Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Steam - nelze vypnout

Ahoj všem poradňákům,

ode dneška řeším menší problém, nemůžu vypnout Steam, vyskočí hláška "Před odhlášením ze služby Steam prosím ukončete hru GRID Autosport". Hru jsem samozřejmě ukončil, zjistil jsem však, že zůstává viset v procesech ve správci úloh. Snažil jsem se proces ukončit ale bezúspěšně. Proces se mi podaří vypnout pouze za pomocí příkazu taskkill /f, ale i přesto mi Steam pořád nejde vypnout, vyskakuje pořád hláška, že mám ukončit hru. Rovněž už nemůžu hru spustit, je to dost otravné, když hru zapínám několikrát denně. Pomůže pouze restart celého PC. Nevíte někdo co s tím ? Díky.

Předmět Autor Datum
Zkusil jsem odinstalovat GRID a znovu nainstalovat, nepomohlo. Uvažuji, že přeinstaluji Steam. Jak p…
Hanyse.k 12.10.2014 11:28
Hanyse.k
Podle mě to zálohování jen někam nakopíruje soubory hry z adresáře SteamApps/common. Save je třeba ř…
L-Core 12.10.2014 11:38
L-Core
Podle mě to zálohování jen někam nakopíruje soubory hry z adresáře SteamApps/common. To jsem si tak…
Hanyse.k 12.10.2014 11:59
Hanyse.k
Některé hry Steamcloud nepodporuje. Já si dělám u každé instalované hry podrobný log, abych věděl pr…
L-Core 12.10.2014 14:29
L-Core
Jo vím, myslel jsem ty, které podporuje, například GRID Autosport cloud podporuje. Steam jsem přeins… poslední
Hanyse.k 12.10.2014 16:06
Hanyse.k

Zkusil jsem odinstalovat GRID a znovu nainstalovat, nepomohlo. Uvažuji, že přeinstaluji Steam. Jak prosím funguje funkce "Zálohovat soubory hry", po pravém kliknutí na hru ve Steamu ? Podle velikosti co vyskakuje, se zálohuji asi kompletní hry, i se savem a statistikami ? Lze nějak zazálohovat pouze savy a postup (statistiky) ?

Podle mě to zálohování jen někam nakopíruje soubory hry z adresáře SteamApps/common. Save je třeba řešit jednotlivě, hodně toho je i v Dokumentech, Users (tam by to mělo zůstat i po přeinstalaci Steamu). Hodně je toho i v Steam/userdata. Jednu hry bych třeba zálohoval, ale dělat tak u stovek her, co mám na Steamu naistalované, to bych určitě nedělal.

Postupoval bych takto: Steam/userdata bych někam překopíroval pro strýčka příhodu. Smazal bych z adresáře Steamu vše kromě složky SteamApps (a všeho, co obsahuje) a kromě souboru steam.exe. Pak spustit steam.exe a dotáhne se zbytek. Hlavně je potřeba znát údaje k účtu, login/pass :)

Na starém PC jsem to takto jednou absolvoval. Nic se mi neztratilo.

Podle mě to zálohování jen někam nakopíruje soubory hry z adresáře SteamApps/common.

To jsem si taky myslel, už podle té velikosti co se ukazuje u zálohy. Víceméně to udělám jak píšeš, akorát s tím rozdílem, že vymažu i složku SteamApps, hry si pak postupně doinstaluji. Rovněž vymažu vše v dokumentech, složku si zazálohuji, rovněž i složku Steam/userdata. Kde jsou uložené savy u jednotlivých her jsem si našel na Googlu, takže by to snad mělo klapnout :) Statistiky jednotlivých her by mohly být uložené v cloudu Steamu ne ?

Jo vím, myslel jsem ty, které podporuje, například GRID Autosport cloud podporuje. Steam jsem přeinstaloval, přepsal některé složky ze zálohy a je po problému. Dokonce to vyřešilo i můj druhotný problém, že se GRID nechtěl přihlásit k Racenetu. Zajímavé je, že tohle udělalo z ničeho nic, tak doufám, že Steam nebudu muset přeinstalovávat častěji. Ale tento problém: http://hry.poradna.net/q/view/96371-steam-workshop -chyba-pri-ohodnoceni ...nevyřešil ani reinstal Steamu, takže problém musí být u nich. Díky L-Core.

Téma označte prosím jako vyřešené. Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru