Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Far Cry New Dawn

Ahojte,
Rozmýšlal som nad hrou, ktorá výde už o pár dní, Far Cry New Dawn. Chcel by som si ju kúpiť, ale nemám z toho dobrý pocit, aby som nevyhodil zbytočne peniaze. Podľa Trailer-ov a toho čo ste o nej počuli, aký máte na túto novú hru názor?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uplynul rok. Dohrál jsem FC5 a teď hraju New Dawn (jsem cca v polovině). Jsem spokojen, děj opravdu…
L-Core 26.12.2019 00:30
L-Core
Na jednu stranu to, ze ty recyklaty hrajete chapu, ono pokud clovek narazi na spatnou hru, tak si pa…
RedMaX 26.12.2019 08:48
RedMaX
Sniper GW nema s FC prakticky nic spolecneho.
Dwane Dibbley 26.12.2019 10:37
Dwane Dibbley
Ano, uz jsi to rikal, no ja hral FC3 a FC4 a hral jsem i Ghost Warrior 3 a ty hry jsou si dost podob…
RedMaX 26.12.2019 11:51
RedMaX
ve Far Cry serii je okolni prostredi dost smrtelne i pri presunu mezi lokacema To se máš na co těši… nový
L-Core 30.12.2019 21:04
L-Core
Tak k New Dawn. Jsem za polovinou, dělám poctivě všechny vedlejšáky a všechny lokace, součástky se…
L-Core 28.12.2019 11:49
L-Core
No nevim, koupil jsem luk, parkrat upgradnul a vsechno pada na jednu ranu (pokud nestrilim na hlavu…
Dwane Dibbley 29.12.2019 16:52
Dwane Dibbley
"Koupil luk", to myslíš za herní kredity? Protože než se dostaneš k tomu, abys je mohl vyrobit, doce…
L-Core 29.12.2019 18:19
L-Core
Zas tak dlouho to netrva. Na levelu 2 si koupis prak (jdou tim strilet sipy), flintu a ostrelovacku…
Dwane Dibbley 29.12.2019 18:49
Dwane Dibbley
No, jsi nepochybně kvalitnější hráč než já, mně to trvá docela dlouho, asi hlavně kvůli opatrnému po…
L-Core 30.12.2019 20:59
L-Core
Ja behal vsude s coklem, takze jsem mel tuny matrose na upgrady, expedici jsem zkusil jen jednou a b… nový
Dwane Dibbley 30.12.2019 21:17
Dwane Dibbley
Já udělal expedice dvě, ta první (na lodi) se moc nepovedla, zapomněl jsem na jednoho a on spustil ř… nový
L-Core 30.12.2019 21:58
L-Core
Tam nikde moc nevyskocis, kdyz vystoupis hned po startu z auta tak se da kryt za takovou konstrukci… nový
Dwane Dibbley 30.12.2019 22:31
Dwane Dibbley
Hotovo, zas tak divoké to nebylo. Zapnul jsem automatického řidiče, sice nic moc, ale pár jsem jich… nový
L-Core 31.12.2019 11:57
L-Core
Ja mel luk pres 3000 a ty kravy byly tak na 15 zasahu kazda. Ale na nejvyssi obtiznosti. Ti psi co t… nový
Dwane Dibbley 31.12.2019 12:05
Dwane Dibbley
Mno, má tu "housenku" odolnosti dvojnásobnou oproti těm korunovaným, s lukem 1440 nic moc… Jdu rabov… nový
L-Core 31.12.2019 14:04
L-Core
Tys šel i do toho posledního souboje s lukem? To bude IMHO chtít něco rychlejšího.. Uvažuji o útočné… nový
L-Core 31.12.2019 17:49
L-Core
On je jak ty superzvirata, musis mu strilet weakspoty. Par zapalnych sipu na kazdou fazi a vetsinou… nový
Dwane Dibbley 31.12.2019 18:12
Dwane Dibbley
Nakonec celkem pohoda, korunovaným kulometem bez jakéhokoliv boostu. Pořád běhat dokola, za běhu dob… poslední
L-Core 31.12.2019 19:03
L-Core

Uplynul rok.

Dohrál jsem FC5 a teď hraju New Dawn (jsem cca v polovině). Jsem spokojen, děj opravdu! navazuje na FC5 a všechno je jinak. Určitě hrát New Dawn po dohrání pětky, jinak to člověk nepochopí. Rád prozkoumávám otevřený svět a plním vše, co jde - i když to pak místo 10 hodin bude klidně padesát.

Jsou tam i nějaké ty divné mise, zatím se mi ale zdály přijatelnější než ty z pětky.
Kvůli post-apo světu je to se zbraněmi horší, chvíli to trvalo, než jsem se vybavil tak, jak mám rád. Odstřelovačka s tlumičem, solidní luk, účinnější munice. škoda, že luk z FC5 je možno získat až v hodně pokročilé části hry a tu super odstřelovačku z Blood Dragon, kterou jsem dostal ve FC5, tady také nemám :-)

Za mě určitě spokojenost.
X-tá recyklace mi vůbec nevadí.

Jo, a ty dvě kozy jsou vysoce nesympatické, záporáci v FC5 byli o řád lépe zahráni.

Na jednu stranu to, ze ty recyklaty hrajete chapu, ono pokud clovek narazi na spatnou hru, tak si pak rekne, ze je lepsi hrat znovu to co uz hrac zna a nemeni se to. Jenze, nejsou jen spatne hry a jestlize u toho hrac nesedi neustale a nema dohrane vsechno, tak mu potom unikne i treba neco opravdu zajimaveho a to je skoda.

Takze jo, pokud jednou dohraju vsechno, co me oslovuje a co mam v seznamu her, ktere chci aspon zkusit, tak je ten Far Cry navykovy a klidne ho dam znova, trochu otazka je, proc kupovat FC5 a nedat podruhe FC3 nebo FC4. Navic, dokud to hraci budou furt hrat, tak bude casem dalsi recyklat FC6, FC7, .... Ubisoft nema motivaci nejak ty techniky hry alespon vylepsovat nebo obmenovat.

Abych byl konkretni: kdyz jsem hral napodobeninu FC tu polskou "odstrelovaci" Sniper Ghost Warrior, tak jsem si taky rikal, ze jsem rovnou mohl hrat nove Far Cry 5 a aspon bych mel jistotu, ze to nebude tak silene padat jako tato hra. Ale po dohrani jsem rad, ze jsem tomu dal prednost, protoze pres ty technicke obtize to bylo aspon trochu jine. Jinak ale Sniper Elite 3, Dishonored 2, i to For Honor hraju radeji, protoze kazda hra je uplne jina a proc se ochuzovat recyklatem o nove zazitky. (Ty navic stale nehrals toho Zaklinace 3, ze? A tam si myslim, ze se pripravujes o velky zazitek, presto ze tvrdis, ze je ti hrdina nesympaticky.)

Ano, uz jsi to rikal, no ja hral FC3 a FC4 a hral jsem i Ghost Warrior 3 a ty hry jsou si dost podobne, asi zalezi jakym stylem je hrajes. Co je rozdil, ze ve Far Cry serii je okolni prostredi dost smrtelne i pri presunu mezi lokacema, u GW3 mas jen vlky, na ktere jsem za celou hru narazil snad jen trikrat.

Edit: vidim, ze v puvodnim prispevku jsem nenapsal GW 3, to je podstatne, protoze jine hry za serie GW jsou odlisne.

Tak k New Dawn.

Jsem za polovinou, dělám poctivě všechny vedlejšáky a všechny lokace, součástky se hodí a mikrotransakce podporovat určitě nebudu, takže je musím získávat hraním. To "stále stejné" mi nevadí, je to vždy pokaždé jinak, jiné prostředí, kulisy, taktika.

V určité části hry, po skončení mise *), do nabídky schopností (perky, "talenty") přibudou parádní vylepšení. **)

Expedice jsou zajímavým zpestřením a možností získat spousty potřebného matroše na výrobu zbraní (a později ozbrojené helikoptéry, na což se moc těším. Navíc, stejně jako "dobývací" mise, se dají 3x opakovat, pokaždé se silnějšími protivníky a vyšší odměnou.
Lov ryb je mnohem pohodlnější než ve FC5, není tak frustrující. Lov zvěře, obzvláště té nejvyšší jakosti, je značně obtížné, pokud člověk nemá nejúčinnější zbraně (do toho mám zatím dost daleko). Dají se ale využít různé věci, které hra přináší, např. při lovu jakéhosi super-bizóna ***)

Osobně hodnotím tuhle FC hru velmi vysoko. Jiní ale mohou být z toho recyklátu zklamáni.

---------
*)

Mise pro Josepha z FC5, tamního hlavního zloducha. Závěrečný souboj je opět výletem do šílenství, ale oproti FC5 tentokrát je vše mnohem normálnější. Ty útěky z FC5 už nechci nikdy vidět - a misi s písní "Only You" už vůbec ne ]:)

**)

Obzvláště "zuřivost" z nás dělá skoro superhrdinu, boj s trubkou či pálkou získává úplně nový rozměr.

***)

jsem vylezl někam nahoru. kam na mě nemohl a postupně jej "šípoval" do jediného zranitelného místa. Bylo to kousek od křižovatky cest, jako bonus ta potfora pomordovala spoustu postav, které se tam nachomejtly. Převrácení náklaďáků ji také nedělalo problém :)

No nevim, koupil jsem luk, parkrat upgradnul a vsechno pada na jednu ranu (pokud nestrilim na hlavu s magickou helmou), akorat ty superzvirata na dve rany, ale za par upgradu budou na jednu.

Skillbodu tam je taky tolik, ze nevim co snima, light ammo mam upgradnuty asi 30x a kdyz chci dalsi body, staci dokola obsazovat Sacret Lumber (2-3 minutky max).

Story hrozna, kazdou cutscenu si rikam "proboha, proc ty kravy nemuzu oddelat kdyz jsou primo tady a mohl bych je bez problemu zabit".

Zas tak dlouho to netrva. Na levelu 2 si koupis prak (jdou tim strilet sipy), flintu a ostrelovacku s tlumicema, upgradnes takedowny aby sli i na fialovy nepretale a obehnes 2x vsechny zakladny a lihu mas mracno (minimalne na upgradnuti nejlevnejsich casti). Nebo jen obehnes vsechny skryse a mas dost herni meny na luk.

Jinak konec dost trapnej (a s tim naboostovanym lukem dost snadnej, nerozumim te logice nelimitovaneho upgradovani, takze supersilnej luk + 120 sipu, 120 zapalnejch sipu a 120 vybusnejch sipu, nebo behat s 200 naboji do ostrelovacky+200 pruraznejma nabojema je totalni chujovina).

No, jsi nepochybně kvalitnější hráč než já, mně to trvá docela dlouho, asi hlavně kvůli opatrnému postupu. Já se obvykle moc nevěnuji hlavnímu příběhu, ale plním hodně věcí kolem, abych "posílil" a… stejně bych chtěl splnit i nepovinné úkoly, tak je dělám rovnou.

Třeba ten "Prison Break" (skoro na konci) se mi nepodařilo udělat nepozorovaně. Zkoušel jsem to několikrát, takedowny pěkně načasované… a najednou mě hra vyhodila, že jsem opustil prostor mise. Nakonec jsem posledních pár zlikvidoval se "zuřivostí", přeskočil plot a uprchl. Dobré je, že ihned po ohlášení dokončení mise jsem se tam mohl vrátit, vykydlat zbytek a odletět s ozbrojenou heli. Následně jsem s ní kompletně ze vzduchu osvobodil jednu základnu, samozřejmě s alarmem a posilami - ale to mě tedy vůbec neba, dělám to rád pěkně potichoučku po svých.

Asi jsem kousíček před koncem herní linie, mám jít na derby..

Nesmyslné je asi i vylepšování zbraní, stojí to stejně jako pořízení, změní se akorát účinnost o 5% (nezkoušel jsem, škoda integrovaných obvodů a karbonu). Všechna zvířata s korunkou sice likviduji holýma rukama (režim zuřivosti), ale nebudu kvůli 5% lítat po mapě jako blázen :)

Ja behal vsude s coklem, takze jsem mel tuny matrose na upgrady, expedici jsem zkusil jen jednou a byla to blbost s mizernout udmenou. Upgrady luku prijdou urcite vhod abys mohl jednou ranou sundavat i ty nejtezsi nepratele, a hlavne na konci je to dost znat oproti pizlani bossu normalnima zbranema.

Pokud derby nebudes davat (ridit a strilet s nejakym posahanym autopilotem me absolutne neslo), tak je nejjednodussi hned na zacatku vystoupit z auta a normalne to postrilet (rucni granatomet prijde vhod).

Já udělal expedice dvě, ta první (na lodi) se moc nepovedla, zapomněl jsem na jednoho a on spustil řev ještě předtím, než jsem sebral balík. Nakonec jsem v panice z lodi skočil do vody a plaval na místo vyzvednutí, ve vodě mě ohryzávali žraloci a pálili po mně z lodi, nic moc.. a protože jsem plaval pomalu, helina tam byla brzo a skoro ji rozstříleli. Nakonec jsem to ale stihl. Měl jsem se nechat zabít a udělat to podruhé, lépe. Teď už to bude těžší.

Druhá, na mostě, to už bylo jinačí kafe, všechny jsem v tichosti zlikvidoval, pak obhlídl cestu, jak rychle pryč (dlouhé lano), vzal balík a hajdy pryč. Pomalu ani nevěděli kde jsem a těch pár u heliny jsem ukulometoval.

Na derby se netěším, řízení a střelba dohromady mi nikdy nejde, protože řídím AY a <>, dvěma rukama, WSADem to neumím. Po svých to bude pro mě asi přijatelnější. No, uvidím.. Předchozí jezdíci mise byla vždy pohoda, třeba to nebude tak strašné :) Mám perk "skok důvěry", třeba vyskočím někam, kam devs nepočítali a pěkně je budu kydlit ze zálohy ]:)

Hotovo, zas tak divoké to nebylo. Zapnul jsem automatického řidiče, sice nic moc, ale pár jsem jich pistolí odstavil. Jak se mi auto převrátilo, vylezl jsem ven a likvidoval jsem to raketometem. Napotřetí bylo hotovo. A ty dvě slečny na první pokus. Luk mám na účinnosti myslím 1440, ta první potřebovala snad 5? 7? zásahů, ale v té tmě, dýmu a mezi čokly se to nedalo odhadnout, zda jsem ji vždy trefil (ty komiksové vyskakovací číslice mám vypnuté, před misí jsem si zapnul akorát ukazatel zdraví). A tu druhou jsem upěstičkoval.

Kdyby neměly tak odpudivé xichty, snad bych tu jednu ani nedorazil. Co už..

Jdu doosvobozovat základy, tohle nikdy neomrzí :-p A naboostuju ještě ten luk.
Pak se dám do jednoho z těch dvou... uvidím, jak se to vyvine (nic jsem nikde nehledal, netuším rozuzlení).

Nakonec celkem pohoda, korunovaným kulometem bez jakéhokoliv boostu. Pořád běhat dokola, za běhu dobíjet, občas zobnout munici a čas od času se obrátit a střílet. Zapnul jsem si ta čísla při zásahu, to je pak hned vidět, kam kulky dopadají. Jestli dávají 35 nebo 690 hitpointů. Jen asi 2x jsem se musel doléčovat a ani jednou jsem nepoužil zuřivost. Dal bych to asi napoprvé, ale při posledním dílku mi zazvonil telefon, a Semeno na mě duplo. Myslím si teď, že bych ho udělal 4x z pěti pokusů, je to svým způsobem rutina/nuda. Kolečko, otočit se, když je blízko tak zase utíkat atd. A pálit, pokud je dál. Cca 5 minut, ale šlo by to určitě i rychleji, zkušenějším hráčům.

Poslední rozhodnutí jsem vyřešil jako pacifista. Teď tam klečí a řve.. ]:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru