Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konec hry těžký - nedohratelné

Zdar,

chtěl bych probrat hry, které jste hráli, už už jste si mysleli, že to máte za chvíli dohrané a najednou se vývojáři zbláznili a je to tak těžké, že u toho dřepíte několik hodin a nepohnete se z místa a tak to nakonec vzdáte a na závěr hry kouknete na youtube.

(Mě tyhle hry rozčilujou, tak by se mi takové tipy i hodily, abych věděl, čemu se vyhnout.)

Už jsme tedy něco podobného kdysi probírali, ale téma se mi nepodařilo najít, mohlo to být součástí jiné debaty. Pamatuji se, že tam někdo nadával na Two Worlds nebo Two Worlds II, že ten závěr byl šílenej, což byl, ale uhrát se mi to podařilo.

Podobně náročný je finální boss ve hře Bound By Flame, ale také jsem to nakonec uhrál, ikdyž teda už jsem to chtěl zabalit, ale nakonec se to dalo.

Možná by mohl někdo namítnout, že nepřekonatelný nemusí být i jen závěr, ale i jiná pasáž hry, klidně i to můžeme probrat. Musí to být ale vyjímečný moment, který ve hře jinak není. Bylo to tak třeba v Zaklínač 2, kde byl takový obtížný souboj uprostřed hry, ale osobně nemyslím, že to bylo až tak hrozné. Já měl takový zásek kdysi v Assassin's Creed 1, taky tam byl souboj s pravou rukou Richarda, který byl mnohem obtížnější než cokoli jiného v té hře.

Nejhorší hra z mého pohledu je Quantum Break a to je i zatím jediná hra, kterou jsem hrál až do finále, ale finálového bosse jsem nedal, zabalil to a šel se kouknout na youtube, jak to mělo skončit.

Momentálně jsem narazil na něco velmi podobného, teda celá hra je poměrně jednoduchá, hraje se docela plynule a teprve finále je skoro nemožné dát. Jedná se o starší hru Prince of Persia 2008. Ve finále je třeba dojít k finálnímu bossovi, ale už sama ta cesta je extrém bez možnosti si to uložit a tudíž se do konce nedostávám ani po hodině pokusů a asi to nakonec vzdám.

Rád bych tu udělal téma, kde budou další hry s nějakým většinou koncem, ale každopádně okamžikem, kdy hra z ničehonic vystřelí v obtížnosti do extrému. Nechci teda mluvit třeba o "soulovkách", kde je obvykle náročná celá hra, ale jen o momentálním okamžiku, který vývojáři zcela přehnali.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
682363_hyuke-kigyouden-eng.swf googlit Wickebine Kigyouden Samotná hra pomalu graduje a všechno OK… poslední
gilhad 07.04.2023 19:47
gilhad

682363_hyuke-kigyouden-eng.swf googlit Wickebine Kigyouden

Samotná hra pomalu graduje a všechno OK až do Boss Fightu, který je očekávatelně těžký a hurá, hurá, hrdinka slavně zvítězila ... tady je speedrun, 40minut - https://www.twitch.tv/videos/345555464?t=0h0m1s

Jenže po závěrečných titulcích se dá ještě vrýtit do hry a je tam nová lokace, se skutečně finálním bosem - a ten jeden boj je ninimálně o řád těžší, než celá hra dohromady - tady je jen ten finální boj za 8 minut (a bez šancí na uložení pozice, nebo doplnění sil) https://www.youtube.com/watch?v=LYaosrwCIyw

Teda já to hrál podstatně déle a víc si to užíval (a bloudil) a Wickebinu silně potrénoval a polevloval a ten finální souboj jsem dal celý aý asi na podesáté, néli víc (přitom předchozí boje většinou sice zápřah, ale pohoda) ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru