Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Budeme hry streamovat?

Google oznámil přelomovou streamovací službu Stadia - jak bude hraní fungovat?

---

Co na to rikate?

Osobne rovnou rikam, ze streamovat hry nebudu a pres sluzbu Googlu, kteryho nesnasim uz vubec ne. Mne to prijde jako spachani vrazdy na hrach, prijde mi to PC s nabusenou grafikou jako soucast toho hrani toho procesu, kdyz chci hrat hry. Stejne tak mi jako soucast te hry driv prislo pouziti cracku - bude to fungovat nebude, kdy to spadne nebo to poslape az do konce, natahnu si pres to do pocitace vir? - a posleze beru jako soucast te hry nakupovani na Steamu ve slevach, kdy se clovek probira hrama a koupi i co vlastne hrat nechtel.
Navic jsem se naucil mit nainstalovanu na PC jednu az dve hry, ktere jsem jeste nehral a ty hraju, protoze driv, kdyz jsem toho rozjel najednou vic, tak jsem se pak nebyl schopen rozhodnout co vlastne mam hrat. U toho streamu bych dopadl stejne, proste bych toho tam mel instantne tolik, ze bych nevedel, cim zacit.

Tak doufam, ze sluzby na nakup jednotlivych her vydrzi jeste dlouho, protoze kdyby snad jednou bylo jen pausalni predplatne a jedno jestli typu Origin Access (s nutnosti herniho stroje) nebo Google Stadia (cisty stream), tak vim, ze bych radeji s hranim her skoncil nez se tomuto trendu prizpusobil.

Zdroj: spousta - keynote Googlu na GDC
Předmět Autor Datum
Já se toho také nemíním účastnit. A vlastně tomu streamovanému hraní přeji jen to nejhorší. Nestojím…
L-Core 21.03.2019 20:50
L-Core
Tak je fakt, ze v podstate mam co hrat taky na dlouho dopredu a az vsechno dohraju, tak je spousta h…
RedMaX 21.03.2019 21:10
RedMaX
Já se z Epicu neopupínkuju, nevadí mi. Je sice otrava mít x klientů, občas je nutné mít spuštěné dva…
L-Core 21.03.2019 21:26
L-Core
Je otrava mit vic klientu, proto je nemam, tudiz na hry zdarma z Epicu nedosahnu, ale netrapi me to.…
RMX 22.03.2019 10:35
RMX
Nebudeme. Nevim co porad zkousi, pri tomhle streamovani je nechutnej input delay.
Dwane Dibbley 21.03.2019 23:13
Dwane Dibbley
Nevim, jestli je to pravda, ale pry konci Humble Bundle, pry bude nabizet klice na Epic misto na Ste…
RedMaX 22.03.2019 15:27
RedMaX
Tos četl kde? https://www.shacknews.com/article/110641/epic-partners-with-humble-bundle-for-epic-gam…
L-Core 22.03.2019 17:36
L-Core
Hmm, no tak snad ne, tezko rict, jak to bude. Pokud by meli dva oddelene programy, jeden na Steam kl…
RedMaX 22.03.2019 20:01
RedMaX
Tento zpusob existuje uz na trhu desetiletí. Zacala s tim opravdu (pro public) uz Nvidia se servery… poslední
XoXoChanel 25.03.2019 17:55
XoXoChanel

Já se toho také nemíním účastnit. A vlastně tomu streamovanému hraní přeji jen to nejhorší. Nestojím o to, stát se loutkou, které bude milostivě povoleno, co a jak může hrát. Chci modifikace, chci češtiny, chci si hry upravovat nad rámec toho, co je k dispozici v nastavení - chci si zachovat to, co mohu dělat dnes. O to vše bych přišel. A platit každý měsíc? A jednou ne a je s hraním utrum? Narvěte si, gúgle a ostatní, tohle onlajnové propůjčování her za výpalné do špic, případně ještě někam. Kdyby na to došlo, nemám žádný problém nekoupit žádnou hru v mnoha příštích letech (možná už nikdy) a přitom denně hrát několik hodin, jsem dostatečně (před)zásoben.

Ale třeba má někdo jiný názor a je spokojen, že jsou všechny zadky/prsa ve hrách rozkostičkované a že je vydavatel moudře chrání tím, že za pochodu odstraňuje obsah ze hry (třeba hudbu, viz GTA4). Je spokojen, že si hru nemůže upravit lepšími texturami a hlavně, nemusí se obávat, že by si někdo někde v singlu třeba upravil denní dobu ve hře, jízdní model auta, dostřel zbraní, odolnost nepřátel či FOV. Takovému jeho názor samozřejmě neberu - ale měnit svou nenávist vůči tomuhle také nebudu :)

Chápu samozřejmě přínos v tom, že by se mělo dát hrát náročné hry i na plečkách. Tohle mě neosloví, vždy jsem měl (na) odpovídající hardware; tohle u mě výše uvedená negativa nemůže ani náhodou přebít.

Osobně se ale vůbec nebojím, že bych se dožil toho, že se hry budou hrát jen formou předplatného. A pokud si G. či kdo někde u devs vybojuje, že nějaká hra bude k dispozici jen touto formou, prostě ji budu ignorovat, jsou spousty jiných.

Tak je fakt, ze v podstate mam co hrat taky na dlouho dopredu a az vsechno dohraju, tak je spousta her, ktere bych si klidne zahral pres vzdechy pri hrani, ktere tu obcas ventiluju, podruhe. :-)

Budoucnost hrani her na PC zacinam ale videt cerne, uz prvni byl ten prichod Epicu, ted tohle streamovani, pomalu se obavam nejhorsiho. A pokud jednou skonci Steam, tak si pak zahraju uz jen Zaklinace z GOGu. :-/

Edit: Ono uz jen to, ze se do toho pousti Google je samo o sobe varujici, lehce se pak stane, ze treba hry ve kterych nemaji postavy modrou plet, budou ze Stadia streamu odstraneny podobne jako ted odstranili z Play ty telefonni aplikace. :-/ Na to ti pak jeste nekdo napise, ze on s Googlem nema zadny problem a zadny bug tam nevidi. :-D

Já se z Epicu neopupínkuju, nevadí mi. Je sice otrava mít x klientů, občas je nutné mít spuštěné dva naráz (klasika, Ubi hry na Steamu), ale jinak mi nevadí. Beru je jen jako spouštěče her, další funkce nijak nevyhledávám. Jasně, Steam je nejdále v použitelnosti.

Když jsem si dnes na Epicu přidával do knihovny Oxenfree (další z her zdarma), všiml jsem si, že za dva týdny budou rozdávat The Witness, IMHO nejlepší hru všech dob napříč žánry (předtím jsem tak hodnotil System Shock 2).

Tento zpusob existuje uz na trhu desetiletí.
Zacala s tim opravdu (pro public) uz Nvidia se servery "Grid" (CLOUD GAMING) na Nvida Grid@TV a hernich tabletach s g_chipem Tegra.
Prístí NEXT-GEN console XboX pojedou jen na stream (oznameno minulí a potvrzeno tento rok) tak jak uz "Project xCloud" to ohlasil Miclosoft jiz davno pred Googlem.
Google az na monopolizaci snad ani nic vlastniho od 2013 vymyslet neumí. Jen okopiruje neco co je a podle odhadu statistik bude fugovat a pojmenuji to "Google neco", a pak se nazyvaji borcama..

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru