Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Máte zkušenosti s podporou služby Steam

Ahoj, chci se zeptat, zda jste nekdy resili nejakou chybu se Steamem a zda uspesne.

Konkretne se mi jedna o chybu v Steam klientovi, napsal jsem jim na podporu, jestli by to mohli opravit, ale protoze je kontaktuju prvne, tak me zajima, jestli je taky realny, ze to opravi?

Pro zajimavost o co se jedna:

Mam dva SSD disky. SSD1 je C:\ a je uz docela zaplneny. V pocitaci mam uplne prazdny SSD2 pripojeny do C:\Games, takze jsem na nej chtel nahodit Steam knihovnu, ovsem debilni Steam klient ac vidi podle volneho mista, ze se jedna o dva ruzne disky, tak si trva na svem, ze proste on si umi misto na jednom disku spravovat sam a nepovoli mi vytvoreni slozky na C:\Games, protoze mu proste vadi, ze je pripojen do slozky na C: a nema vlastni pismenko. Proste hloupa chyba, kterou bych si idealne predstavoval, ze do pristi aktualizace Steam klienta opravi, otazka je, zda-li to opravdu udelaji. :-/

Jinak jsem zkousel se pres to dostat manualni editaci konfiguracniho souboru, ale nejde to, dostanu tam sice tu slozku, ale pak pri pokusu o stazeni hry do te slozky to zahlasi chybu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tomu nějak nerozumím. Steamu můžeš manuálně ukázat, kam má dané hry stahovat napříč disky, můžeš si…
Bounty 02.04.2017 16:44
Bounty
Ano psal jsem to anglicky s translatorem, ale verim, ze pri trose snahy to pochopi. ;-) Nakonec kdyz… nový
RedMaX 02.04.2017 19:25
RedMaX
Já bych tohle neřešil. Prostě "od teď" řekni Steamu, aby instaloval hry jinam. SSD2 dej jiné písmenk…
L-Core 02.04.2017 16:51
L-Core
Kdyz bys chtel zrusit soucasne umisteni her, musis tu slozku nejprve vycistit, Steam ti slozku, kde… nový
RedMaX 02.04.2017 19:17
RedMaX
Ja uz to teda nepotrebuju, ale kamos mi nasel reseni, ono se to muze hodit i pro jine situace: watc… poslední
RedMaX 02.08.2017 17:49
RedMaX

Tomu nějak nerozumím. Steamu můžeš manuálně ukázat, kam má dané hry stahovat napříč disky, můžeš si vytvářet libovolně pojmenované složky, nastavit si výchozí složku atd. atd.
Sám mám 3 disky a 4 Steam složky a funguje to tak už hodně dlouho.

EDIT: A k původní otázce - několikrát jsem na podporu psal a vše bylo během 2-4 dní vyřešeno. Nejtěžší je řekl bych "navázat" spojení a pak už konverzace docela frčí. A taky je důležité psát to anglicky, nějaká lámaná angličtina typu google translate Czech -> English určitě bude to pravé ořechové.

Ano psal jsem to anglicky s translatorem, ale verim, ze pri trose snahy to pochopi. ;-) Nakonec kdyz si dokazala kolegyne z prace google translatorem komunikaci v madarstine! objednat v Madarsku vino, tak tohle by mela byt brnkacka. :-)

(Umim trochu anglicky, translatorem pisu hlavne kvuli poradi slov, spatne zvolena slova opravuju, ikdyz teda nevim jak moc je to uspesne, doufam, ze vic nez kdybych to psal cele bez pomoci. Nevylucuju teda, ze to je neco jako od massa Bob, ale rozumet by tomu melo bejt. Uvidime az jestli odpovi.)

Kdyz bys chtel zrusit soucasne umisteni her, musis tu slozku nejprve vycistit, Steam ti slozku, kde mas nainstalovane hry neodebere, ono je to logicke.

"Od ted to instaluj jinam" jde i u me, ale pouze na jine pismenko disku.

Takze reseni je opravdu jen ta rada nemapovat diskovy oddil do slozky ale priradit mu samostatne pismenko. Ale tohle mi prave moc nevyhovuje a nemyslim, ze to udelam. :-) Podle me jednoducha oprava, kdy da vyvojar do mista, kde provadi kontrolu, ze Steam chce mit na kazdem disku jen jednu slozku, navic jednu podminku if, kterou si zjisti, jestli je ta slozka opravdu na tom disku nebo je namapovana na jinem. Oni to navic umi zjistit uz ted, protoze kdyz jsem to zadal do konfiguraku rucne, tak mi kazda z tech dvou slozek ukazovala jine misto na disku, takze je zrejme, ze ta systemova funkce, kterou pouzili to zvladne odlisit. Akorat nevim proc, asi se to zapisuje jeste nekam jinam, ale kdyz jsem to v konfigu vytvoril rucne, tak to pred stahovanim instalacky hodilo chybovou hlasku. Myslim se teda, ze oprava z jejich strany bude natolik trivialni, ze to bude jednodussi nez kdybych si predelavanim mapovani diskovych jednotek pridelaval problemy sam. Uvidime, jak se k tomu postavi.

Ja uz to teda nepotrebuju, ale kamos mi nasel reseni, ono se to muze hodit i pro jine situace:

watch

kouzelne sluvko je symlink, prikaz mklink ve Windows, podporovano od Win Vista.

Steam samozrejme udelal kulovy, ale vzhledem k tomu, ze jsem mezitim objevil GOG Galaxy, tak jeste zlatej Steam. :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru