Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Skyrim na tojepohoda.cz

Laicky se zdá, že máš samozřejmě pravdu, ale není tomu tak.

Cena není stejná. Různé verze se dělají kvůli různé kupní síle v té které oblasti. Typicky pro Rusko, kde jsou nákupní/prodejní ceny her nižší než třeba v EU. Tam zpravidla nakupují různí překupníci a pak prodávají třeba u nás s "registrujte přes proxy, češtinu si uwarezte". "Škoda" vydavateli vznikla, v Česku chtěl prodat dražší modifikaci hry, ale český prodejce nakoupil jinde, "nekorektní" verzi, levněji. Tím vůbec netvrdím, že diskutovaná verze je tato, uvádím to obecně, jako příklad, jak může ke ztrátě vydavatele dojít.

Žádný "jiný jazykový balíček" oficiálně neexistuje; to, co se případně povaluje na shareserverech je čistokrevný warez. Není důvod, proč bychom ho k warezu měli nabádat, radit mu, kde si jej opatřit a jak zprovoznit. Když to přeženu, proč bychom se měli (jako "majitelé" poradna.net) nechat honit od úřadů, že takovéto rady ohledně porušování autorských práv tady trpíme, podporujeme, zveřejňujeme? Situace, když vyjde amatérská čeština, je diametrálně odlišná. Že někdo vytahal z české verze stringy a hodil na uložto, amatérská čeština není.

P.S. Neznamená to, že se mi takovéto opičárny ze strany vydavatelů líbí, vůbec ne. Jsou i smutnější příklady, nad kterými lze jen kroutit nechápavě hlavou: vydavatel češtinu (všechny potřebné soubory) do hry dá, je nedílnou součástí hry (stažení ze Steamu) ale účinně brání ji ve hře zapnout. Viz Worms Ultimate Mayhem. Stupidní PR reakci vývojářů tu snad ani nebudu zveřejňovat, dá se na Steamu najít.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny