na tu dobu vzpomínám.

Jinak co se týká mikrotransakcí tak je to normální, hlavně u her co jsou f2p. Dnes už ani snad nemůže přežít hra co by byla pay2win, rozhodně to nebude nijak oblíbená hra. A taková f2p hra co má mikrotransakce založené jen na skinech apod... vydělá ve výsledku nechutné peníze. A vývojáři to vědí - jakou vlastně online hráč chce hru? No takovou aby byla oblíbená, aby ji hrálo hoooodně lidí. Nikdo nechce hrát online hru kde bude hrát pár lidí, dlouze čekat na připojení do hry, stále potkávat ty stejné spoluhráče protože nikdo jiný tam nehraje... ať by byla hra jakkoliv dobrá tak toto ji zabije. Takže udělat velký nápis FREE TO PLAY a je to.
Něco podobného třeba zabilo FOR HONOR, ta hra by byla neskutečně oblíbená kdyby hned v den vydání byla FREE TO PLAY + nějaký ranked systém a mikrotransakce.
Dnes je nejoblíbenější "Battle Pass", geniální nápad jak ze hry vytřískat peníze a udržet hráče hrát :)

U her, (8-bitové domácí počítače) na kterých jsem začínal já, žádný tutoriál nebyl, někdy k nim nebylo vůbec nic, ani manuál, jen popis ovládání a třeba úvodní storka příběhu - prostě sis to musel osahat sám a cestu hrou taky. Nebo byly hry, které neměly vůbec žádný příběh a jednalo se jen o (z dnešního pohledu) hříčku. Přesto je většina dnes krásně hratelná - pokud se přeneseš přes archaickou grafiku.

Musim rict, ze retro konzolim nerozumim, pres kritiku dnesnich her nechapu, proc bych mel chtit hrat ty vyslovene stare kostickovane. Nekdy okolo 2007 zacali mit hry opravdu peknou grafiku, sem tam se najde zajimava hra i z drivejska, ale maximalne bych sel do her od roku 2002, starsi uz ne. Nechapu popularitu retro her teda priblizne 1999 a starsi. Ja bych to teda dneska urcite nehral.

V jednoduchosti je krasa priteli.
- Vem si treba takovy Mario, Zelda , Pac-Man, Space Invaders stara hra ale chytne i dnes. Nebo takova hra Worms ! Zabava i pro vice hracu . Pak nemusi to byt pro kazdého ze jo Redmax co ? :-p.
- Ono jde taky o tu nostalgii a popularitu jelikoz tyto hry jiz dnes skoro nepotkas. (me se treba libi i ta retro hudba) . Ja si treba sem tam rad zahraju nejakou "retro" hru, vzdy nejde jen o grafiku a nekteré maji i dobrou davku humoru kterou dnes vidim stale min a min, nekdo si u tech skakacek zase odpocine.
Spusta techto her mimo "ctverecky" skryva i docela vysokou obtiznost, kde te tahne treba dokoncit kolo, nebo se dostat dal, uhrat vic bodu co tvuj kamarad co ja vim.
Vem si nekteré dnesni hry, naslapana grafika ale pribeh zadnej. Okoukas a co pak.
* Na Raspberry jsem jich mel opravdu hodne, uz se mi stalo ze me to chytlo i na par hodin. Rozumim no a tvuj pohled chapu, ono se to muze zdat nezajimavé, ale staci dobry napad a hra bavi bez ohledu na grafiku, tak nekdy zkus nakou "FAN Klasiku" treba zmenis nazor ;-)

TiP :i:~ Zkus (bez toho aniz by jsi to predem soudil a zacal hrat s tim ze je to pro tebe blost) treba takovej : Metal Slug .
- Mozna, opavdu mozna by to mohla byt hra presne pro tebe co tak tady tak ctu ty tvé problémy :-D
* Zrovna toto je takova ta hra typu "tak zkusim teda jeste jednou" a ve finale jsem u toho sedel klidne i 3 hodiny. Kdyz mas i origos Nintendo joal (Nintendovskej patri mezi mé oblibene joysticky - aji hranatej, aji kulatej) tak proste parada..

Jenze kolik hracu ty hry ktere jsi jmenoval v te dobe hralo? Jinymi slovy by ty retro konzole meli kupovat hraci jen s vekem 40+ a to jeste zdaleka ne vsichni to v te dobe hrali. Ja znam treba z tech jmenovanych jen Pac-mana a toho uz bych ted opravdu nehral. A mimochodem tihlech 2D her jako ta ve videu je dneska spousta na Androidu a jeste s lepsi grafikou. Takze stale nechapu popularitu tech retro konzoli. :-)

Ja treba zbiram a sem tam si poslechnu staré gramofonové desky, i kdyz jiz davno existuje mnohem lepsi numericky format o tom to proste neni.
PS : Ty zminené hry hrali podstatne mladsi generace jako ja a to mam 37 let. Kdyz se ti nelibi nebo te to nezajima a neoslovuje te to, nechapes to, tak to zkratka nehrej "MOC TO RESIS".

Vidíš, já zase nějak nechápu, proč hrát hry založené pouze na grafice, které neobsahují nějaký silný příběh, myšlenku a nápad. Občas nějakou novou hru zkusím, ale když vidím, že až na grafické efekty je to v podstaě jen hodně přežvýkaný odvar těch starých pecek (v tom lepším případě), tak se zase vrátím ke klasice, co vyžadovala VESA grafiku a doporučovala raději 8MB RAM pokud si to hráč moh dovolit :)

Hm, vy mi dáváte.. Jsem si prolistoval a očuchal knížku Strojový jazyk C64 od 3C (datum vydání kupodivu neznámý) a vzpomněl jsem si, že když jsem byl na vojně (tedy 1995), tak jsem si v Praze kupoval na C64 hru Apollo 18. Asi by bylo dobrý v době toho internetu a Youtubu se konečně podívat, jak se to hraje, pač jsem nikdy neodstartoval :-D. 24 let a já to nikdy vlastně nehrál...

Schválně si zkus nějakou starou výbornou hru zahrát znova, uvidíš že to zas tak ultra super výborná nebyla.
No nevím, teď jedu staré DOSovky a je to prostě úžasné. Ale to jsou hry, kde grafika silně narážela na limity tehdejšího HW a tak hru musel táhnout příběh, hratelnost a nějaká myšlenka.

Pár posledních her, co mi někdo ukazoval, tak měly naprosto úžasnou grafiku a efekty, ale přišly mi celkově úplně o ničem. Zvlášť některé akční, kde jsem nepochopil ovládání, tak jsem se jen tváři zaujatě a rychle mačkal co nejvíc tlačítek, které jsem podezíral z toho, že dělají útoky nebo pohyb a on byl nadšený, jak rychle se to učím ovládat a že jsem skoro stejně dobrý jako on a občas ho i porazím ... přitom jsem fakt netušul, co přesně dělám a občas ani která postava má být můj avatar ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru