Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Battlefield 1 náročný multiplayer?

Dobrý den. Spíš jen ze zajímavosti mám takový dotaz.
Když hraju Battlefield 1 singleplayer, dosáhnu na ultra nastavení -/+ 44-60 fps, stabilně. Ale když chci hrát multiplayer, fps padnou pod 30. Můžu nastavení jakkoliv snižovat, ale o moc větší číslo z toho nedostanu.
Nicméně jsem zkoušel NFS Payback, The Division, Ghost Recon Wildlands a ze starších Crysis 3, vše na high až ultra a neměl jsem ani s jednou hrou problém, vždy 45 fps v průměru.
Je tedy možné, aby byl ten multiplayer u BF1 tolik náročný na PC?

Mám GTX 1050 4GB, 8 gb ram ddr4 2400, i5-7300hq.
Ano, je mi jasné, že tohle není žádný high-end a v hw nárocích se pohybuji spíše u dolní hranice...ale když jsem srovnal mp a sp a k tomu ty další hry, tak mě to trochu zarazilo.. chtěl jsem se tedy zeptat, jestli o tom někdo neví více.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Single je řádově méně náročný, protože to je naskriptovaný koridor (víceméně). Oproti tomu velká ma… nový
touchwood 18.09.2018 08:08
touchwood
Jo, jasné. Díky za objasnění. nový
Johnie 18.09.2018 09:06
Johnie
můžeš zkusit hrát jiné módy, kde je méně hráčů a kousek mapy, nejnáročnější na výkon jsou Operations… nový
stylar 18.09.2018 15:30
stylar
přesně. On typicky nejnáročnější režim je, kdy se sejde mnoho hráčů na malém kusu mapy a začnou se… poslední
touchwood 19.09.2018 09:17
touchwood

Single je řádově méně náročný, protože to je naskriptovaný koridor (víceméně).

Oproti tomu velká mapa se 64 hráči, to je "maso" jak pro CPU, tak grafiku, a ty máš totálně nedostatečné obojí, ale hlavně ten CPU (pouhá 4 jádra a ještě na 45W) je srajda.

přesně.

On typicky nejnáročnější režim je, kdy se sejde mnoho hráčů na malém kusu mapy a začnou se navzájem řezat granátama, zápalákama a jinými výbušninami, případně někde zalehnou kropiči s kulomety. Typické na tohle bylo Metro pro 64 hráčů v BF4, tam to často nedávaly ani OCnuté i7 (o samotných serverech nemluvě), kde se to brutálně řezalo okolo té prostřední vlajky - přitom to byl v podstatě pravoúhlý koridor, kde nebylo kam uhnout. Jakmile se boje rozplizly a granátometi neměli kam mrskat náklad, tak se hra najednou "rozjela." Je to celkem logické, hra počítá se všemi projektily, granáty a upadlými částmi budov, takže různá zpomalení při levolution událostech byla normální. Podobně to je u BF1, když se mění počasí nebo denní doba, případně když padá vzducholodní behemoth, i když ne v takovém měřítku jako když v BF4 padal mrakodrap.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru