Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Mini-report: Jak se (ne)hraje v Irsku

Tak jsem byl natěšený, že vám zde odprezentuji foto reportáž o místních herních poměrech v Irsku, bohužel, na fotoaparáty jsou tu lidé citliví asi jako modré uniformy u Ground Zero po 11. září... Nevadí, snad vezmete zavděk pár řádky.

Je to už 2 měsíce, co jsem si sbalil ranec a vydal se vydělat nějakou tu korunku na dokončení studií na vyspělejší západ. Inu, zakotvil jsem v Irsku, na západním pobřeží (k oceánu to je 15 minut pěšky). Bydlím v docela malém městě, často zde prší (ale je tepleji, než u vás doma v ČR) atd. atd. Nicméně, tato mini-reportáž není o mně, ale o zdejší hráčské mentalitě, tak se hezky usaďte...

Dnes jsem si udělal výlet do nejbližšího většího města v okolí (pro představu 20 min autobusem tam a nazpět stojí 7,60€) a jeden z obchodů, který jsem navštívil, byl i Gamestop. Mnozí možná znají, jiní ne. Hned na úvod řeknu, že už dříve jsem byl při listování "elektro" letáků překvapen, proč zde nenacházím PC sestavy, či PC hry, ale jen konzole a jim podobné. No, dnes jsem to pochopil. Připadám si tady jako za velkou louží - v Americe. Interiér GameStopu měl brilantní výzdobu, všude spousta plakátů, figurek a dalších reklamních hovadin, ale co je kámen úrazu, 95% všech nabízených titulů je určeno pro konzole a pouze 1 oddíl - a to 3 (slovy TŘI) poličky byly osazeny tituly pro PC platformu. Smutné. Minimálně z mého pohledu. Pak se divme, že jsme tam, kde jsme. Co mě ale překvapilo bylo to, že zde byl jakýsi skromný trade-in bazar, kde se nabízely již použité hry, ale za velmi pěknou cenu, klobouk dolů. Ostatní ceny titulů byly stejné nebo velmi podobné těm obvyklým na Steamu.

Závěrem, udělal jsem si radost a koupil jsem si Steam Wallet penízky. Je to zajímavá inkognito platební alternativa (v ČR je nejpodobnější formou PaySafeCard, který se dá mimo jiné zakoupit i tady).

Kdyby se chtěl kdokoliv na cokoliv, co se Irska týká zeptat, tak pokud budu vědět, rád odpovím.

Bounty

[ckTFWK6.jpg]
[Ge087xs.jpg]

Zdroj: Bounty
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud herní svět ovládnou konzole a tablety, tak nás čeká smutný konec sofistikovanějších her. Proto…
JR_Ewing 02.04.2013 00:06
JR_Ewing
Problem je, ze vacsina velkych spolocnosti sa preorientovava na mobilnu platformu, takze to, coho sa…
Michal2 02.04.2013 18:31
Michal2
nevěste hlavy, historie se pohybuje v kruzích. A stejně jako kdysi na začátku se začnou dělat hry za…
touchwood 02.04.2013 21:38
touchwood
Taky mám ten pocit, že až ti starší jsou ti, co hry kupují, nikoliv pirátí. poslední
Prasak 03.04.2013 00:39
Prasak

Pokud herní svět ovládnou konzole a tablety, tak nás čeká smutný konec sofistikovanějších her. Protože pokud se u těchto zařízení nezmění možnosti ovládání (dotek a joypad nebo teď ty pohybový věci), tak si na tom třeba strategie nebo 3D akce vůbec nezahrajem. Ovládání bez klávesnice a myši je strašně nepřesné, pomalé a má málo možností.

nevěste hlavy, historie se pohybuje v kruzích. A stejně jako kdysi na začátku se začnou dělat hry zadarma, jen pro zábavu (viz třeba ta Black Mesa) a pak se toho chytnou malí vývojáři typu (Bohemia Interactive) a budou zase produkovat věci, o kterých by mnozí řekli, že je můžou vydat jen velké globální společnosti..

Prostě se budoucnosti nebojím, naše generace je ta, kdo má kupní sílu :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru