Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft dnes…

Po delší době jsem si dnes pustil svůj MC svět, který držím ve verzi 1.10.2, kvůli modifikacím. Koukám, že poslední verze je 1.15.2 a velmi brzy vyjde 1.16, která výrazně změní/rozšíří Nether. Předtím jsem hrál 1.8.1, na 1.10.2 jsem přešel kvůli novým strukturám v Endu.

Moje poznatky:

- řada modifikací, které jsem používal (hlavně ty s novými dekorativními bloky), nejsou potřeba, jsou ve vanilla hře
- Liteloader modifikace skončily. Škoda, pár jsem jich používal, hlavně minimapu a mapu, vizualizaci chunků, občas hodně rychlý běh a lítání
- už není jen Forge, ale i Fabric. Bohužel spolu nekompatibilní. Některé modifikace jsou jen v jedné platformě

Právě to poslední bude pro mě dilema. Používal jsem Forge modifikaci na výrobu (recepty) vlastních bloků (https://hry.poradna.net/articles/2540189-minecraft-udelej-si-sam-i). To mohu relativně snadno nahradit tím, že si vyrobím modifikaci v MCreatoru. Jenže používal jsem třeba i vertikální redstonové vedení, to je jen pro Fabric.

Kromě toho používám vlastní 128x resource/texture pack. Jako základ beru jeden známý 128px, ten ale podle licenčních ujednání nesmím modifikovat, tak prostě přidávám do hry ještě svůj, který se načítá po něm a kde některé jeho bloky a itemy přepisuji svými (většinou vlastní tvorba ve Filter Forge (https://www.filterforge.com/). Od dob 1.10.2 se toho hodně změnilo/přibylo, budu muset svůj pack aktualizovat.

Pravděpodobně počkám, až vyleze ven ta 1.16.x, na ní Optifine a MCreator a pak se rozhodnu. Počítám, že vyhraje ale Forge.

Pochopitelně bych mohl pokračovat v 1.10.2, ale lákají mě nové možnosti, nové farmy atd. A to, co jsem před léty postavil, se mi už tak moc nelíbí ;-)

Hrajete to ještě někdo?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny