Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft: iron farma

Máte někdo vlastní zkušenost?

Viděl jsem zběžně pár návodů, jeden šílenější než druhý ]:) Princip: umělá vesnice (=spousty dveří), nějak tam narvat vesničany(?), začnou se spawnovat golemové, kteří jsou vodou splachováni k lávě, která je zabije. Padá z nich železo a růže (červené barvivo).

K tomu mám pár dotazů:
1. musí tam být vesničani? Pokud ano, jak je tam dostanu? Nebo se tam objeví nějak sami?
2. to redstoneové šílenství naprosto nechápu ;-)
3. nejraději bych něco jednoduššího. Třeba méně účinného, pomalejšího, ale něco, co jako začátečník pochopím :-x

Potřebuju hodně železa. Jednak na maximální beacon (nejraději 2 kusy!), druhak na zábradlí (jen to u mého centrálního schodiště se skládá odhadem z více než tisíce "plotů").

Pomalu si říkám, že by se hodilo něco z mého světa natočit :-D To ale asi nehrozí.

Předmět Autor Datum
ahoj, vesnicani tam byt musi, to diky nim se tam spawnuji golemove a dostat je tam muzes napriklad p…
zdenasi 13.03.2015 10:58
zdenasi
Díky za rady, určitě se na to mrknu. Ještě obecně k těm vesničanům. Nejbližší vesnici jsem před dáv…
L-Core 13.03.2015 11:59
L-Core
vesnicany si budes muset prevest, nejlepe to jde pomoci kolejnic a minecartu, ale to zere hodne zele…
zdenasi 13.03.2015 14:20
zdenasi
wow tak ono to rozmnozovani je nyni o dost tezsi nez jak si jej pamatuju zde jsem nasel pomerne rych… nový
zdenasi 13.03.2015 14:53
zdenasi
spatny odkaz, omlouvam se : m.youtube.com nový
zdenasi 13.03.2015 14:55
zdenasi
Takto: watch nový
Satyr 13.03.2015 14:57
Satyr
diky, odkazy musim bohuzel rucne prepisovat, kopirovat mi nejdou nový
zdenasi 13.03.2015 14:59
zdenasi
nevim co delam spatne, kazdopadne to video najdete u youtuberky jmenem Nawnim cz - napiste do youtub… nový
zdenasi 13.03.2015 14:58
zdenasi
pokud nevis jak sehnat vesnicany tak si sezen golden apple a potion slabosti(angl nazev si nepamatuj… nový
Ekmos 13.03.2015 16:17
Ekmos
Zkus se podívat taky na tato videa: https://www.youtube.com/watch?v=vBgg_MQ5XLU&index= 74&list=PL81… nový
vladky 14.03.2015 00:13
vladky
Nakonec se asi rozhodnu pro tuto farmu: watch Stavba není zas tak náročná. Nejhorší tam bude narvat… nový
L-Core 14.03.2015 10:33
L-Core
Prostě bych si stáhnul Chunk loader a neřešil to, usnadňuje to hodně věcí :) nový
Metride 14.03.2015 14:24
Metride
To slyším poprvé.. ::) Můžeš být konkrétnější? nový
L-Core 14.03.2015 15:41
L-Core
Vlastně ten blok někde položíš, nastavíš a on drží ten chunk pořád aktivní jako kdybys tam stál i kd… nový
Metride 14.03.2015 16:44
Metride
No jo, ale to bych potřeboval nainstalovat modpack, http://feed-the-beast.wikia.com/wiki/Feed_The_Be… nový
L-Core 14.03.2015 18:17
L-Core
myslim ze na slunci musi byt pouze dvere od mnozicky takze farma by mohla byt pod zemi nový
zdenasi 14.03.2015 19:54
zdenasi
Myslím, že musíš být poblíž, aby byly chunky, ve kterém to máš postavené, aktivní. Vím, že dřív byl… nový
Satyr 14.03.2015 14:32
Satyr
plan super, doporucil bych dat do kazde nadoby s vesnicany jen dva a pote je rozmnozit mezi sebou (… nový
zdenasi 14.03.2015 17:25
zdenasi
Mimochodem, tohle je nádhera: watch Na to si ale netroufám ani náhodou :-| nový
L-Core 14.03.2015 18:32
L-Core
Ahoj potřebuju pomoc abych mi iron farma fungovala tak mohu vesničany naspawnovat nebo je musim rozm… nový
Armyk 14.05.2022 21:02
Armyk
Ano, buď je tam navozit a namnožit, nebo naspawnovat. Osobně nejsem tak zásadový, abych je tam natah… poslední
L-Core 15.05.2022 14:07
L-Core

ahoj, vesnicani tam byt musi, to diky nim se tam spawnuji golemove a dostat je tam muzes napriklad pomoci vodniho vytahu- ten muzes najit u letsplayera pedrosgame sam je tam tak dostal a i me to prislo jako nejjednodusi zpusob. K tomu redstounu, zadny tam byt nemusi. Nejjednodusi zpusob je postavit onu farmu a na misto dapadu golemu dat hoppry aby ti zelezo a kveiny davali do chestky pote okolo mista dopadu postavis steny a jedes az nahoru k vyvodu farmy a nakonec 2 bloky nad hoppry das cedulky a na ne lavu. - golem spadne (nefunguje na nej fall damage) a lava ho bude zabijet, jelikoz bude mit lavu az na hlave (na 3 bloku) tak item spadne do hoppru a presune se do chestky.
Vim ze je to dost blbe napsano, ale lepe to na telefonu nedokazu. Snad jsem aspon trochu pomohl a pripadne si u pedrosgame dohledej stavbu iron golem farmy uvidis tam jak stavbu, tak onen vytah a i ten zabijeci mechanismus bez redstounu.

Díky za rady, určitě se na to mrknu.

Ještě obecně k těm vesničanům.
Nejbližší vesnici jsem před dávnými dobami vybil, baráky pobořil, dřevo vytěžil, políčka zplundroval, vodu a lávu vyvalil z koryt. Nechal jsem to zarůst trávou, psím vínem a stromy, mám prostě krásnou poválečnou ruinu. Nejbližší žijící vesnice je dost daleko (700m?). Jiné zkušenosti s NPC zatím nemám..

To budu muset nějak ty vesničany dotáhnout na místo oné farmy? Pokud ano, jak? Nemo se mi nějak sami nalíhnou, když udělám "mnoho-dveřové" zařízení? Nebo stavět farmu někde v bezprostředním okolí té vesnice? Mně by se to líbilo u mně v podzemí v blízkosti plánovaného beaconu. Všechny farmy (nevyžadující spawner) rád mám pohromadě. Výjimkou jsou ender, skeleton a pavoučí farmy. Zombie farmu stavět ani nebudu, to shnilé maso není nic, co bych potřeboval. Mám toho dost (a k ničemu) i tak.

vesnicany si budes muset prevest, nejlepe to jde pomoci kolejnic a minecartu, ale to zere hodne zeleza, ktere ty potrebujes... kazdopadne staci 3 a ty si potom muzes mnozit. vim ze ve verzi 1.7.2 stacilo vykopat diru 5x5x3 zaskladat ji dvermi a dat do ni jednoho vesnicana pote diru i s nim zasklit a ostatni se budou mnozit jako o zivot. Ale od 1.8 je zapotrebi mit u nich i nejakou farmu napr. na obili, ale to si musis dohledat na youtube ja hral naposledy 1.7 pote mi odesel pc a nyni muzu jen tise zavidet. a s tou stavbou u te vesnice to nepujde musis to prave postavit minimalne 100 bloku od jinych vesnicanu nez jsou ti tvi v fe farme.

pokud nevis jak sehnat vesnicany tak si sezen golden apple a potion slabosti(angl nazev si nepamatuju) potom staci v noci/ve tme najit zombie vilagera hodin na nej potion a dat mu golden apple a nechat mu cas
+tip:radsi si ho oddel od ostatnich zombie jinak ti ho premeni zpatky v horsim pripade zabijou :)

Nakonec se asi rozhodnu pro tuto farmu: watch
Stavba není zas tak náročná.

Nejhorší tam bude narvat ty vesničany (vůbec jich tolik sehnat!). Můj plán (je-li to blbost, zkritizujte :-)) je následující: Asi vytvořím někde ve vesnici nějakou jámu, pár jich tam nastrkám a nechám je tam množit. Od jámy udělám železnici k farmě (min. 100 bloků od vesnice), tam je vodním výtahem dostanu do těch "bočních komůrek" vedle těch spawnowacích "zaplavených nádržích".

Důležité info, které zatím nevím: aby iron farma fungovala, musím být někde poblíž. Nebo můžu být třeba kilometr daleko?

No jo, ale to bych potřeboval nainstalovat modpack, http://feed-the-beast.wikia.com/wiki/Feed_The_Beas t_Wiki

Je jen pro 1.7.
Nedá se nic dělat, musel bych čekat, až časem modaři vezmou na milost 1.8 a výše.
Zábradlí (žrout železa) mám, momentálně 3 stacky železných bloků (1728 ingotů), kromě toho tak 300 samostatných ingotů. Na beacon to tedy bohatě stačí. A na centrální podzemní chrám (kde beacon umístím), zas tak moc železa nepotřebuji (lustry, zábradlí).

Jde to postavit pod zemí?

Napadlo mě, že ty iron farmy nebudu dělat na povrchu, ale umístím je kousek nad bedrock, mám tam na úrovni "11" spoustu vytěžených šachet, odhadem na ploše 400*200 metrů. 4 iron farmy mi tam pohodlně vlezou bez nějakého velkého stavění. Pokud tedy mohou vesničani bydlet a množit se na místech, kde nesvítí slunce! Cosi mi říká, že jsem někde zahlédl, že to nejde..

Ta venkovní dvoupatrová stavba je škaredá (nepřirozeně vysoká) Asi bych to musel stavět dál od baráku, abych ji z oken neviděl ;-) Dole pod nimi bych mohl mít třeba lesní školky; když zž tam budu, abych tam jen nestál jak píchlé kolo. Možná bych ale také mohl postavit 4 iron farmy kousek od baráku (s dodržením vzdálenosti 100 nebo kolik) do "čtverce" a zamaskuju to stromy, aby to moc nestrašilo.

plan super, doporucil bych dat do kazde nadoby s vesnicany jen dva a pote je rozmnozit mezi sebou ( usnadni to praci) a ten chunk loader nezni vubec spatne, jsem si jistej ze je i pro singleplayer, jen nevim zda je i pro verzi 1.8 a vis...
tip : iron golem farma vyda 1 golema za 6 minut coz neni zrovna moc... takze doporucuji udelat dve hned nadsebou. Ta druha uz pujde snadno pokud je postavis primo nad sebou tam jen vezmes 2 vesnicany z te prvni a z kazde nadoby je pomoci vodniho vytahu vytahnes jen rovme nahoru. potom je rozmnozis v prvni i v druhe a hned mas 2 golemy za 6 minu (cca 7ks zeleza)
ps : nezapomen ze druha farma musi byt 100 bloku nad prvni.

Ano, buď je tam navozit a namnožit, nebo naspawnovat. Osobně nejsem tak zásadový, abych je tam natahal poctivě (potřebuji na plánovanou farmu 96 vesničanů a 2 nájezdníky - či co to jsou zač, prostě ty skřety s kuší), zabralo by to desítky a desítky hodin. Moje farma by měla umět >5000 železa za hodinu, neměřil jsem to. Pokud bych přidal další dva nájezdníky a předělal jejich dopravu, možná až dvojnásobek, ale farma by se mi vzhledově nelíbila. A pokud je farma v trvale načtených chuncích (zabere jich 9), za chvíli se mohu v železe topit.

Verze 1.18.2, Forge+modifikace

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru