Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Válka Epicu s Google a Apple

Je to nesmysl, aplikace z obchodu a aplikace bokem je co se tyka bezpecnosti rovnocena. Nebo si vazne myslis, ze Google a Apple kontroluji zdrojak od zdrojaku ty miliony aplikaci, ktere maji ve Storech? Predevsim u Google se objevuje tyden co tyden nejaka zprava, ze zase Google odstranil nejake aplikace ze sveho obchodu, protoze to ve skutecnosti byly podvrzene aplikace obsahujici nejake viry a trojske kone. I u Apple uz k tomu parkrat doslo, ale bezpecnost si teda hlidaji o dost lepe nez Google, ovsem taky za to nechavaji o dost vic zaplatit.

Navic co se tyka Google, tak byl zaznamenany uz i prunik do Chrome store, kde potom hacker vymenil nejake ty addony za podvrzene. A vcelku neni duvod si nemyslet, ze se to nemuze stat i na Google Play, takze opravdu Store sam o sobe bezpecnost nijak nezvysuje. Ma jedinou vyhodu, centralni aktualizace aplikaci (i ty bezpecnostni), nic vic.

Ovsem protoze mam telefon rootnuty, tak samozrejme mam ve vychozim stavu nastaveno, ze zadna aplikace bez meho povoleni nesmi na internet a proste nema sitove opravneni. Tim jsem zvysil bezpecnost asi tak 10x proti tomu, co mi poskytuje Google, takze asi tak. Root Android telefonu mi umoznil zvysit zabezpeceni meho telefonu nekolika nasobne, presto mi hajzlove (Google) a debilove (banka Moneta) tvrdi, ze root je bezpecnostni rizko. NE!!! Root me mimo jine zbavil reklam, proto je pro Google nebezpecny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny