Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem INSIDE, pokec o hře

Dohráno.

Aktivace druhého (skrytého) konce je šílená; nevěřím, že někdo na sekvenci 14 pohybů (možnost 3 směrů) přijde sám. Tři na čtrnáctou… tolik možností - a vlastně bez náznaku, že těch pohybů má být 14. Sekvenci jsem si prostě našel na webu. Stejně tak informaci, kde přesně druhý konec hledat.

Ani jeden konec není šťastný. Ten skrytý má vedlejší účinek, že znovuaktivuje všechny koule (těch je také čtrnáct, že by nějaká vazba?.

Hra má několik zajímavých dějových zlomů:

schopnost hráče:

- pod vodou chlapec vydrží neomezeně dlouho

fyzikální anomálie:

- gravitace vody je převrácená

a hlavně v poslední části:

- transformace chlapce v "cosi"

Podle mě je tohle nakonec lepší než LIMBO. Delší, více nápadů. Z hlediska složitosti je to podobné; obě hry obsahují pasáže, kde je potřeba přesně načasovat pohyb, hraje se o zlomky sekundy. Nestihneš to, smrt. V Limbu si pamatují tu divočinu v "Hotelu", kterou jsem mnohokrát opakoval. Tady mě nejvíce otravovali ti podvodní rozcuchaní tvorové; jakmile člověk trochu zaváhá v pohybu, je po něm.

Jako podobné hry, neexistuje vysvětlení děje, na webech se většinou píše o paralele k 1984 a o supertotalitě, nastolené korporacemi. Proč to ale ve hře tak vypadá jak vypadá, jsou stejně jen teorie, které si může každý tvořit sám. Já nad tím nijak nepřemýšlel - a ani nebudu.

:!:
Berte, dokud je to na EPIC zadarmo (na Steamu stojí 20€, v akcích bývá za polovinu, možná levněji). Za pár dní akce končí, zdarma bude další krásná hra-nehra, Abzû, https://games.tiscali.cz/recenze/abzu-recenze-283092

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny