Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Risen- nějak to nejde

Zdar,

hraju Risen a vtipny je, ze uz jsem to kdysi hral, ale teda jestli jsem to dohral nevim, nicmene urcite jsem se dostal dal nez ted na podruhy, protoze si pamatuju matne na mesto a proste nejak nevim. Jsem v tabore banditu a jsem v situaci, ze potrebuju dat mec Donovi, ulomky mam, Oscar vykoval mec, ale muzu mec od Oscara bud koupit, jenze nemam prachy nebo ukrast, ale to nejde, protoze on rekne vzdycky, ze je to moc riskantni. Pro Rachel mam zjistit, kdo odevzdava za ochranu dobrovolne a kdo dat nechce, coz myslim, ze jsem vsechny uz obehl, ale zadny dalsi dialog v rozhovoru s Rachel se neobjevi. Jestli jsem nekoho neprehledl, tak mam odehrane vsechny dialogy s banditama a byl jsem uz i u novicu na poli a ty uz pro me taky zadny dalsi dzob nemaji. Ted nevim, jestli je treba tam nekde neco, abych ukradl ten mec a dal ho Donovi nebo mam jit prvne do mesta a plnit ukoly tam?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teda reknu vam, ten Risen me tak sere, silene zabugovana hra, opravdu desivy. To teda je extremni dr… nový
RedMaX 11.04.2018 20:30
RedMaX
Divný, že takový problémy máš jen ty. nový
Prasak 13.04.2018 19:04
Prasak
Ted jsem se dostal do faze boju z Jesterany a uz jsem se naucil na save/load, ktery se vzhledem k na… nový
RedMaX 15.04.2018 12:10
RedMaX
Dotaz na odborniky na Risen: Jde zabit zlobr? Jednoho jsem potkal driv u tabora banditu, se rozmac… nový
RedMaX 13.04.2018 05:24
RedMaX
Tam slo zabit snad vsechno az na par dulezitych NPC. Jestli tim zloobrem myslis ogre, tak ten se da… nový
Dwane Dibbley 13.04.2018 06:23
Dwane Dibbley
http://www.risen.cz/risen/bestiar/3/zlobr/ chtit po tobe naucit se alespon zakladni uskok problem a… nový
RedMaX 13.04.2018 18:18
RedMaX
Zlobry jsem taky sejmul, ale už si to nepamatuju, jakým způsobem. Nejspíš jsem je upižlal kuší, kdy… nový
Prasak 13.04.2018 19:03
Prasak
Ok, dik. Dal jsem na tvou radu a vypalil po nem z luku, ale jeho to jen skrablo a vrhnul se za mnou… nový
RedMaX 13.04.2018 20:49
RedMaX
Luky jsou vcelku blbý, já raději kuše, mají větší damage a líp se s nima míří. Ale na zlobry potřebu… nový
Prasak 13.04.2018 21:38
Prasak
Tak jsem Risen dohral. :-) Soubojovy system teda za me naprosto silenej, horsi jsem snad nezazil.… poslední
RedMaX 20.05.2018 15:44
RedMaX

Teda reknu vam, ten Risen me tak sere, silene zabugovana hra, opravdu desivy. To teda je extremni drzost, ze nejaky zaparenci nadavali Arcanie, kde jsem za celou hru neznamenal jedinnou chybu, kdyz pritom potom chvali tohletu frasku.

Kamera v soubojich jde nekam doprdele, posouva se dopredu, takze absolutne ztracim prehled a pokud je vic protivniku, tak me proste obklicej, aniz bych s tim mohl sam neco delat. Jeste vetsi svinstvo je, ze se v soubojich neda prepinat na protivniky a z nejakeho neznameho duvodu, asi aby to jako bylo tezsi, tak se hrdina zameri vzdy na toho druheho vzadu a toho prvniho, ktereho mam pred sebou a logicky ho chci dostat prvniho, tak ignoruju. Fakt des.

Ja blb jsem zase dal na rady a koupil si v akci v paklu Risen 1 az 3, ted to budu muset hrat cely a uz jednicka me neskutecne vytaci.

---

Uplne nejvic me dostal naprosto trivialni bug, kterej tuhle hru degraduje z RPG na nejakou smesnou koninu:

Mel jsem se sejit s piratem Romanovem, tomu jsem rovnou rekl, ze na nej kaslu, at tasi. Asi moje chyba, ze jsem porad dost slabej a tudiz dat Romanova a jeho dva pomocniky neni zadna legrace. Tak jsem mu utekl za ohnem do tunelu, ze me nebudou moc obklicit a jednoho po druhym. Jak uz jsem predeslal v predchozim, bojuju se zkriplnenou kamerou a s tim vybiranim tech protivniku. Jenze tady na me krome tech trech okamzite nabehli dalsi dva, jeden Vasili a jeste jeden.
Vtip nastal v tom, ze Vasili me doslova rozsekaval mecem a ja sekal do nej jak o zivot. Bohuzel jsme byli oba dva v jiny dimenzi, tak jsme mohli do sebe sekat jak mourovaty a nic se nestalo, ani jeden z nas nemohl padnout mrtev k zemi. Tudiz chte nechte jsem to musel ukoncit a jet to od rozhovoru s Romanovem znova a znova a znova.
Pak uz jsem se nasral a koukam na Youtube na gameplay. Jenze tam nemohl Vasili prijit svym pratelum na pomoc, protoze tam bojoval se supama a prisel na radu az po hodne dlouhe chvili jako posledni. U me ne, protoze ja uz tu lokaci predtim jednou navstivil a vsechno jsem tam vybil.
Nakonec jsem prisel na to, ze kdyz okamzite po skonceni rozhovoru s Romanovem, jakmile tasi se, zaradim zpatecku a mizim jak to jde, tak skutecne sejmu Romanova a jeho dva kumpany a Vasili na me ceka este s tim poslednim az se zase vratim k ohni, tam spolu promluvime a pak ho teda posekam. Takze jsem byl stastnej, ze to slo a nemusel jsem hru zacinat od zacatku znovu.

No ale teda pripadne dalsi zajemce, kteri hraji starsi hry, tak pred Risenem varuju, neni to ani z poloviny tak dobra hra, jak se rika.

Ted jsem se dostal do faze boju z Jesterany a uz jsem se naucil na save/load, ktery se vzhledem k nahode, kterou je hra ovlivnovana, pouziva opravdu casto, az prilis casto.

V podstate neni mozne se bit se dvema protivnikama naraz a je treba vzdy nekam jednoho odtahnout, kde se da udolat a pak vlitnout na druheho. Bohuzel nahodne se tito protivnici generuji nekdy blizko u sebe, takze pak zautoci oba a nekdy dal od sebe, pak se da upoutat pozornost jen jednoho. Tahle hra na nahodu mi dost vadi.

Asi by slo vzdy jednoho udolat na dalku a druheho potom na blizko. Jenze ja celou svou karieru zalozil na boji s mecem. Chapu, ze kdo hraje za maga nebo kdo trenoval kus nebo luk, ze muze mit uplne jiny zazitek ze hry, ale je proste blbe, ze hra umoznuje hrat hru na boj zblizka a zaroven neumoznuje skupinovy boj. Pak se nektere pasaze stavaji velmi otravne.

To automaticke zamerovani nepritele je fakt blbe, protoze to funguje jen u jednoho, ale jakmile jich na me je vic, tak ja nemohu nic se zamerenim udelat a ten druhy me obejde a sekne. To je naprosto nedotazene.

Dotaz na odborniky na Risen:

Jde zabit zlobr?

Jednoho jsem potkal driv u tabora banditu, se rozmachl kyjem a pro me konecna. Tak jsem se mu vyhnul.

Ted jdu na vychodni pobrezi a narazil jsem na zlobra, muzu se mu vyhnout, ale mam u sebe pomocnika Henrika, tak jsem si rekl, ze ve dvou ho dame. Vlit jsem na nej, on se rozmach kyjem a konec, padl jsem k zemi. Mam ted myslim silu 58, hraju to na valecnika s mecem, kterej mam na 5 stupni.

Co byste mi poradili?

Zlobry jsem taky sejmul, ale už si to nepamatuju, jakým způsobem. Nejspíš jsem je upižlal kuší, kdy jsem je z dálky střelil a když vyrazil ke mně, tak jsem utekl. On se vrátil, já za ním, další střela.
Jestli jsem ho sejmul mečem, tak to už nevím, ale bylo to až na hodně vysokým levelu, jsou dost tuzí.

Ok, dik.

Dal jsem na tvou radu a vypalil po nem z luku, ale jeho to jen skrablo a vrhnul se za mnou, nechtel me prestat pronasledovat, nakonec to vzdal, tak dostal sip lukem, nasral se a vyrazil, takhle jeste trikrat a pak uz byl vazne vytocenej. Nemohl jsem ho zlobra setrast, nakonec jsem dorazil do jeskyne a omylem se dostal do prostoru ze ktereho nebylo uniku, ale byla tam takova klada vodorovne trcici ze skaly, tak jsem na ni hupsnul, on za mnou, ale az ke mne nemohl. Rozmach se a ja najednou stal na vzduchu. :-D Zjevne dalsi bug Risenu, ale tentokrat jsem ho vyuzil ve svuj prospech, a postupne do zlobra napalil snad sto sipu az jsem ho udolal, pak jsem skocil na kladu a nahoru a mel jsem pevnou pudu pod nohama a bylo to dobre, vitezstvi nad zlobrem. :-)

Tak jsem Risen dohral. :-)

Soubojovy system teda za me naprosto silenej, horsi jsem snad nezazil.

Hra jako celek docela povedena a bavila me.

Konec byl tezsi, docela orisek byl najit tu helmu pana titanu, to mi dalo zabrat. Behem teto mise jsem take ziskal posledni teleport, coz jsem moc nepobral k cemu mi ho davaji v podstate na konci hry, protoze jsem tu titanskou helmu nasel az jako posledni cast zbroje. Takze na to jsem koukal do navodu, ze nedelam chybu, protoze jsem porad ten teleport nemel, ale bylo to tak spravne, kazdopadne trochu zmatecne.

No a na youtube na gameplay jsem musel jit pred finalnim soubojem s titanem, to bylo pro nezkuseneho hrace obtizne a myslel jsem ze to nedam, zmatlo me ze titan nemel zadne ubyvajici zdravi na rozdil od vsech ostatnich ve hre. Jakmile jsem videl ten zaverecny souboj na youtube, tak uz to bylo jednoduche a zvladl jsem to hned na poprve.

Zaverecne zhodnoceni teda z me strany takove, ze to je dobra urcite nadprumerna hra, ale urcite mi to na druhou stranu neprijde jako super skvela hra, ktera by mela vejit do historie. To si myslim, ze ten Zaklinac, to byla preci jen jina liga.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru