Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde a co se krade nejvíce(pokec o warezu)

http://games.tiscali.cz/tema/analyza-ukazuje-miru- kradeni-her-torrenty-v-jednotlivych-americkych-sta tech-241854

Článek o tom, kde v USA a co se krade přes torrenty nejvíce,
přivedlo mě to k otázce - Myslíte si, že se to zlepšuje? Nebo je tu pořád tuna hajzlovských zlodějů, co si to místo placení dvacky na Bundlu sosnou a pak budou argumentovat sra*kama typu, že nemají peníze a že tím nikoho neokrádají atp.? Že si to zkusí a pak koupí/odinstalují, když je to baví/nebaví, dobře, ale znám takový, co v životě nic nekoupili, hru sice vychválí, jak je supr udělaná, ale aby za to debílek zaplatil dvě kila a nahrál stovky hodin na originálu, to ne.
Co si o tom myslíte? Díky.

Předmět Autor Datum
Víš. tohle tady bude pořád. Vždycky budou lidi co si nikdy nic nekoupí, nahrají na tom stovky hodin,…
SliMousCZ 20.08.2014 19:16
SliMousCZ
- Nejsmutnējsí je, ze tady tito ilegalní stahovači né ze neplatí, ale jestē si stezují !!!
CoCoChanel 20.08.2014 19:36
CoCoChanel
Platit kokotům, co provozujou CzT jim ale problém nedělá.
GTS 20.08.2014 19:36
GTS
Nemusíš platit. Stačí dobrý ratio.
Satyr 20.08.2014 19:38
Satyr
- ještě lepší
GTS 20.08.2014 19:43
GTS
- Nejhorsí jsou malé DĒTI, kvuly kterym jsem prestal hràt nēkolik MP. - BF, COD, WOW se kvuli nich s…
CoCoChanel 20.08.2014 19:44
CoCoChanel
Tak.....
Hauss 20.08.2014 20:04
Hauss
Kreténů v MP hrách je až moc, to je pravda..
Metride 20.08.2014 20:06
Metride
JO hlavně když nějakej kid v csku mele s*ačky do mikrofonu a hraje si na strašnýho borce...
Hauss 20.08.2014 20:11
Hauss
Myslím, že je situace lepší. Hlavně díky Steamu (a jeho klonům) či Humblebundle a spol. Lidi možná…
L-Core 20.08.2014 21:13
L-Core
Já se přiznám tak když sem byl ještě na základce tak 8-10 let zpátky tak mi kamarádi mi posílali hry…
Osmank 20.08.2014 21:22
Osmank
osobne by som povedal,že sa softwarové pirátstvo všeobecne drží stále v priemere na rovnakej úrovni,… poslední
audax 20.08.2014 21:44
audax

Víš. tohle tady bude pořád. Vždycky budou lidi co si nikdy nic nekoupí, nahrají na tom stovky hodin, všude to vychválí a pak se ti začnou chlubit a smát do obličeje že to nedali ani cent a ty sis to jako hlupák koupil.
To že někdo nemá peníze se dá pochopit, ale jestli mě něco sere, tak že někdo ti bude trvdit jak nemá zkurvenou dvacku na HB a pak pujde a koupí si nějakou zbytečnou koninu.
Osobně bych si opravdu moc přál aby se do každého warezu něco dalo, vir, bitcoinminer, cokoli, aby to těm hajzlům rozesralo PC a muselo vypláznou 10x tolik co by dali za hru.
A to že to lidi obhajujou že to chtěj zkusit atd. Neznám člověka co by to takhle udělal, nikomu se to nechce odinstalovávat a kupovat když už to má v PC...
Pro mě je třeba úžasné řešení steam, já si za tu hru moc rád zaplatím už jen kvůli těm všem slevám, achivmentům a vlastně i to počítání hodin mám rád.

- Nejhorsí jsou malé DĒTI, kvuly kterym jsem prestal hràt nēkolik MP.
- BF, COD, WOW se kvuli nich stal skoro nehratelny. (Ale to by byla asi jiná kapitola)
PS: Kdo chce cheatovat, at si chatuje v Lokální síti, né na WANu.

Myslím, že je situace lepší. Hlavně díky Steamu (a jeho klonům) či Humblebundle a spol.

Lidi možná objemově kradou stejně. Ale mnohem více her se také prodá. Mám v digi distribucích stovky her. Kdyby byly jen krabicovky, neměl bych těch her možná ani čtvrtinu - prodejna her daleko, stovka za poštovné, zbytečný krám (CD, krabice) doma.

Vše kolem pirátění jednotlivcem je i ve vývoji. Původně mladý 13-letý warezák se časem polepší. Za prvé nemá už jen hry (ale také práci, slečnu, děti, hospodu, doplň cokoliv). Za druhé nečeká na kapesné od rodičů (které musí podělit mezi mnoho věcí), ale vydělává si. Rodiče nejsou většinou moc zvědavi na kupování her za tisíce svým dětem. Moje děcka to měly jednoduché: táta herní fanatik, herní nouzí tedy netrpěly. A ani je moc hry netáhly; zdaleka ne tak jak mě :-) Dorůstají ale postupně noví hráči - a u těch náctiletých si většinou moc iluze nedělám (čest výjimkám). Třeba tady to netrpíme, ale stačí se podívat na diskuze na AbecedaHer.

Warezu se dá ze strany vývojářů účinně bránit, příkladem budiž Diablo III. Tohle řešení se mi (výhradně singleplayer hráči) ale moc nelíbí; až se Blizzardu nebude chtít, servery vypne a je teoreticky i po singlu.

Já se přiznám tak když sem byl ještě na základce tak 8-10 let zpátky tak mi kamarádi mi posílali hry a ja je stahoval ,ale teďkom už je to nějakou dobu co si kupuji přes steam origin uplay atd a je to super mp je dobrej ,ale pravda od té doby co se už dá i nabourat v mp na steam servery tak to upadá s těmi kidama za csgo mě to taky sere ještě jak nadavá do pi a ku a za nim slyším mamu co chce na oběd rozhodně dopuručuji kupovat humble bundle nebo přes kinguin nebo steam atd je toho hodně a za 1000 Kč na měsíc mám tak 5 a více her a ty za ten měsíc ani nestihnu projet takže to vyjde dobře

osobne by som povedal,že sa softwarové pirátstvo všeobecne drží stále v priemere na rovnakej úrovni,piráti boli,sú a budú a "konzumenti" warezu tiež,sú aj ludia,ktorí by si hru/program nekúpili,ani keby stál korunu,už len z princípu načo platiť,keď to môžem mať zadarmo,ďalší záhadným spôsobom každých "pár týždňov" obetujú tisícky za najnovšiu grafickú kartu,najnovší procesor a príslušenstvo,ale poskytovatelom programov/hier,tým hajzlom nenažraným kapitalistickým nebudú ochotní obetovať ani halier,lebo tí hajzli nenažraní chcú,aby im niekto za tie hry/programy platil,aká nehoráznosť od nich a ešte väčšia nehoráznosť od tvorcov operačných systémov,ktorí chcú tiež za svoj program peniaze,to už je vrchol,aj keď ten operačný systém prežije niekolko generácií upgradov hardwaru herného počítača,veď predsa platí : my na to nemáme peniaze,preto máme morálne právo používať nelegálny software,veď by sme si to aj tak nekúpili,takže tvorca softwaru by aj tak žiadne peniaze sa svoju prácu od nás nedostal,tak sme hrdí warezáci,hrdinovia najväčší,lebo len neschopní platia a používajú legálny software.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru