Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft dnes…

Po delší době jsem si dnes pustil svůj MC svět, který držím ve verzi 1.10.2, kvůli modifikacím. Koukám, že poslední verze je 1.15.2 a velmi brzy vyjde 1.16, která výrazně změní/rozšíří Nether. Předtím jsem hrál 1.8.1, na 1.10.2 jsem přešel kvůli novým strukturám v Endu.

Moje poznatky:

- řada modifikací, které jsem používal (hlavně ty s novými dekorativními bloky), nejsou potřeba, jsou ve vanilla hře
- Liteloader modifikace skončily. Škoda, pár jsem jich používal, hlavně minimapu a mapu, vizualizaci chunků, občas hodně rychlý běh a lítání
- už není jen Forge, ale i Fabric. Bohužel spolu nekompatibilní. Některé modifikace jsou jen v jedné platformě

Právě to poslední bude pro mě dilema. Používal jsem Forge modifikaci na výrobu (recepty) vlastních bloků (https://hry.poradna.net/articles/2540189-minecraft-udelej-si-sam-i). To mohu relativně snadno nahradit tím, že si vyrobím modifikaci v MCreatoru. Jenže používal jsem třeba i vertikální redstonové vedení, to je jen pro Fabric.

Kromě toho používám vlastní 128x resource/texture pack. Jako základ beru jeden známý 128px, ten ale podle licenčních ujednání nesmím modifikovat, tak prostě přidávám do hry ještě svůj, který se načítá po něm a kde některé jeho bloky a itemy přepisuji svými (většinou vlastní tvorba ve Filter Forge (https://www.filterforge.com/). Od dob 1.10.2 se toho hodně změnilo/přibylo, budu muset svůj pack aktualizovat.

Pravděpodobně počkám, až vyleze ven ta 1.16.x, na ní Optifine a MCreator a pak se rozhodnu. Počítám, že vyhraje ale Forge.

Pochopitelně bych mohl pokračovat v 1.10.2, ale lákají mě nové možnosti, nové farmy atd. A to, co jsem před léty postavil, se mi už tak moc nelíbí ;-)

Hrajete to ještě někdo?

Předmět Autor Datum
Minecraft už nie je to, čo kedysi. Vylepšuje sa grafika, textúry atď... Pamätám si ešte keď som bol… nový
MrGoldon 20.06.2020 13:59
MrGoldon
Mám stejnou slinu jak Ty, Minecraft průběžně zapínám a vypínám. Naposledy jsem pořádně pařil za časů… nový
BrB 20.06.2020 16:05
BrB
Uz je tolik verzi ty hry, ze je nerealne sestavit aktualni plnohodnotnej modpack/technic pack. Takze… nový
Sempron 22.06.2020 13:34
Sempron
Nakonec zůstanu u Forge. Chvíli jsem si s tím dneska hrál, s verzí 1.15.2 (protože existuje OptiFin… nový
L-Core 27.06.2020 21:01
L-Core
Já zůstávám stále u tekkit classic (MC 1.2.5 :-) ) a občas Legends (1.7.10). Strávil jsem u toho lét… nový
kravitch 30.06.2020 00:08
kravitch
Jen taková chuťovka: https://youtu.be/HzwxNYUVqNQ?t=316 Vyzkoušeno, funguje (sodium + phosphor). S… nový
BrB 01.08.2020 19:22
BrB
Mě by zajímalo co za vožrali tu hru dělaj, když si musíš stahovat mody (tajten zrovna nezasahuje gra… poslední
Sempron 01.08.2020 21:35
Sempron

Minecraft už nie je to, čo kedysi. Vylepšuje sa grafika, textúry atď... Pamätám si ešte keď som bol menší, ako som prvý krát narazil na hru Minecraft, ako mi ju kamarát ukazoval. Ten feeling bol neopísateľný. Minecraft dnes už nie je ten, čo bol kedysi. Už skrátka na ňom necítim ten feeling (áno, viem že si môžem zahrať aj staršie verzie). Už to skrátka nie je ono... :) Minecraft stráca to "kúzlo".

Najviac ma asi štve to, že už nevychádzajú pluginy tak ako kedysi, takže keď mám napr. svoj server, dám tam max. verziu 1.9, lebo napr. verziu 1.15 tam už dať nemôžem, keďže na ňu nie je toľko pluginov. Nuž... už aj multiplayer umiera.

Mám stejnou slinu jak Ty, Minecraft průběžně zapínám a vypínám. Naposledy jsem pořádně pařil za časů 1.7.10... Dnes je to úplně jiná hra, jak po vizuální stránce, tak možnostmi a novými prvky. Nether update bude určitě dobrý, už teď je to pecka, spousta nových biomů (Hraji víceméně jen Hardcore mód, takže teď chodím do pekla plně vyzbrojen s 3 náhradními plenami)..

Za mě se vyplatí zkusit opět vanillu, podíváš se, co se vše změnilo, jaké máš možnosti a co tak koukám, tak MC stále není mrtvá hra (komunity jsou stále velké, hra získala i díky youtuberům druhý dech), takže o vývoj modifikací i do bucoucna strach mít podle mě nemusíš.

PS: velkým přáním hráčů jako další možný velký update je "cave update", což by myslím hře dodalo úplně nový rozměr (díky Bohu za hru Terraria).

Nakonec zůstanu u Forge.

Chvíli jsem si s tím dneska hrál, s verzí 1.15.2 (protože existuje OptiFine a Forge, protože existují Forge modifikace a protože 1.15.2 dokážu i snadno vyrábět v MCreatoru). Až vyjde MCreator a OptiFine pro 1.16.1, bude to moje hlavní verze.

Naposledy jsem v MCreatoru dělal někdy před třemi roky či kdy (1.10.2), mezitím tam přibylo spousta věcí a po chvilce "rozhlídání se" to jde jak po másle :)

Mě by zajímalo co za vožrali tu hru dělaj, když si musíš stahovat mody (tajten zrovna nezasahuje grafiku, proste optimalizace) na hru co se vyvijí přes 10 let aby jsi rozjel rozmodovanej minecraft ¨Ten mod je peknej taky jsem ho chtel zkusit, no neuspesne protoze podporuje myslim 2-3 verze mc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru