Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Frekvence obrazu

U všech nových her je v grafickém nastanení většinou u rozlišení možno nastavit nějakou frekvenci vždy kolem 59,60,70,75 Hz atp. Ale nevím co přesně to znamená a jestli když tu frekv. zvolím vyšší bude to náročnější na systém? Teď zkouším Gothic 3, nastavím si nejv. rozlišení co dovolí monitor (1680x1050) tady je na výběr jen 60 Hz a musím říct, že se s postavou musím několikrát otočit kolem své osy, aby se hra trochu rozhejbala a stejně když procházím hlavně novy části mapy hra se zadrhává, nevím proč.
Můj PC předčí i doporučené HW požadavky- 2jádr. AMD ath 3,11 Ghz, 2 Gb ram, GForce 9800gt 512 Mb. Nevím jestli jsem měl nahrát Direct X 9.0c co hra doporučovala, že prej obsahuje nějaky části co stejné verze DX nemají a bez nich hra nepůjde spustit. Jenže mě spustit jde a navíc DX 9.0c mám, tak jsem považoval za zbytečny ho přeinstalovávat. Díky za moudré rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Touchwood: LCD žádnou "frekvenci" nemá (tedy má, 60Hz, napevno nastavenou ale neviditelnou). Frekve…
Mates_RR 25.05.2010 15:26
Mates_RR
co znamená "tam"? grafika (resp. DAC v ní) bude generovat 75 obrázků/s. Ty dotečou do monitoru, kde… poslední
touchwood 01.06.2010 21:42
touchwood

Touchwood:

LCD žádnou "frekvenci" nemá (tedy má, 60Hz, napevno nastavenou ale neviditelnou). Frekvence obnovy obrazu je poplatná pouze u CRT

Takže to znamená, že nastavím-li v ovladačích (vlastnostech monitoru) např 75hz u LCD, tak to pojede furt na default 60hz a pro mne se tím nic nemění?? tak proč to tedy nastavovat jde (proč tam ta možnost je) i když PC si je vědom, že mám LCD Samsung SyncMaster 940BW ... ?

co znamená "tam"?

grafika (resp. DAC v ní) bude generovat 75 obrázků/s. Ty dotečou do monitoru, kde je další DAC převede zpět na "bitmapu" a podle svých možností je zobrazí. Některé monitory zvládnou zobrazit oněch 75 komplexních změn, jiné méně. Druhá věc je, že LCD nemá žádný paprsek jako CRT, a tedy nebliká.

Pokud je monitor připojen přes DVI, tak tam doporučuju: http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interf ace

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru