Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte vaši nejoblíbenější PC hru

Ahoj,

Factorio při první hře - na začátku je opravdu nepřehledné. Tedy pro vnějšího pozorovatele. Autor v tom přecijen má nějaký naučený smysl. To je zejména způsobeno nedostatkem materiálů a zkušeností. Nevíš, co na co potřeba, jaké jsou sovislosti. Díky tomu neplánuješ dopředu možný rozvoj. I v mojí nejpokročilejší hře jsem továrnu tříkrát přestavoval v podstatě od základu. A to jsem s nějakým rozvojem dopředu už počítal.

Factorio i Space engineers proti minecraftu mají tu výhodu, že tam jde zautomatizovat téměř úplně všechno. Ve factoriu si část továrny uložíš jako blueprint, který použiješ na jiném místě a stroje ti ji samy úplně celý postaví. Ve Space Engineers můžes stavět automatické vrtné soupravy, programovat kosmické sondy. Uplatní se znalosti z matematiky, fyziky, pochopitelně programování. U obou je to po dostatečně dlouhém čase stráveném ve hře ovšem vykoupeno obrovskými nároky na CPU. Obě hry nejsou úplně naladěné na multi-threading a hlavní výpočty provádějí (střejně jako třeba i Train Fever) v jednom vlákně. Počítat pohyb zboží a materiálu po továrně v objemech stotisíců za minutu, případně jeho dopravu tisícovkami dronů (factorio), nebo fyziku v kulovém gravitačním poli na 30km dlouhém objektu (Space Engineers) je na jedno vlákno CPU opravdu velmi náročné a i moje i7 v notebooku s tím má znatelné potíže. To ani nemluvim o svém domácím pasivním počítači s celeronem J1900. Ten je sice vybaven docela slušnou grafickou kartou, ale tohle těžce nedává.

Mimochodem - na pozadí mi tu běží stavba "vesmírného výtahu". Rychlostí asi 3km/den. Prostě mi to stroj staví na pozadí, topí to jako prase, ale můžu se při tom věnovat třeba práci ;-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny