Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdepak, do toho nejdu ani zadarmo. To by prave Epic chtel, aby mu tam sli uzivatele, kdyz dava zadar…
RedMaX 15.12.2019 17:32
RedMaX
Nu, každého věc. Já si poctivě přidávám vše, i to co už mám jinde. Ničemu to přece nevadí :) Občas…
L-Core 15.12.2019 18:56
L-Core
Za me to poza neni ani v nejmensim. Epic vtrhul na trh agresivne a dost nechutne se vymezil vuci Ste…
RedMaX 15.12.2019 20:47
RedMaX
To je debata jak "Zlej Intel a hodný AMD", takže někteří z principu kupují jen AMD. Z tohoto konkure…
Prasak 15.12.2019 22:19
Prasak
Viz odpovedi nize. Myslim, ze ani zlej Intel ani hodny AMD nikdy nedelali tak hnusne agresivni mark… nový
RedMaX 16.12.2019 17:16
RedMaX
A jak se tedy vyrovnáváš s politikou MS? Nebo se ti nezdá z pohledu toho, co předvádějí s W10, dosta… nový
L-Core 16.12.2019 20:35
L-Core
Ani v jednom pripade nevim o cem mluvis. Pravdepodobne proto, ze dusledne blokuju reklamu a nesleduj… poslední
RedMaX 17.12.2019 20:18
RedMaX
Přesně tak, souhlasím, na peďáka jménem Epic nenaletíme. :beer: Pro ty, co nechápou srandu; neberte… nový
Holy99 16.12.2019 13:40
Holy99
2-5eurove hry aby nalákali na ich trash platformu nie ďakujem radšej si tu hru kúpim :-)
Sova123 15.12.2019 18:30
Sova123
The Witness, RiME, QUBE 2, Subnautica, Inside, This War of Mine, Limbo, FEZ, Torchlight atd.. Pro ně…
L-Core 15.12.2019 19:09
L-Core
Nepíšem že tie hry sú kravina, QUBE 2, This War of Mine, Limbo-dohrané na steame. Ale aby nalákali h… nový
Sova123 16.12.2019 10:48
Sova123
Reaguji na ty tvoje "2-5 euro". Jasně, rozdávají i nic-moc hry, alespoň z mého pohledu. Ale i hry, k… nový
L-Core 16.12.2019 20:22
L-Core
Nerozumiem prečo sú niektorí ľudia tak zaujatí voči Epicu. Proste vstúpila na trh nová platforma a č…
d.d. 15.12.2019 19:19
d.d.
Viz nahore nesnasim agresivni chovani a agresivni marketing Epicu proste nedokazu zkousnout, takze j…
RedMaX 15.12.2019 21:03
RedMaX
So Sony si to pekne napisal - potrebuju predavat svoju konzolu skrz exlizivity. A Epic nema pravo ta…
d.d. 15.12.2019 22:04
d.d.
Nevidim duvod proc by mel moci pouze Epic byt schopen konkurovat Steamu. Myslim, ze zadny ani neexis… nový
RedMaX 16.12.2019 17:07
RedMaX
Origin,Uplay, ale máju svoje vlastné hry neplatia si za ekxluzivitu Konzola a Pc je rozdiel tam nema… nový
Sova123 16.12.2019 11:07
Sova123
Nechápu tu nenávist vůči epicu, já už ho používám dlouho, předtím tam byly tak 3 hry a launcher slou…
stylar 15.12.2019 18:56
stylar
Tak jako.....podle vkusu každého soudruha, že. Já taky nemám rád některé firmy či marketingové akce… nový
Kurt 16.12.2019 10:17
Kurt
Díky za tip, synek si všechny hry od Epicu zdarma poctivě přidává do knihovny, třeba takovej Batman…
Prasak 15.12.2019 22:20
Prasak
Taky si přidávám úplně všechno. Počítal jsem to: - 59 her jsem dostal od nich zdarma - koupil jsem j… nový
L-Core 16.12.2019 07:31
L-Core

Nu, každého věc.

Já si poctivě přidávám vše, i to co už mám jinde. Ničemu to přece nevadí :)

Občas mám dojem, že to s tím odmítáním Epicu je jen hloupá póza. Jeden někam napíše Epic fůůůj! a ostatní se toho stádovitě drží. Pokud ale pro někoho je základ hraní bžilión sociálních funkcí, kartičky, porovnávání vrabečků (achievementy a hejna přátel) a podobné (z mého pohledu) naprosté zbytečnosti, pak ano, Epic toho moc neumí. Mně to nevadí, jsem rád za dárky zdarma.

Steam z mého pohledu má jednu hlavní a opravdu velkou výhodu oproti ostatním ekosystémům, a tou jsou diskuze k jednotlivým hrám.

Za me to poza neni ani v nejmensim. Epic vtrhul na trh agresivne a dost nechutne se vymezil vuci Steamu, coz mi proste neprijde ani trochu sympaticky. Vis nakonec z mych komentu tady, ze zadnej oddanej fanousek Steamu nejsem, ale nesnasim agresivitu a tudiz nesnasim Epic, je to prosty.

Viz odpovedi nize.

Myslim, ze ani zlej Intel ani hodny AMD nikdy nedelali tak hnusne agresivni marketing jako to dela Epic. Ikdyz je pravda, ze zrovna asi tyden zpatky to Intel snad poprve zkusil, sice jen regionalne, ale dost si fandy PC hardwaru popudil. Marketing staveny na negativite a lzich se nikdy dlouhodobe nevyplati.
Epic ale uz svuj prichod na trh spojil s negativitou a falsi, moc dobre si vzpominam jak byl chvili po startu Sweeney usvedcen fanousky i ze lzi. Ja proste s necim takovym nemam zapotrebi se zaobirat a konkurence je tolik, ze ani nemusim.

A jak se tedy vyrovnáváš s politikou MS? Nebo se ti nezdá z pohledu toho, co předvádějí s W10, dostatečně agresivní? Nebo ten "don't be evil" s androidem a vyhledávačem?

Jestli někdo z nějaké firmy lže, je mi naprosto jedno (nesleduji to, nezajímá mě to), když ta firma rozdává hry zdarma. Nebo sis nikdy nekoupil delťácké rohlíky a salám z Kosteleckých uzenin? :-p

Ani v jednom pripade nevim o cem mluvis. Pravdepodobne proto, ze dusledne blokuju reklamu a nesleduju TV.

Nevim, proc se domnivas, ze je Microsoft s Windows 10 agresivni. To ze MS zacal vnucovat "rolling update" je sice dost blbe, ale popravde ani to nevymyslel. Rolling update poskytuji nektere linuxove distribuce uz davno.

Ani k Androidu uplne nevim na co narazis, ale Google jako firmu nesnasim, mrkni na me podpisy tady a na PC vetvi. Android pouzivam jen z donuceni, protoze bohuzel zcela chybi konkurence, nicmene alespon nepouzivam oficialni "googlovsky" Android ale nahrazku v podobe LineageOS.

---

Nejsem typ, ktery si vezme koblihu zdarma, kdyz mi ji nabidne nekdo, koho nemam rad.

The Witness, RiME, QUBE 2, Subnautica, Inside, This War of Mine, Limbo, FEZ, Torchlight atd.. Pro někoho kraviny, pro jiného mnoho a mnoho desítek hodin parádní zábavy.

Mně by třeba nenapadlo si spustit CS, COD, Battlefield aj., jakýkoliv multi.

---
Jsem ale zvědav, zda ty hry budou jiné, než už rozdávali, nebo jestli zopakují nějaké dřívější akce.

Reaguji na ty tvoje "2-5 euro". Jasně, rozdávají i nic-moc hry, alespoň z mého pohledu. Ale i hry, které jinde stojí desítky eur. A že už někdy někde něco bylo v akci, to je přece naprosto běžné - i za pár dní, až Valve spustí vánoční slevy, bude tam spousta her, které už ve slevě byly jinde.

Ale pochopitelně, ať si každý dělá co chce, ať se drží svých zásad. Mně je to naprosto jedno, já na "zadarmo" slyším a že proto všichni kolem na Epic plivou je mi spíše k smíchu :-) Jestli někdo prohlásí, že raději si hru koupí v obchodě X, než aby ji dostal zdarma v obchodě Y, je jeho volba. A že si o tom myslím, že je to jen hloupá a směšná póza odkoukaná odněkud z internetu, je jen můj názor.

Peace.

Nerozumiem prečo sú niektorí ľudia tak zaujatí voči Epicu. Proste vstúpila na trh nová platforma a čo? Majú niekoľko ekxluzivít a čo? Kopec hier sa nedá kúpiť inde ako na Origine a ľudia ho takto nebojkotujú. Sony má na svojej konzole tiež kopec exluzivít a všetci sú s tým v pohode. Keď dá hru zadarmo Steam alebo Ubisoft na Uplay, všetci claimujú ako o život. Ale Epic by mohol rozdávať aj Metro Exodus a ľudia by im napľulili do tváre za to. Nechápem tomu. Nie som fanúšik Epicu ale toto správanie niektorých mi nedáva zmysel. Z akého dôvodu treba takto odmietať novú platformu, ktorá sa snaží konkurovať Steamu? (a že Steam teda zdravú konkurenciu potrebuje ako soľ). Vážne, vysvetlí mi prosím niekto dôvod prečo je u ľudí potreba "zničiť a zavrhnúť" celý Epic?

Každá platforma potrebuje najskôr svojich hráčov a nejakú dobu vývoja, až potom sa môže dobrou platformou. Alebo bol snáď Steam hneď od začiatku perfektný, známy a používaný všetkými?

Viz nahore nesnasim agresivni chovani a agresivni marketing Epicu proste nedokazu zkousnout, takze je plne bojkotuju, ani kdyby dali to Metro zdarma, tak proste si tam ucet neudelam.

Sony je uplne jina stranka veci, Sony ma svoji konzoli, kterou potrebuje prodavat a tudiz potrebujou nejak lidem sdelit, ze stoji za to si tu konzoli koupit a proto to delaji pres SVOJE exkluzivni hry. Vyjma par her, ktere maji vetsinou jen nejakou tu casovou exkluzivitu, tak ostatni exkluzivni hry pro Playstation vyvinuli vyvojari Sony. Ja si jejich konzoli nikdy nekoupim a jejich hry teda nikdy hrat nebudu, ale respektuju tu politiku, kterou Sony dela a musi delat, pokud chce prodavat svoji konzoli.

Ano Ubisoft ma UPlay, ale hry daval vzdy i na Steam, az v poslednim roce zacali taky magorit, ale verim, ze si uvedomi, ze to byla chyba. Ja jsem si na UbiStore hry kupoval, ale taky jsem si tam ted co prestali davat na Steam uz nic nekoupil, doufam, ze se vzpamatuji.

Origin uplne nebojkotuju, ale zase si vem, ze EA vyviji hry a ty potom dava exkluzivne na Origin - JEJICH HRY. Ja od nich vzal jen FIFA2018 a Andromedu a jeste oboji ve sleve. Ale hry zdarma dokud davali, jesm si pridaval do knihovny.

Z Microsoft Store nemam nic, v podstate s nima nemam problem, ucet u nich stejne mam, ale jejich obchod z hrama je tak spatne udelany, ze proste nejak necitim se tam vubec koukat.

A abych nezapomnel, sleduju GOG, beru od nich veci zdarma, zrovna ted byla jedna a nakupuju tam, klidne bych tam nakupoval vic jak na Steamu, jenze tam nemaji hodne her, ktere chci hrat nebo je tam daji az se zpozdenim, kdyz uz je mam koupene na Steamu.

---

A ted srovnej Epic, co sami delaji? Prdlacku, Fortnite pro male deti, akorat skrz vydelane penize z Fortnite kupuji prava cizich vyvojaru k cizim hram a sami nedelaji pro herni svet nic. Hnuj!

So Sony si to pekne napisal - potrebuju predavat svoju konzolu skrz exlizivity. A Epic nema pravo takto predavat svoju platformu? Tiez sa nestotoznujem s niektorymi castami ich marketingu ale proste maju pravo byt na trhu. Zober si Steam - Valve tiez predava cudzie hry a pekelne dobre na tom zarabaju a vlastne hry takmer nerobia (aspon posledne roky isto nie). Multiplayer ako CSGO alebo Dota je pre nich len dojna krava na peniaze, kazdy toto vie a nikto ich nebojkotuje lebo holt ludia nemaju na vyber. A Epic zaraba takto na Fortnite a to uz ludom vadi.

Ak Epic vylepsi svoju platformu, mozu byt jedinou serioznou a zdravou konkurenciou Steamu. Uplay, Origin aj GOG maju obmedzenu kniznicu hier preto zial nie su konkurencie schopni. Chces mi povedat ze je zle ze Steamu rastie realna konkurencia? Pretoze takymto nezmyselnym bojkotom davas Valve do ruky takmer monopol. Skus sa na to pozriet takto. Je pekne ze podporujes GOG, samej mi je vsetka aktivita okolo CD projektu velmi sympaticka a mam ich a aj ich platformu rada, ale Steamu kvoli DRM nikdy konkurovat nebudu moct. To moze jedine Epic.

Nevidim duvod proc by mel moci pouze Epic byt schopen konkurovat Steamu. Myslim, ze zadny ani neexistuje.

Ja si naopak myslim, ze trh je naprosto v poradku, mame tu Steam, Origin, UPlay, GOG, Microsoft Store, Discord a ted i Epic. Konkurence je tedy spousta a ja nikde nerikam, ze Epic nema pravo byt soucasti trhu s hrama. Ja jen rikam, ze marketing Epicu je mi krajne nesympaticky a nejsem ochoten ho podporit zadnym zpusobem, ani nejsem ochoten si u nich udelat ucet a vzit ty nabizene hry zdarma, jak moc nesympaticti mi jsou.

Druha vec je ta, ze jednotlivec tezko bude sledovat vsechny platformy, na kterych hry vychazi, uz je jich docela dost. Tudiz pravdepodobne to bude mit hodne lidi obdobne jako to mam ja, ze si vybereme jen nejake platformy a hry budou lide sledovat tam, kde si to vyberou. Je problem tvurcu, aby hru dostali k zakaznikum, urcite nema zakaznik potrebu pri dnesni obrovske nabidce neco nekde shanet jen kvuli tomu, ze to jinde neni.

Ja osobne jsem si vybral Steam a GOG jako hlavni platformy, ktere sleduji a k tomu navic jeste vyjimecne nakouknu na UPlay a Origin. Vic toho urcite neni v mych silach, abych sledoval.

Origin,Uplay, ale máju svoje vlastné hry neplatia si za ekxluzivitu
Konzola a Pc je rozdiel tam nemajú žiadnu platformu (steam,uplay atď) to je zas niečo iné je to konzola a na konzolu treba nalákať lúdi ekxluzivitov to hráči úplne dobre chápu.

Epic konkurovať steamu hmm ešte som zatiaľ nevidel že nejaká platforma ma niečo čo steam nemá (steam ma všetko čo na platforme ma byť)

Ano máš pravdu steam na začiatku nebol perfektný ale pozri sa kde je teraz.

Epic si zato môže sam že veľa hráčov nemá rad ich platformu a začalo to od vtedy keď si zaplatili za metro exodus, zatiaľ nič na tom epicu dobrého nevidím.

Nechápu tu nenávist vůči epicu, já už ho používám dlouho, předtím tam byly tak 3 hry a launcher sloužil spíš k propagaci unreal enginu, takže mi fakt nevadí, co se týče klientů tak je mi to celkem jedno, nejsem nijak extra gamesník, ale hry mám na Steam, Origin, Uplay, GoG, MS Store, Epic Games Launcher, Robert Space Industries Launcher, Rockstar Games Launcher, Battle.net.

Tak jako.....podle vkusu každého soudruha, že. Já taky nemám rád některé firmy či marketingové akce a neúčastním se jich. Nikdy by mě třeba nenapadlo vsadit si Sportku, nebo hrát Účtenkovku. Na druhou stranu to nemám potřebu všude troubit. Je mi jasné, že se nelze zavděčit všem, ale taky chápu, že některé ta nabídka oslovit může.

Taky si přidávám úplně všechno. Počítal jsem to:
- 59 her jsem dostal od nich zdarma
- koupil jsem jedno DLC (QUBE 2)
- jednu hru jsem od kohosi dostal (World War Z).

Z těch 59 her jsem už něco měl jinde (Steam, GOG), něco určitě nikdy instalovat a hrát nemíním (ale třeba manželka? vnučka/vnuci někdy?), ale přidání na účet ničemu nevadí, tak proč nekliknout. Mít stejnou hru na více platformách mě neobtěžuje.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru