Předmět Autor Datum
No tak si to nezahrajeme, nic se nestane. Psali, že Valve je novátor, že také u HL2 vyžadovali do t… nový
L-Core 21.11.2019 20:43
L-Core
Nemam s tim problem, rad si hru ve VR zahraju, hlavne aby byla dobra. Zatim je ve VR znacny problem… nový
RedMaX 21.11.2019 21:48
RedMaX
Já také nemám problém s tím, že ta hra je ve VR, já mám problém pouze s tím, že to zatím vypadá na o… nový
Holy99 21.11.2019 22:19
Holy99
Tak headsety (ruzne) ma spoustu lidi, takze se da predpokladat, ze pokud bude hra na super urovni, z… nový
RedMaX 22.11.2019 00:47
RedMaX
Asi se moc omezuji na své okolí, ale opravdu neznám nikoho, kdo má pořádny VR headset(Valve, HTC, Oc… nový
Holy99 22.11.2019 01:19
Holy99
Celosvetove prodeje jsou slusne, u nas je to minimum, je to moc drahy. Ja nejake lidi znam, ale krom… nový
RedMaX 22.11.2019 08:22
RedMaX
Docela dobrá marketingová strategie aneb tahání peněz přes DLC a mikrotransakce je pro amatéry. Pěkn… nový
Zajdaz 21.11.2019 23:47
Zajdaz
šoupnu tam bundle hra + headset za 700 € Za 700E beru headset Valve Index + HL Alyx vsema deseti. :… nový
RedMaX 22.11.2019 00:44
RedMaX
Tak uz to mas doma, kdyz je to za 539€? poslední
Dwane Dibbley 29.11.2019 23:04
Dwane Dibbley
Ty si asi nepamatuješ, jak začínalo 3dfx? Jak Ice s Andrewem ve Score strhali ty první hry pro tuhle… nový
touchwood 28.11.2019 05:56
touchwood
https://www.svethardware.cz/valve-index-je-po-ohlaseni-half-life-alyx-v-nekterych-regionech-vyprodan… nový
touchwood 29.11.2019 15:07
touchwood
Koli jednej hre? Ludom uz uplne.... nový
Michal2 29.11.2019 17:19
Michal2

No tak si to nezahrajeme, nic se nestane.

Psali, že Valve je novátor, že také u HL2 vyžadovali do té doby nevídané… internet a klienta. Jenže, tohle stálo nula korun. Ale platit 1000 euro za nějakou brejlohelmu kvůli nějaké hře? Jasně, někoho to zaujme a od VR se už nehne. Mně to neoslovuje, zůstanu u klasiky. PC, klávesnice, myš. Víc nepotřebuji, s tím vydržím navždy.

Nemam s tim problem, rad si hru ve VR zahraju, hlavne aby byla dobra. Zatim je ve VR znacny problem simulovat pohyb.

Drobny hacek, nemam VR a nekoupim si nic pod FoV 135 stupnu, cim vice, tim lepe. To znamena z dostupnych VR to vymezuje pouze dva headsety: Pimax 5K a Valve Index.
Pimax 5K sice vypada suprove, ale je do nej potreba RTX2080Ti, tudiz absolutne nemam a minimalne dalsi dva - tri roky nebudu mit hardwarove vybaveni pocitace, takze tenhle headset taky pada.
Zbyva Valve Index, ovsem nedam za VR nejakych bratru 30.000 Kc, az to bude stat maximalne 20.000 Kc, tak se zacnu zajimat.
---
Fakt je, ze je vubec otazka, jestli VR porizovat v dohledne dobe, protoze dnesni VR je porad dost chude na technologie, za 5 let uz jiste bude k dispozici eyetracking, odlehci to trochu hardwaru a bude moci byt zaroven lepsi kvalita.

Tesim se kazdopadne na hry ve VR, jen at Valve vyviji, ale urcite to neni tema dneska.

Já také nemám problém s tím, že ta hra je ve VR, já mám problém pouze s tím, že to zatím vypadá na only-VR game. Nevím, jak s takovým přístupem chtějí být výděleční(a ne, jejich Valve VR to nejspíš nedorovná, protože hra podporuje i jiné headsety). Pokud mi nic neuniklo, tak větší VR hry byly pouze "zkonvertované" klasické tituly(FO4,Doom etc.). Ty hry už byly dávno zaplacené, takže to byl jakýsi experiment. Pokud má Valve peněz na rozhazování, tak OK. :D

Tak headsety (ruzne) ma spoustu lidi, takze se da predpokladat, ze pokud bude hra na super urovni, ze si ji koupi hodne VR hracu. Plus samozrejme muze hra nakopnout i prodeje jejich vlastniho VR headsetu, protoze jak jiz jsem psal, po technicke strance se vyrovna nebo je i lepsi jen Pimax 5K (8K).
Ja bych do Valve Index klidne sel, ale ne za dnesni cenu, tolik nevydelavam.

Celosvetove prodeje jsou slusne, u nas je to minimum, je to moc drahy. Ja nejake lidi znam, ale krome kamose s Oculus Rift zbytek ma to PS VR. No a ten Oculus ja nechci, neni to zadny zazrak. Podle me jsou u nas dva typy lidi, ti co si to nemohou dovolit financne a ti, co se jim zdaji parametry soucasneho VR slabe a v CR neni moc tech, kteri si koupi VR a za dva roky si pujdou koupit nove, protoze to konecne za neco stoji.
Nemyslim, ze by se VR nerozsirilo i v ekonomicky slabsich krajinach, ale musi zlevnit!

Docela dobrá marketingová strategie aneb tahání peněz přes DLC a mikrotransakce je pro amatéry. Pěkně si udělám super hru jen pro VR, k tomu samozřejmě nabídnu i vlastní headset. Hra za 50 €, headset za 1000 €... měsíc po vydání, jak si hra získá hráče a ocenění v recenzích, šoupnu tam bundle hra + headset za 700 € a budu kasírovat.

Ty si asi nepamatuješ, jak začínalo 3dfx? Jak Ice s Andrewem ve Score strhali ty první hry pro tuhle grafiku, že jsou sice graficky orgastické, ale kdo si to bude kupovat, když k tomu potřebuješ nějakou spešl Voodoo kartu?

Osobně tvrdím: pokud bude Alyx opravdu dobrá hra, bude to první impuls k masovému rozšíření VR. S tím se raketově zlepší ceny i kvalita. Je to totiž klasický problém slepice/vejce. Dokud není obsah, lidi ten HW kupovat nebudou. A obsah není, protože si málokdo dovolí investovat mraky peněz do hry pro pár tisíc nadšenců (viz ta česká VR hříčka, prý "nejlepší VR titul" - přitom je to jen VR analogie na hru Beat hazard, zkombinovaná s Fruit ninja. Takže IMHO Valve za tohle velký dík.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru