Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Mini-report: Jak se (ne)hraje v Irsku

Tak jsem byl natěšený, že vám zde odprezentuji foto reportáž o místních herních poměrech v Irsku, bohužel, na fotoaparáty jsou tu lidé citliví asi jako modré uniformy u Ground Zero po 11. září... Nevadí, snad vezmete zavděk pár řádky.

Je to už 2 měsíce, co jsem si sbalil ranec a vydal se vydělat nějakou tu korunku na dokončení studií na vyspělejší západ. Inu, zakotvil jsem v Irsku, na západním pobřeží (k oceánu to je 15 minut pěšky). Bydlím v docela malém městě, často zde prší (ale je tepleji, než u vás doma v ČR) atd. atd. Nicméně, tato mini-reportáž není o mně, ale o zdejší hráčské mentalitě, tak se hezky usaďte...

Dnes jsem si udělal výlet do nejbližšího většího města v okolí (pro představu 20 min autobusem tam a nazpět stojí 7,60€) a jeden z obchodů, který jsem navštívil, byl i Gamestop. Mnozí možná znají, jiní ne. Hned na úvod řeknu, že už dříve jsem byl při listování "elektro" letáků překvapen, proč zde nenacházím PC sestavy, či PC hry, ale jen konzole a jim podobné. No, dnes jsem to pochopil. Připadám si tady jako za velkou louží - v Americe. Interiér GameStopu měl brilantní výzdobu, všude spousta plakátů, figurek a dalších reklamních hovadin, ale co je kámen úrazu, 95% všech nabízených titulů je určeno pro konzole a pouze 1 oddíl - a to 3 (slovy TŘI) poličky byly osazeny tituly pro PC platformu. Smutné. Minimálně z mého pohledu. Pak se divme, že jsme tam, kde jsme. Co mě ale překvapilo bylo to, že zde byl jakýsi skromný trade-in bazar, kde se nabízely již použité hry, ale za velmi pěknou cenu, klobouk dolů. Ostatní ceny titulů byly stejné nebo velmi podobné těm obvyklým na Steamu.

Závěrem, udělal jsem si radost a koupil jsem si Steam Wallet penízky. Je to zajímavá inkognito platební alternativa (v ČR je nejpodobnější formou PaySafeCard, který se dá mimo jiné zakoupit i tady).

Kdyby se chtěl kdokoliv na cokoliv, co se Irska týká zeptat, tak pokud budu vědět, rád odpovím.

Bounty

[ckTFWK6.jpg]
[Ge087xs.jpg]

Zdroj: Bounty
Předmět Autor Datum
(ale je tepleji, než u vás doma v ČR) Obzvláště v cizině nezapomínej, že je to pořád i Tvoje doma.…
Redsnake 30.03.2013 06:16
Redsnake
Máš pravdu. Krajina je tu hezká, ale v konečném součtu se to nemůže měřit s tím, co máme doma (bydlí…
Bounty 30.03.2013 11:08
Bounty
proč zde nenacházím PC sestavy, či PC hry A proto asi už jsem navrhoval dvě herní sestavy do Irska,…
M-Pol 30.03.2013 07:52
M-Pol
Pěkný, poučný článek. Bohužel mě to moc nepřekvapuje. Výrobci konzolí - Sony, Microsoft,... Tyhle fi…
GTS 30.03.2013 09:15
GTS
Jde o to, že dnešní mainstream (a tedy to, co následně diktuje) a zlatou žílu představují americké d…
Bounty 30.03.2013 11:14
Bounty
Pokud herní svět ovládnou konzole a tablety, tak nás čeká smutný konec sofistikovanějších her. Proto…
JR_Ewing 02.04.2013 00:06
JR_Ewing
Problem je, ze vacsina velkych spolocnosti sa preorientovava na mobilnu platformu, takze to, coho sa…
Michal2 02.04.2013 18:31
Michal2
nevěste hlavy, historie se pohybuje v kruzích. A stejně jako kdysi na začátku se začnou dělat hry za…
touchwood 02.04.2013 21:38
touchwood
Taky mám ten pocit, že až ti starší jsou ti, co hry kupují, nikoliv pirátí. poslední
Prasak 03.04.2013 00:39
Prasak

Pěkný, poučný článek. Bohužel mě to moc nepřekvapuje.
Výrobci konzolí - Sony, Microsoft,... Tyhle firmy na ten svůj produkt udělají ohromnou reklamu, ale na PC sestavy není nějaký velký výrobce, ale spíš kombinace výrobců komponentů do nich, takže reklama žádná.

Pokud herní svět ovládnou konzole a tablety, tak nás čeká smutný konec sofistikovanějších her. Protože pokud se u těchto zařízení nezmění možnosti ovládání (dotek a joypad nebo teď ty pohybový věci), tak si na tom třeba strategie nebo 3D akce vůbec nezahrajem. Ovládání bez klávesnice a myši je strašně nepřesné, pomalé a má málo možností.

nevěste hlavy, historie se pohybuje v kruzích. A stejně jako kdysi na začátku se začnou dělat hry zadarma, jen pro zábavu (viz třeba ta Black Mesa) a pak se toho chytnou malí vývojáři typu (Bohemia Interactive) a budou zase produkovat věci, o kterých by mnozí řekli, že je můžou vydat jen velké globální společnosti..

Prostě se budoucnosti nebojím, naše generace je ta, kdo má kupní sílu :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru