Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč se studia nespojí aby vytvořili jednu ultimátní hru ?

Jak píše nadpis. Vždy mě zajimalo proč studia nespojí síly aby zkombinovali například otevřený svět GTA a forzy , závodní schopnosti aut z dirt rally a asseto competizione, bojový styl a sportovní ovládání z EA her, letadlové ovládání z nějakého simulatoru. Vyprávění s napětím zaklínače nebo mass effect nebo detroit human.
Každý kousek. I kdyby ta hra měla 500 Gb a stála 5k nebyl by to zajimavý projekt ?
Když si představím, že bych mohl jezdit v otevřeném světě a libovolně tunit auta jak v sim racingu a měli by "realistické vlastnosti" , pak někde vyskočit a jít za příběhovou linií. Mít fighty jak z battlefield, kde se da zničit téměř vše, pak by došli náboje a já bych se musel prát s nějakým týpkem a následně mít někde rozhovor který člověka vtáhne do děje, tak jsem trochu smutný že se to pravděpodobně nestane.

Která hra Vás osobně takhle vtáhla naděje nebo u které jste měli takovou myšlenku ? Přemýšleli jste někdy nad tímhle ?

Myslím si že s nástupem technologií , first person view (VR) veškeré možnosti ovládání sim (páka,volant, apod) by to mohlo někdy být možné.
Samozřejmě asi by to chtělo pořádný systém ? Nebo načítání relace jako kdyby člověk hrál jinou hru ale pořád by byla součástí té hry.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stačí si vyzkoušet jak funguje práce v korporátu, do toho získat elementární znalost ekonomiky, busi…
icepower32 06.04.2021 22:15
icepower32
Čím větší společnost, tím větší bordel, pravidla omezující kreativitu, nepružnost, neschopnost se do…
Prasak 07.04.2021 19:38
Prasak
Amen. nový
icepower32 08.04.2021 19:38
icepower32
Ta hra, jak ji popisujes by se mi nelibila. A kazdemu se vic libi neco jineho - nekdo chce hry kosat…
gilhad 07.04.2021 05:28
gilhad
Naprostý souhlas. Například, nesnáším závodní hry, kde je otevřený svět a k tomu ještě nějaký stupid…
Hanyse.k 07.04.2021 11:58
Hanyse.k
A ten příběh je tvořen hromadou filmových sekvencí, který ještě hůř nejdou přeskočit. Proboha, nač v…
Prasak 07.04.2021 19:44
Prasak
Tak s těma filmečkama máš úplnou pravdu. Hrál jsem hru, přesně si už nepamatuji, nějaká střílečka, k… nový
Hanyse.k 08.04.2021 11:01
Hanyse.k
I automobilky by se mohly spojit a udelat dokonale auto, bral bych i spojeni odevnich firem a vyrobu… nový
RedMaX 07.04.2021 22:51
RedMaX
jízdní model z mafia 1 zatím nepřekonala žádná hra snad krom simulátorů. Určitě by to nebyl problém.… nový
err 22.04.2021 17:06
err
Jo jízdní model v remaku je horší, zkrátka pro nové hráče. I v Mafii II je jízdní model lepší. nový
Al Capone 23.04.2021 23:29
Al Capone
A je tu problem, jaky jizdni model by byl ten "spravne ultimatni"? poslední
Dwane Dibbley 24.04.2021 12:07
Dwane Dibbley

Čím větší společnost, tím větší bordel, pravidla omezující kreativitu, nepružnost, neschopnost se domluvit, minimální, až nulová zodpovědnost za průsery, naopak svalování viny na jiné. Příliš komplexní hra by byl naprostej slepenec, asi jako když pejsek a kočička vaří dort.

Ta hra, jak ji popisujes by se mi nelibila. A kazdemu se vic libi neco jineho - nekdo chce hry kosate, jiny primocare, jeden akcni, druhy strategicke, treti radeji simulace, ctvrty zase ... Zkratka takovou hru principialne nejde dat dohromady. A i kdyby snad slo, tak vetsina lidi z ni projde jen maly kousek a jeste je bude stvat ten balast okolo. Jestli si vzpominas, jak Pejsek s Kocickou varili dort, tak bys fakt nechtel byt v pozici toho zleho psa :-p

Naprostý souhlas. Například, nesnáším závodní hry, kde je otevřený svět a k tomu ještě nějaký stupidní příběh, chci závodit, chci kupovat a vylepšovat auta, chci stoupat po žebříčku nahoru, nic víc. Ne, jezdit po otevřeném světě a závody hledat, nebo se zajímat o nějaký vesměs stupidní příběh.

A ten příběh je tvořen hromadou filmových sekvencí, který ještě hůř nejdou přeskočit.
Proboha, nač v závodní hře příběh? Furt všude příběhy. Když chci příběh, hraju si nějaký velký RPG. Zlatý Diablo, to si na RPG jen hrálo, to byla čistá rubačka a příběh to moc nekomplikoval.

Závodní hry s otevřeným světem jsou dobrý pro malý děcka. Když byl synek malej, hrál Burnout Paradise. Mohl si jezdit kde chtěl a jak chtěl, žádní policajti a prakticky mu stačilo držet šipku dopředu, ono to vždycky někam dojelo. Časem se naučil zatáčet a jezdil si kde chtěl a demoloval prostředí.
Ale taková Forza Horizon je taky dobrá, docela mě baví jezdit si jen tak po světě, nebo vzít Jeepa a hledat ukrytý garáže s unikátními auty.

Tak s těma filmečkama máš úplnou pravdu. Hrál jsem hru, přesně si už nepamatuji, nějaká střílečka, které hraju minimálně, tam těch filmečkú bylo tolik, že jsem si tu hru vúbec neužil. Chvíli si hrál a pak tě to přerušilo filmečkem a tak pořád, hrůza hraní.

Chápu, že někoho ten otevřený svět baví, mě taky baví, ale v RPG hrách, ne v závodních. Hrál jsem třeba GTA V, taky tam jde dělat spousta věcí, zajít si do nočního klubu, zajít si k holiči, nakoupit si oblečení, zajíst si zahrát tenis atd., ale to jsou věci, které když mě neposunou ve hře dál, tak mě nebaví.

I automobilky by se mohly spojit a udelat dokonale auto, bral bych i spojeni odevnich firem a vyrobu dokonale bundy, dobrej material, odendavaci kapuca na zip, vnejsi kapsy dostatecne velke na zip a ne na suchac, vnitrni kapsy zase pokud mozno velikosti, aby se mi tam vesel mobil a aby mi suchac podtim netrhal svetr, atd. Proste chci naznacit, ze vyroba jedne dokonale hry vsemi dohromady je stejna utopie jako v jakemkoli jinem prostredi, ktere si dokazes predstavit.

Ja jsem skromnejsi, bral bych dobrou hru bez bugu a s normalnim systemem ukladacich pozic kdekoli ve hre bez idiotskych checkpointu. By mi mnohdy ke stesti stacilo.

jízdní model z mafia 1 zatím nepřekonala žádná hra snad krom simulátorů. Určitě by to nebyl problém. Je to škoda, u té remake mafia sem slyšel že ten jízdní model odsrali, přitom to byla jedna z velkých plus té hry.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru