Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hogwarts legacy - čeština

crack = pozměněný EXE (ve většině případů) - to znamená, vzali cizí práci, pozměnili jí a distribuují sami = porušení autorského zákona

Pokud ale vydají patch, který EXE pozmění až na cílovém počítači, tak je to z pohledu autorského zákona v pořádku, respektive právo porušuje až ten cílový uživatel a ten to dělá u sebe doma, na vlastním PC, takže ho nikdo z ničeho nemůže obvinit.

Uplně to samé je to u modifikací do her a uplně to samé je i u lokalizací a v naprosté většině lokalizací, které mají instalátor, je to právě ten patch, který změnu provádí až na cílovém PC a provádí to zájemce o lokalizaci sám na svém PC, není tam teda absolutně žádný důvod se obávat autorského zákona.

---

Abychom se ale vrátili k tématu, ten křik překladatelů kvůli AI překladům je vysloveně hloupý a i úsměvný. Vždyť jim nikdo nezakazuje to i tak překládat pořádně a za rok dva od vydání hry vydat naprosto skvělej překlad, nakonec sami tvrdí, že je to nevýdělečné, že to dělají zadarmo a že to nědělají kvůli penězům, ale protože je to baví a chtějí lidem dát možnost si hru v češtině užít. ABSOLUTNĚ NIC se nemění ani tím, že někdo vydá v "day one" AI překlad na rychlo zpíchnutý a plný chyb. Jejich řev je k nepochopení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny