Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Taky vás ze současných her bolí oči, hlava?

Nevím, jestli je to jen můj případ, možná jsem v této oblasti o něco senzibilnější, ale mám pocit, že u starších her jsem schopný vydržet o něco déle. Dnešní hry mi přijdou strašně přeplácané, všude serou konzoláckej AA, kterej akorát rozmaže celý obraz, do her se dávaj samé filtry jako ,,film grain,, motion blur. A samozřejmě nesmím zapomenout na trend poslední doby, kdy za každou vystřílenou místností, za každých chackpointem je 5ti minutová cutscéna.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo, grafika už je ve hrách na tak vysoké úrovni, že vývojáři už neví, jak by to okořenili, tak tam d…
Prasak 06.01.2018 19:05
Prasak
Já ty knihy v Oblivionu a Skyrimu zkraje četl, ale časem jsem to jen prolistoval, občas to hodilo ně…
L-Core 06.01.2018 19:24
L-Core
No právě. Zpočátku to čteš, pak zjistíš, že je toho moc a pak jen prolistuješ, abys vytřískal případ…
Prasak 06.01.2018 20:20
Prasak
Mě to vždy bavilo, ale přiznám se, že jsem kvůli zkušenostmímu bodu kolikrát knihu jen "proscrollova…
icepower32 07.01.2018 03:07
icepower32
Možná by stačilo, kdyby těch textů prostě nebylo tolik. Když pustím hru, tak chci hrát, knížku si ve… nový
Prasak 07.01.2018 11:49
Prasak
Na jednu stranu pravda...ale třeba v takovém Zaklínačovi je radost knihy číst a ještě lepší to je kd… nový
Al Capone 07.01.2018 12:10
Al Capone
Jde o množství. Taky si je přečtu, ale nesmí toho být příliš, pak to začnu ignorovat a přijde mi lít… nový
Prasak 07.01.2018 14:02
Prasak
No já jsem to dělal tak, že jsem spoustu knih posbíral a až jsem měl chuť tak jsem si dal čtecí hodi… poslední
Al Capone 07.01.2018 16:37
Al Capone

Jo, grafika už je ve hrách na tak vysoké úrovni, že vývojáři už neví, jak by to okořenili, tak tam dávají filmový efekty. Ve finále to hráč buď vypne, nebo stejně nevnímá.
Cutscény taky nesnáším, když jsou často a dlouhý. Stejně tak záběry "Finish him!", kdy se kamera přepne, aby bylo vidět, jak efektně jsem proklál nepřítele kopím, konkrétněji Skyrim. Jednou, dvakrát, dobrý, pak to vypnu, protože to zdržuje od samotné hry.
Aktuálně hraju Pillars of Eternity. Vynikající hra, ale má taky drobnej neduh - až příliš přetextovaná. Takovej původní Fallout 1 a 2, tam bylo hodně textu, ale tohle je overkill. I když to je v češtině, spoustu vedlejších rozhovorů prostě proklikám, popisky unikátních předmětů už nečtu, nalezené knihy taky ne. A to jsem hráč RPG, kterej prošmejdí každej kout a vyzkouší kdejakou možnost, ale tohle už je prostě moc. Herní čas je pak natažen právě čtením nedůležité "vaty".

Já ty knihy v Oblivionu a Skyrimu zkraje četl, ale časem jsem to jen prolistoval, občas to hodilo nějaký bod do "výřečnosti" či čeho.

Koukám do mého skyrimáckého skladu: krásná svázaná kniha, jako souhrn všech knih, má 612 stran, kompletně v češtině. Anglická "guide" ještě o tisíc stránek více. A někde jsem ztratil stejnou oblivioňáckou knihu :-/

No právě. Zpočátku to čteš, pak zjistíš, že je toho moc a pak jen prolistuješ, abys vytřískal případné body, či nějakou součást questu. A přitom to muselo tvůrcům hry dát mraky práce to vše vymyslet, aby ty knihy vytvořili a kolik hráčů to ve finále poctivě čte? Nedal bych ani 1%.

Mě to vždy bavilo, ale přiznám se, že jsem kvůli zkušenostmímu bodu kolikrát knihu jen "proscrolloval" než abych to četl. Možná, když už autoři si dali tolik práce s knihou a textem, měli nahodit že po určitém intervalu (doba pro běžné pročtení knihy) se ten bod připíše a ne instantně po projetí ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru