Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem System Shock 2, Thief 1+2 v novém kabátě

Více než 10 let po vydání Thiefů a System Shocku 2, více než 10 let po krachu legendárních Looking Glass Studios, byla konečně vyslyšena přání spousty hráčů. Právě dnes přichází na svět NewDark, zbrusu nový (komunitní) engine pro tři kultovní hry, který umožní jejich pohodové hraní na současných PC se současnými Windows...

newdark-je-konecne-venku

Jsem zvědav, zda si to bude rozumět s češtinou: http://cestiny.idnes.cz/system-shock-2-0dw-/Hry.as px?c=A000328_57945_bw-cestiny-hry_bw

Zdroj: diit.cz
Předmět Autor Datum
byls rychlejší, právě jsem se chystal, že to sem vrazím. :-)
touchwood 27.09.2012 08:49
touchwood
System Shock 2 už dlouhé roky považuji za nejlepší hru všech dob, napříč žánry. Lepší grafický kabát…
L-Core 27.09.2012 08:58
L-Core
Já tyhle "moderní vykopávky" přiznám se nechápu. Nerozumím tomu, proč někdo investuje čas a energii,…
Redsnake 27.09.2012 08:59
Redsnake
U SS2 mi primárně vůbec nejde o lepší vizuální vzhled (i když nativní rozlišení potěší), ale o samot…
L-Core 27.09.2012 15:35
L-Core
Bomba, ze se lidi staraji o stare klasiky a trebas se diky novejsimu kabatku na to podivaji bez vets…
Radar14 27.09.2012 14:15
Radar14
Skutečně si myslíš, že to dnešní patnáctiletí budou hrát? Ani omylem. Podle mě tyhle hry mají sentim…
Redsnake 27.09.2012 14:57
Redsnake
S vetsi pravdepodonosti nez kdyby to nebylo.. Tyhle hry se ona idealizace netyka, je to dokonala gam…
Radar14 27.09.2012 15:09
Radar14
Podle mě tyhle hry mají sentimentální hodnotu maximálně pro lidi, kteří je hráli v dětství. Já hrál…
L-Core 27.09.2012 15:42
L-Core
Nevim ted co je ZIVE.. Ale je mi 35 let a deset let asi net nenam.. I kdyz nevim priznam. :D Ale zac…
Radar14 27.09.2012 15:57
Radar14
Jiný zdroj informací: http://bonusweb.idnes.cz/thief-2-a-system-shock-2- pro-moderni-pocitace-fk5-/N… poslední
L-Core 01.10.2012 17:34
L-Core

Já tyhle "moderní vykopávky" přiznám se nechápu. Nerozumím tomu, proč někdo investuje čas a energii, aby převedl hru do enginu, který v lepším případě přidá jiný systém renderování, tedy max světlo a možná textury ve vyšším rozlišení. Ok, sám jsem vyznavačem kultu starých her, prostě...přijde mi to zbytečné, ta reinkarnace a ani nechápu to jásání kolem toho.

Co vlastně ten nový engine nebo co to je umí líp? Já si teda z obrázků všim jen toho světla a textur.

EDIT: a kompatibilita s novým HW a SW resp OS? Věřím tomu, že 90% lidí, kteří tohle chtějí hrát si to umí zprovoznit i bez nějakého nového, čehosi.

U SS2 mi primárně vůbec nejde o lepší vizuální vzhled (i když nativní rozlišení potěší), ale o samotné zprovoznění. Kéž bys měl s těmi 90% na nových systémech pravdu (možná jen patřím mezi 10% mamlasů, co to neumí). Poslední systém, kde mi to běželo bezproblémově, byl Win98SE. Zkoušel jsem všechno možné, bohužel nic nezabralo (buď hra padá jak listí na podzim nebo se ani nespustí). Naneštěstí ani není možné použít virtualizované Win98SE, protože ty nezvládají grafickou akceleraci (DX7?).

Možným zdrojem problémů by mohla být teoreticky i čeština. Teď nemám čas "nový" SS2 zkoušet (ani instalovat), ale třeba by to šlo "dovnitř" nově "napasovat", pokud by byl problém v ní. Jak je ale psáno na diit.cz, nevyjasněná autorská práva k SS2 nějakou veřejnou distribuci zásahů do hry také moc neusnadňují, že…

Bomba, ze se lidi staraji o stare klasiky a trebas se diky novejsimu kabatku na to podivaji bez vetsich komplikaci mladsi generace, kteri neznaji nic, nez bez dopredu, zabij a zmackni packu.. Plne podporuji moderstvi a reinkarnace, jen houst.. Jeste kdyby to slapalo na Ipadu, to by bylo bajo.. :-)

Skutečně si myslíš, že to dnešní patnáctiletí budou hrát? Ani omylem. Podle mě tyhle hry mají sentimentální hodnotu maximálně pro lidi, kteří je hráli v dětství. Smutná pravda je, že při znovuhraní v dospělosti člověk často zjistí, že řadu her měl zidealizovanou.:-|

S vetsi pravdepodonosti nez kdyby to nebylo.. Tyhle hry se ona idealizace netyka, je to dokonala gameska.. A pomerne dost komplexni, coz je fajn v dnesni dobe. Jediny co brani sucasne mladezi si to zahrat je oskliva grafika a komplikace pri spousteni.. Oni neznaji kdyz sme my bojovali o kazdej kilobajt z 640kb v Dosu.. Pres editace v autoexec.bat a config.sys. To byli casy. :-) A tyto remaky a pod. mi nevadi, pac to stoji lidi jen cas, kterej tomu dobrovolne a radi daji a my si nostalgicky muzeme pripomenout stare casy, v trosku lepsim havu.. Ja sem rad. Podivej jak sou uspesne sbirky na vyvoj nezavislych her a pokracovani, lidi tohle chteji a je tu ohromny prostor pro to. Nee kazdej si vystaci s Call of duty : Black ops 358..Ci stale zjednodusovanymi pokracovani Gothic IV a pod. Ci Diablo III..

Podle mě tyhle hry mají sentimentální hodnotu maximálně pro lidi, kteří je hráli v dětství.

Já hrál SS2 až po čtyřicítce :-/

Pravda (a jak píše radar, snad ne TEN radar z Živě tak před deseti lety? ::)), teenagery rozmazlené koridory to asi neosloví. On System Shock 2 nebyl nijak zvláště oceňován ani po svém vydání. Kdo se ale do něj hluboko zakousl, nepovolil až do závěrečného outra. Bohužel na cliffhanger zatím žádný SS3 nenavázal.

Osobně lepší hru neznám.

Nevim ted co je ZIVE.. Ale je mi 35 let a deset let asi net nenam.. I kdyz nevim priznam. :D Ale zacinal sem Dungeon mastrem a Ishary, Beholdery,Ultimou underworld a pod. Posleze Baldurs gate, Planescape, az po Gothic I-II, pak se to zacalo sr@t.. Vzpomente treba na genialni atmosfericky akcni RPG NOX.. To bylo. :)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru