Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Divinity Original Sin 2 na Steamu

Zdar,

máte někdo Divinity Original Sin 2 na Steamu?

Mohli byste tu hru spustit a napsat mi, jestli se vám spustil Larian launcher nebo přímo hra?

Já tu hru mám na GOGu a když jí spustím přes GOG Galaxy, tak se nejprve spustí Larian launcher s nabídkou na Divinity 1 a Baldurs Gate 3 a až tam si mohu najet na Divinity Original Sin 2, vybrat a spustit to. Abych řekl pravdu, tak mě to děsně sralo, takže jsem se to snažil obejít, což se mi povedlo, jenže teď mám hru v angličtině.

Takže kdyby na Steamu ten debilní Larian launcher nebyl, tak bych si snad raději hru pořídil podruhé na Steamu a hrál to tam.

----
Jinak teda klient GOG Galaxy je nejdebilnější herní klient, který kdy spatřil světlo světa! Ikdyž teda to si jenom myslim, protože nainstalovány mám jen GOG Galaxy, Ubisoft Connect, EA Desktop a Steam. Dospěl jsem v poslední době k poznání, že už si nikdy žádnou hru mimo Steam nekoupím, takže Ubisoft Connect už mi bude sloužit jen jako spouštěč ubisoftí srajdy, pokud ještě někdy budu nějakou hrát. Ale EA Desktop je ještě horší, už si tam také nikdy nic nekoupim, ale naštěstí já tam mám tich her jen pár. No na GOG Galaxy nemají ani jeden, největší amatéři, taky s nima končim!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co se týká Divinity Original Sin 2, tak překlad jsem zjistil, že dělala komunita a vývojář ho poté z…
RedMaX 19.08.2023 00:55
RedMaX
Heroic launcher jsou zkoušel, abych ověřil, zda přes něj funguje čeština do The Hunter Call of the W…
L-Core 19.08.2023 09:14
L-Core
Je to možný, že to řeší portable verze, ale často je to tak, že portable EXE si hodíš někam a k němu… poslední
RedMaX 19.08.2023 11:51
RedMaX

Co se týká Divinity Original Sin 2, tak překlad jsem zjistil, že dělala komunita a vývojář ho poté zařadil do hry. Tak jsem si stáhl překlad od komunity a aplikoval ho a už to běží i bez launcheru v češtině.

---

Co se týká klientů na hry, tak jsem prozkoumal trochu situaci a je to nějak takhle:

Nejpopulárnější herní opensource multiplatformní launcher je momentálně Heroic Game Launcher. Takže jsem ho nainstaloval a protože mi to nedalo nijak vybrat instalační cestu a ta idiotská aplikace se nainstalovala do profilu, tak jsem to zase hned odinstaloval. Nevim, které lopaty mohou něco tak hloupého používat.
Pak jsou nějaké launchery jen pro linux a potom je od českého vývojáře Playnite a jako dobrý. Když se teda podíváte na github, tak problémů je tam plno a je i na aplikaci vidět, že je na ní ještě spousta práce. Ale zase na druhou stranu takový GOG Galaxy to překoná hravě i další klienty, takže ono to vůbec není špatné a už teď je to hodně použitelné.
Je teda potřeba u toho mít nainstalované i ty herní klienty jako je Steam, EA App, Ubi Connect, protože ty jsou ke spuštění her potřeba. Co se týká nasypání her do klienta, tak v případě Ubisoft Connect se v Playnite přihlášení ke službě nedělá a hry se stáhnou z klienta Ubisoftu nainstalovaného v PC. U EA App je to obráceně, aby se stáhly hry, je potřeba do Playnite zadat své přihlašovací údaje k účtu u EA. U GOGu a Steamu fungují obě možnosti, hry se stáhnou z klientů tak, jak jsou nainstalovány v PC, ale pokud chcete stáhnout i herní statistiky a nenainstalované hry, musíte se v Playnite ke svým herním účtům přihlásit.
Co se týká Epicu, tak tam je to stejné, já klienta nemám, ale přihlásil jsem se účtem Epic v Playnite, stáhlo to databázi her, které tam mám, ale nainstalovat nejdou bez Epic Launcheru.

Tím se dostáváme k dalším herním klientům, to ještě nemám vyzkoušené, ale k Epicu existuje Legendary launcher, což je aplikace založená na příkazovém řádku, která by měla umět kompletně obsluhovat Epic účet a hry v něm včetně hraní, instalace, statistik, prostě všeho, takže samotný Epic klient by neměl být vůbec potřeba.
Jasně, kdo by chtěl hry spouštět přes CMD. :-D No a právě tady nastupují další launchery jako je RARE launcher - nezkoušel jsem, a také plugin do Playnite, které slouží jako grafický frontend k tomu legendary launcheru a tudíž by do Playnite měly jít nahodit epicovské hry bez potřeby instalace oficiálního klienta do PC, přesně jako to funguje i u GOGu.

Takže pro GOG a Epic by měl stačit Playnite a oficiální klient netřeba, u Steamu, Ubisoft Connect a EA App se na pozadí stejnak oficiální klient spustit musí.

Za mě teda Playnite vypadá dobře a kdo nechce mít ikony na ploše, ale baví ho spouštění her přes klienta, tak zkuste Playnite.

Heroic launcher jsou zkoušel, abych ověřil, zda přes něj funguje čeština do The Hunter Call of the Wild - EPIC (na Steamu je, na EPIC uvedená nebyla, ale v souborech hry je). Funguje.

Ten launcher jsem neinstaloval, ale použil Heroic-2.8.0-Portable-x64.exe (jeden jediný soubor, dáš si ho kam chceš). Pokud to neseženeš, mohu ti to někam upnout (skoro 100 mega).

[97454-heroic-png]

Je to možný, že to řeší portable verze, ale často je to tak, že portable EXE si hodíš někam a k němu se do profilu stejně nainstaluje dalších několik giga dat, takže já portable rovnou zavrhuju bez odzkoušení. Možná to v tomto případě byla chyba, ale Playnite mi přijde natolik dobrý, že jsem udělal skoro jistě správně, že jsem hned po Heroic šel ozkoušet ten. :-)

Co se týká Heroic a Epicu, tak i u Herioc je podvozkem pro Epic ten příkazový Legendary launcher. Mně ale nefungoval ani addon Legendary launcheru pro Playnite, tak ani samotný Legendary launcher. Ani u jednoho se nepodařilo epicovský účet ověřit pomocí kódu ve dvoufázovém ověřování. Třeba tam je momentálně problém, počkám týden, pak to zase zkusím nainstalovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru