Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starfield

Těžko říci, je to divné. Nevím podle mě se to lidem nelíbí tedy překladatalům, že oni to dělají 3 roky a nakonec Ruda to má za pár dní no 1-3 dny. Nevím jestli je arogantní nevím, podle toho jak mluví mi ani nepříjde. I když lokalizace a další překladatelé taky útočili na jeho práci. Prostě jim vadí, že je to tak rychlé a nekvalitní.
Viděl jsem pár videi. Jim jde o to, že je to nekvalitní atd. Ale to snad rozhodnou lidé, kteří to stahují. Nebo jestli počkat 10 let. Kdyby pracovali spolu, třeba to bude lepší. Ale to se asi nedočkáme.
Prostě vytvořit AI češtinu a pak třeba co 1-2 týdny vydat vylepšenou verzi a tak to dělat třeba 1-2 roky až to bude hotové, jen rozdíl že čeština bude za pár dní a ne za roky. To je vše.
Lokalizace taky nevím jestli opravdu fakt mají pro všechny češtiny povolení přímo od vydavatele. U RD2 nevím.

České hráče však v pondělí šokovala tato informace: Čeština pro Hogwarts Legacy je venku ! Kde se vzala, sotva pár dnů po vydání? Vždyť hra obsahuje kolem 1000 stran, to nikdo samozřejmě nemohl dokázat přeložit ani s desítky lidí. Češtinu vytvořil anonym, chytře přes Unity (XUnity Auto Translator), umělá inteligence dokázala přeložit hru velmi slušně, možná až nad očekávání, pár dnů pak probíhala korekce, testování a překlad je venku ve verzi 0.4.

Jenže to se samozřejmě nelíbí překladatelské grupě z Lokalizace.net, která měla v plánu češtinu vytvořit pěkně od základu, slovo po slově, bez nějakého překladače apod. Lokalizace.net si navíc postěžovali, že anonymní překladatel neměl žádná povolení od vydavatelství atd. Tím se mezi hráči vytvořili dva tábory. Zatím co jedni jsou s češtinou od umělé inteligence spokojení, druzí podporují Lokalizace. Po vydání překladu anonymem se celá skupina z Charlottiny češtiny stáhla a oznámila ukončení překladu Hogwarts Legacy a dokonce vypla svůj web.

Takže jim to vadilo, sorry ale příjde mi to jako kdyby lokalizace měla svaté právo na češtiny jenom ona.
A jestli nemá povolení nebo má? Jim to vadí? Proč? Pokuď bude nějaký spor tak to odnese někdo jiný. A oni jestli teda mají povolení od vydavatele tak se nemají čeho bát. Proč by jim to zatrhnul, když mají povolení a zákazem se stejně nic nevyřeší. Takhle to spíš vypadá, že to povolené nebylo a byl strach aby to vydavatel nezjistil ne?
No ale jinak zbytečné hádky.
Jinak DeepL prej spuštěný 2017, ale nevím zda už to byla dobrá verze.
Každopádně sem rád, že tak brzo češtiny máme dostupné a o to jde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny