Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ion Fury "donuceni" cenzorovat svoji hru

Poměrně nedávno jsem se zmiňoval o hře Ion Maiden, která údajně měla svým názvem referovat na slavnou heavymetalovou kapelu Iron Maiden. Spor zřejmě proběhl mimosoudní cestou, a tak se hra přejmenovala na Ion Fury(tak jak jsem předpokládal).

Jenomže nýmandi z LGBTQ/SJW komunity potřebovali sestřelit zas nějakou hru(po Chuchelovi a mnohých dalších).

Takže se odmazal například nápiš "OGAY" na mýdlech atd.

Navíc udělali z vývojářů homofoby, rasisty a sexisty, jelikož jim firma zaplatí kurz na "odléčení se" od těchto velice nezdravých předsudků.

loading...
Předmět Autor Datum
Výsledek takové vnucené cenzury je ten, že komunita si stejně poradí a modifikací vrátí zcenzurované…
L-Core 26.08.2019 19:05
L-Core
"Vnucena cenzura"? Kdyby to tam nechali, kdo by je donutil to odstranit? KCD nema cernochy a co se s…
Dwane Dibbley 26.08.2019 21:08
Dwane Dibbley
Kdybys zažil ten mediální tlak jako Daniel Vávra, tak bys "Vubec nic" nenapsal. :-)
Holy99 26.08.2019 21:26
Holy99
Medialni tlak :)). Z toho se podelaji tak maximalne slabomyslni jedinci. Navic jsem nic takoveho nez…
Dwane Dibbley 26.08.2019 21:44
Dwane Dibbley
Prakticky všichni, jo? Bych právě vůbec neřekl. V rozhovoru v Real Talku sám i přiznal, že měl párkr…
Holy99 26.08.2019 21:48
Holy99
Muzes dat nekolik konkretnich prikladu te cocky? A to ze Vavra nekde neco rikal, klidne kecal, obyce…
Dwane Dibbley 26.08.2019 21:54
Dwane Dibbley
Žádný kec to není. Maximálně se pár novinářů vymlouvalo, že chtěli rozhovor těsně před vydáním, ale…
Holy99 26.08.2019 23:46
Holy99
Kdyby to tam nechali, asi by se nic nestalo (než by si toho nějaký lbgt, bflmpsvz či kdo všiml a spu… poslední
L-Core 27.08.2019 13:54
L-Core

Výsledek takové vnucené cenzury je ten, že komunita si stejně poradí a modifikací vrátí zcenzurované věci zpět. Jako už v mnoha hrách, či jako třeba s hudbou, kterou náhle nějaká aktualizace ze hry odstraní.

Nikdo normální by totiž mýdlo OGAY neřešil. Tak se budou všichni předhánět v mnohem pikantnějších názvech v modifikacích.

---
Já se divím, že vůbec povolí "Ion". To žádný lgbtxyzž či jaký aktivista nevidí, že I = vztyčený pyj (=výsměch impotentům), že o = řitní otvor (=pošklebování se análníkům) a n je určitě první písmeno zvolání "No lgbt!" Měli by na to upozornit. Ať hry nemají jména, ale čísla! No… čísla, vždyť s tím bude také problém, https://www.adl.org/hatesymbolsdatabase

"Vnucena cenzura"? Kdyby to tam nechali, kdo by je donutil to odstranit? KCD nema cernochy a co se stalo? Vubec nic. Az takove blbosti bude narizovat soud, tak to bude o necem jinem, ale dokud si vyvojari/vydavatele sami "cenzuruji" svoje hry dobrovolne jen proto, ze na ne nejkdo houkne, tak je mi to celkem jedno.

Prakticky všichni, jo? Bych právě vůbec neřekl. V rozhovoru v Real Talku sám i přiznal, že měl párkrát chuť s tím úplně seknout a Vávra podle mě zrovna slabý jedinec není, je to tvrdohlavec tak, jak má být.

V Čechách možná ne, ale v zahraničí dostal pěknou čočku.

Se směješ, ale kdyby ti denně chodily desítky nenávistných zpráv a noviny tě označovaly za rasistu,xenofoba a sexistu, tak by ti asi do smíchu nebylo.

Znám pár jedinců, kteří podstoupili mnohem menší tlak a je to stejný jako deprese. Zdravý člověk tomu nevěří, ale jakmile to zažije, je v p*či.

Žádný kec to není. Maximálně se pár novinářů vymlouvalo, že chtěli rozhovor těsně před vydáním, ale PR manažer Toby je odmítl, protože se chtěli plně soustředit na vydání. O tom Vávra třeba ani nemusel vědět. Přeci jenom manažer by měl být autonomní a ne se na vše ptát šéfa.

Když budeš chtít, na Googlu toho najdeš mraky(najdeš články, kde o tom píšou), část bitvy se odehrávala i na Twitteru. Největší problém byl ten, že oni Vávru nařčili z rasismu, ale kvůli tomu, že je rasista, se s ním odmítali bavit. Takže byl ve velice prekérní situaci. Byl označen za rasistu, ale nemohl se z toho nijak "vyargumentovat".

Jako je pravda, že jim články o rasismu a sexismu svým způsobem udělaly reklamu, ale rozhodně to nebylo nic na objednávku. Hra by byla úspěšná i tak.

A jinak k tomu tvému druhému odstavci.

Za prvé, já proti tobě nic nemám, tudíž by moje nenávistná řeč nebyla jak se říká "od srdíčka". Za druhé, "Dwane Dibbley" je čistě anonymní záležitost, která se nijak extra nevztahuje k tvé osobě. Ty víš, že to jsi ty, ale já třeba vůbec nevím, kdo jsi, jestli mi rozumíš :-D. A prostě dostávat na anonymní profil tisíce nenávistných zpráv, bych se smál i já. To prostě stačí smést tím, že si dáš upe rozdílnou přezdívku(nový účet) a trochu změníš styl psaní, nic víc.

Zatímco u Vávry to bylo všechno cílené na jeho ksicht, osobu, jméno, možná i rodinu z různých koutů světa. Úplně nebe a dudy. Být označován negativně ve veřejné sféře je hodně o držku. Jestli si vzpomeneš například na školní léta, už i to, že na tebe kůli něčemu poukazovala celá třída, bylo velice nepříjemné a to šlo prakticky o h*vno.

Možná tě podceňuji a vydržel bys mediální tlak od všech vrcholových novin, kolemjdoucích na ulici, i na svém facebooku(pokud máš) a pojídal bys u toho popcorn. Upřímně ale pochybuji. :-) Mluvíš o tom úplně s despektem a takový lidi většinou vydrží nejméně.

Neber to nijak ofenzivě, jenom to podle mě bereš až moc na lehkou váhu.

Kdyby to tam nechali, asi by se nic nestalo (než by si toho nějaký lbgt, bflmpsvz či kdo všiml a spustil řev). Nebo by je k tomu donutil vydavatel, že jinak hru nevydá. Nebo by je k tomu donutila autocenzura, což je dneska zcela normální stav. Dobře to znám z dob minulých: jinak na veřejnosti, jinak doma, "uměli" to všichni, aby měli od nich klid.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...