Předmět Autor Datum
Nedavno jsem to nasel na Steamu ve fronte, tak jsem to prsknul do wishlistu. Nejaka podobnost me ted… nový
Dwane Dibbley 30.05.2019 15:42
Dwane Dibbley
Jono, jako například black-face u černého Chuchela. :-D nový
Holy99 30.05.2019 16:02
Holy99
No tam alespon nejaka graficka podoba byla, sice to nejdriv muselo nekoho napadnout... Tady mi ta po… nový
Dwane Dibbley 30.05.2019 16:24
Dwane Dibbley
Podle mě se bude měnit maximálně jenom jméno a to mimosoudní dohodou. 3D realms z toho nakonec vytěž… nový
Holy99 30.05.2019 16:27
Holy99
Aby se z toho ti uřvanci nepokakali.. Fandím 3D Realms. nový
L-Core 30.05.2019 16:25
L-Core
Nejhorší na tom je, že za všechno mohou nejspíše kravaťáci a konají tak ve jménu členů kapely, čímž… nový
Holy99 30.05.2019 16:30
Holy99
Ion Maiden je nesmysl, to by u soudu prohrali. Pokud ale jsou ve hre nejake jasne viditelne dalsi sh… nový
RedMaX 30.05.2019 20:01
RedMaX
Ve hře jsou shody vytažené z nosu. Tady jde primárně pouze o velice podobný název(bez jednoho písmen… nový
Holy99 30.05.2019 20:15
Holy99
Ja moc pres hudbu nejsem. A kdyz, tak mam radsi takovy folkovy nebo neco na ten zpusob. Jsem predpo… nový
RedMaX 30.05.2019 21:28
RedMaX
By se ti mohlo líbit tohle https://youtu.be/OFsmiHNEa3Q poslední
Holy99 30.05.2019 21:52
Holy99

Nejhorší na tom je, že za všechno mohou nejspíše kravaťáci a konají tak ve jménu členů kapely, čímž z nich udělají akorát tak blbce, protože nic kromě "očividné" shody názvu hry v rukávech nemají.

Nějaký ty vyjmenovaný shody ve hře jako takové působí směšně, i shoda jména hlavní postavy hry s hráčem kapely působí úsměvně.

Takže tak. :-D

Ion Maiden je nesmysl, to by u soudu prohrali. Pokud ale jsou ve hre nejake jasne viditelne dalsi shody, kapelu jsem neposlouchal a hru neznam, takze tezko posoudim, tak maji pravnici kapely pravdu a hra parazituje na jejich znacce, tudiz je pozadavek na odskodne v zasade spravny. Mel by byt ovsem vycislen jako realne vysoke procento z trzeb za hru a doprovodne prodeje, takze by urcite nemel byt pro herni studio likvidacni.

Radsi to zopaknu, aby to nekdo nevycitil jinak, pokud je to jen nahoda, tak tech shod bude malo, pokud umyslne vytvorili hru podle te hudebni skupiny, tak at platej, na tom nevidim vubec nic spatneho.

---

S Chuchelem ten pripad nic spolecneho nema, protoze Chuchel prokazatelne nevznikl podle podobizny ponizujici americke cernochy, autor vubec netusil, ze neco takoveho existuje, stejne jako to netusil nikdo dalsi z Evropanu. Nejakej curak v Americe si vsiml nahodne podoby a napadlo ho, ze by si na tom mohl udelat jmeno. Nic vic.

---

To ze ve prospech kapely jednaji nejaci pravnici zase nemuze vyvinit samotnou kapelu, snad jsou clenove kapely svepravni a vedi, jake pravniky si najali nebo jake vydavatelske spolecnosti, jejiz pravnici to resi, se upsali.

Ve hře jsou shody vytažené z nosu. Tady jde primárně pouze o velice podobný název(bez jednoho písmenka).

Hra je zatím v early acces a pochybuji, že si ji někdo koupil kvůli podobnému názvu. Většina lidí si to koupila kvůli tomu, že se jedná o jakýsi lepší comeback 3D Realms. Ve hře není žádná písnička od dané kapely.

U toho Chuchela bych neřekl, že to nemá VŮBEC nic společného, jelikož se jedná o podobný myšlenkový postup akorát s jiným zájmem. Tenkrát to bylo v rámci politické korektnosti, teď je to ve jménu ochrany kapely a jejich licencí.

Ano, jsou svéprávní, podepsali s právníky smlouvu, ve které si ujasnili, že mají na starosti veškeré nelegální použití jejich značky. Holt se dlouhou dobu nic nedělo, a tak se chytli hry Ion Maiden, protože se skoro stejně vyslovuje, ale podobnost produktů je jako nebe a dudy, ale budiž.

--------------

Budu se opakovat, podle mě to skončí mimosoudní dohodou, protože jedinej ten název je jaksi ještě normálně odůvodnitelnej.

edit: Jinak hudba to je i pro širší publikum, jako jo metal, ale tenhle je zpívanej a Dickinson má fakt hodně dobrej hlas. Jestli jsi neposlouchal, tak ses o dost ochudil.

Ja moc pres hudbu nejsem. A kdyz, tak mam radsi takovy folkovy nebo neco na ten zpusob.

Jsem predpokladal, ze tam je jeste nejakej dalsi shodnej prvek nez nej podobnej nazev, v tom pripade tam skutecne paralela je, oboji si nejakej kripl vytahnul ze zadku, aby se zviditelnil.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru