Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejlepší televize na hraní

Zdravím, sháním 75 palcovou TV, která má obn frek víc jak 50hz, mám celkem náročnější oko (doma mám k PC 250hz? :-) )
Jenže absolutně nemám přehled mezi novými televizemi (QLED, LED)a nechci se nechat od nějakýho ňoumi v kameňáku natáhnout.
Našel by se tu někdo kdo tomu rozumí, a doporučil mi nějakou pohodlnou bednu do 45k?
Popřípadě vysvětlil na co si dát při výběru pozor.
Byl bych někomu takovému nesmírně vděčný :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a doporučil mi nějakou pohodlnou bednu do 45k? Pro konsoli nebo PC ? Jak daleko tu TV budes mit ze…
HPET 10.05.2020 18:19
HPET
Chtěl bych připojit k PC, zároveň na kvalitnější sledování filmů. Moje starší LG lf641V právě měla h…
26dark 10.05.2020 18:47
26dark
Mam 65" Samsung Q70, skvela TV i na hry - vyborny obraz (vcetne pouzitelneho HDR), velmi slusny zvuk…
lucifer 10.05.2020 20:04
lucifer
26dark Viz : Chodi sem jeden uzivatel, jmenuje se Pekelnik, nebo Lucifer, tusim ze pracuje v obchod…
HPET 10.05.2020 21:03
HPET
Třeba i LG OLED (E9, B9, C9, CX) jsou G-Sync compatible 40-120Hz při 1440p, což je ideální rozsah pr…
stylar 11.05.2020 00:34
stylar
K tomu si dovolim jen svuj soukromy nazor - nenutim - na svitivosti zalezi. Jak je OLED jinak ve vse… nový
lucifer 12.05.2020 09:18
lucifer
To je mi jasný a v nových hrách a filmech je pro mě HDR taky dost důležité (víc jak nějaký 240Hz mon… poslední
stylar 12.05.2020 11:45
stylar

a doporučil mi nějakou pohodlnou bednu do 45k?

Pro konsoli nebo PC ? Jak daleko tu TV budes mit ze chces "75" ?
Za tu cenu mas uz kvalitni nejaky "'43" palcovy ASUS ROG Strix , moniro s podporu FreeSync2 nebo Gsync ktery v TV nenajdes.

To mi pripadne pro TV za ucelem hrani docela hodne a budes doplacet za funkce, které u pripojeni PC, nebo konsole nevyuzijes.
(Za mensi peniz maji nekteré televize mod Game, coz muze byt profil ktery je nastaven, optimizovan k lepsi latenci, kdyz v té TV bude obsazen, tim lépe).

K XBOX X jsem si koupil za podstatne mensi cenu "43" TCL série DP600 kterou mam nastavenou na 60Hz (podpora HDMI 2.0, 4K, HDR10, obrazovka AMVA ), jsem zcela spokojen.
Na hrani se podivej treba po Samsung UE43RU7105, Philips 50PUS7304 taky neni spatna do 15 000Kc.

Jestli chces neco uricitého, upresni co do toho budes zapojovat. PC, nebo konsoli, jestli jde o TV ktera bude prevazne urcena jen na hrani, nebo ji budes pouzivat i jako TV. Jelikjoz jestli né, tak by ti stacila TV s OS typu SmartTV bez OS na nadstavbe typu Android etc.
Co se obrazu tyce, nejlepsi a to po hloubce cerné poda pravdepodobne OLED.
Jestli chces nepotrebujes vylozene utracet, tak by ti urcite stacil i "65" palcovy Samsung QE65Q80 : (QuantumHDR, Direct LED, HDR10+, HLG etc etc)

PS: Nevlastnim; ale velmi dobrou zkusenost a poztek mam s Sony Bravia OLED KD-55A s 100Hz obrazovkou OLED: https://www.alza.cz/55-sony-bravia-oled-kd-55ag8-d5616535.htm?o=5
(Puvodne jsem chtel Sony Bravia A8G/8G zakoupit i do mého obyvaciho pokoje. Celkove se Sony Bravia mam velmi doborou zkusenost.)

PS2
Chodi sem jeden uzivatel, jmenuje se Pekelnik, nebo Lucifer, tusim ze pracuje v obchode s elektronikou ci TV, ten by mohl mit aktualni informace i zkusenosti.

Chtěl bych připojit k PC, zároveň na kvalitnější sledování filmů.
Moje starší LG lf641V právě měla herní mód celkem promakaný(oproti samsungu ve stejně cenové relaci co mám vedle v pokoji, nastavil jsem co se dalo ale stejně to nebylo ono), ale už i tak mi těch 60hz přestalo stačit.
Tak jsem si řekl ze to bude chtít asi těch 100hz.
No chvíli jsem to teďka zkoumal, a co taková

https://alza.cz/75-lg-75sm8610pla-d5620853.htm
Nebo
https://alza.cz/75-samsung-qe75q60-d5560764.htm

Hodně se mi líbí OS od LG
Jak moc je velký rozdíl mezi Smart LED a OLED.
Bude tam vůbec rozdíl při sledování klasického HD signálu?

TV bude tak 3 metry daleko, nerad chodím do kina a rad bych si udělal podobné podmínky doma.
To mě připomíná ze bych chtěl i poradit s domácím kinem, nejlíp 7.1

Mam 65" Samsung Q70, skvela TV i na hry - vyborny obraz (vcetne pouzitelneho HDR), velmi slusny zvuk, velmi nizka latence v "hernim rezimu" freesync 20-120Hz (!!!). Q60 bych nebral - ma jen edge led = nema local dimming, ani HDR ktere by realne k necemu bylo, je to co se orazu tyce dost citelny rozdil. Velkym plusem je u Samsungu i dobry Stea link klient. Mame k tomu pripojenou i klasickou PS4 (ne PRO) = obraz "jen" full HD, ale i tak vypada vyborne - upscaling je slusny.

Takze za mne - Samsung, ale aspon Q70 radu.

26dark

Viz : Chodi sem jeden uzivatel, jmenuje se Pekelnik, nebo Lucifer, tusim ze pracuje v obchode s elektronikou ci TV, ten by mohl mit aktualni informace i zkusenosti.

- To je von.

Lucifer

- Q70 ma i podporu FS navic v takovém rozhrani ? Tak to cumim, pro mne novinka, diky za info.

Třeba i LG OLED (E9, B9, C9, CX) jsou G-Sync compatible 40-120Hz při 1440p, což je ideální rozsah pro PC hraní. Určitě chci taky upgradovat monitor a jako další bude TV, protože topový gaming monitory stojí spíš tak 100+ tis. a zase tak top obrazově to není, třeba taková LG OLED C9 si myslím, že je luxusní když dává třeba i 4k@120Hz 4:4:4 s HDR? Teoreticky, ale zatím nejsou GPU s HDMI 2.1, takže panely by byly, ale škrtí to rozhraní.

Za mě je tedy nejlepší OLED sice tolik nesvítí, takže není vhodný do prosvětlených prostor, kdo hraje spíš v noci tak je ideální, ale cenově to vychází hodně draho při 75", ale menší úhlopříčky jako 48" či 55" jsou zajímavá alternativa k top gaming PC monitorům...
___

K tomu si dovolim jen svuj soukromy nazor - nenutim - na svitivosti zalezi. Jak je OLED jinak ve vsem super, tak pro slusny zazitek z HDR plati "cim vic to sviti, tim lepe". A mne osobne treba prinasi vic to HDR (pokud je udelane slusne) nez 4k rozliseni. Treba u filmu - technicky ukazkove u Alita: Battle Angel, pustit si v HDR je pastva pro oci. To same na HBO bez HDR pak vypada jako pata kopie VHS kazety :-). Tohle plati i u her - kdyz hra umi HDR, je to hodne znat (pokud ma panel jak to HDR rozumne zobrazit). Sam jsem byl prekvapeny co dokaze vylezt i z obycejne PS4.

To je mi jasný a v nových hrách a filmech je pro mě HDR taky dost důležité (víc jak nějaký 240Hz monitory - top hráči poznaj high refresh rate, ale sračkoidní zobrazení TN panelu ne?! Chápu kompetitivní hráče, co hrají profesionálně a nějaká kvalita zobrazení je jim k prdu, ale že si je kupuje i kdejakej Franta?)

Ono určitě záleží na prostředí, kde ta TV bude používaná, třeba pro hodně prosvětlené místnosti bude asi OLED s 700 nits max o ničem, ale třeba já hraji v noci a na filmy se dívám zásadně v noci, tak ocením tu černou barvu... a topovej QLED co má velké množství zón podsvícení stojí pomalu víc jak OLED.

Mám většinu filmů v HDR a zrovna Alita neměla nějak super světelný efekty, kde vynikne HDR, ale třeba Aquaman byl solidní, ale někdy ten content vypadá dost špatně i HDR, třeba Disney co udělali se starými Star Wars, který jsou fakeHDR a sem tam se rozsvítí ten meč 500nits...

Hry jak který, nikdy se mi to nepodařilo rozjet korektně u her na Frostbite enginu a po zapnutí jsou "washed-out", ale většina vypadá super třeba Shadow of War, Call of Duty nové a Doom Eternal vypadá naprosto neskutečně v HDR (hra má dost pokročilé HDR nastavení), možná trochu ještě betatest na PC, ale u TV taky nikdo neví, který standard bude ten hlavní či DolbyVision, HDR10(+), HLG... a málokdo podporuje všechny.
___

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru