Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Xbox vs PS 5 vs PC

Osobně dávám přednost notebooku s dock stanicí a tedy i monitorem a periferiemi, kvůli snadné mobilitě. Máš ale určitě pravdu v tom, že konzoli si do daní jako podnikatelský subjekt nedáš, na rozdíl od PC a neuhraješ to ani na DVD mechaniku uvnitř konzole. Nicméně, třeba TV už tam dáš.
Modifikace her? To jsi jediný koho znám, co tohle dělá :-) Nicméně některé novější hry na konzolích už umožňují bohaté nastavení věcí, co ty rád modifikuješ, např. onu velikost, podbarvení titulků a jiné věci.
Osobně hraji pouze hry typu FPS/RPG/Action-Adventure/Survival Horror a nejraději ty ze staré školy a proto mikrotransakce, sběr hromady blbin, abych si mohl vylepšit něco ve zbrojním arzenálu a pobíhání v obrovském otevřeném světě mě nebere a třeba FarCry 6 jsem kvůli tomu ani nedohrál dokonce, protože mě to přestalo bavit. Samozřejmě taky hraji pouze SP, čili kampaně. MP mě taky neberou. Nicméně, pokud mě hra opravdu chytne, hraji u ní vše, co nabízí, čili kromě vedlejších misí, tak i ty největší obtížnosti, dále combat souboje na čas a body a samozřejmě odhalování tajných míst a sběr skrytých relikvií, protože je to nenucené a není to překombinované. Mám samozřejmě několik herních stálic, které neomrzí, i když už ty hry nejsou nejmladší. Simulátory, hádanky, hopsačky a nebo hry, kde se na postavičky dívám jako ze střechy panelového domu, ty jdou zcela mimo mě.
Jinak na tu absenci češtiny u konzolových her se dá zvyknout a prvotní nastavení každé hry i v anglickém Menu je stále to samé. Na co jsem si ale u konzole za ty roky dodnes nezvykl je nemožnost si ručně nastavit lokalizaci hry, protože se nastavuje automaticky podle výběru jazyka menu herní konzole. Ručně to lze zvolit na některých starých hrách někdy z dob těsně po Miléniu. Hodně her má naštěstí Polštinu a abych ji mohl mít ve hrách, musím mít i menu konzole zapnuté na Polštinu, protože i u akčních her to občas chce nějaké zadávání hesel a nebo je na výběr z několika odpovědí a podle toho se pak hra dále odvíjí. Aspoň tak to s lokalizací funguje u Xboxu (nevím jak je to řešeno u PS). A pokud Polština chybí, pak vždy musím mít zapnuté EN titulky, abych to mohl zároveň číst a vydedukovat další pokyny, protože na mluvené rozhovory se absolutně nechytám :-)
Máš více jak 1,5 tisíce her? A to jsi všechny i hrál? Mám jich k dnešnímu dni něco málo přes 300 a to v žánrech, které opravdu hraji, čili si tituly vybírám a neberu cokoli, i když je to za levno a nebo skoro zadarmo. Úplně zadara MS nikdy nic nenabízí. Zrovna před nedávnem jsem si na Ebay koupil krabicovku s klasikou FPS žánru RTC Wolfenstein a chystám si ho po nějakých 21 letech zahrát a nyní na konzoli PS2 slim, kterou jsem si před nedávnem právě na staré herní vykopávky koupil za necelou tisícovku, protože je paradoxně levnější než první Xbox Classic. Za takové směšné prachy ani staré herní PC nekoupíš ;-) Tuhle hru sice spustím i na svém kancl noťasu (mám hru ofiko zakoupenou na MS Store i ve verzi pro PC, protože byla za levno), ale nechce se mi to hrát na PC, protože u toho hraní relaxuji a čistím si hlavu.
Cheaty jsou občas fajn, když jedeš největší obtížnosti a máš málo munice, která se vyskytuje ve hře sporadicky ;-) Třeba v mé srdcovce Wolfenstein: The New Order skládáš a odemkneš enigmu a měla by se ti zpřístupnit další herní obtížnost, ale i když to na Xboxu odemkneš, tak se k tomu dalšímu levelu stejně nedostaneš, nebo jsem na to aspoň nepřišel a to jsem v té hře odehrál a posbíral, úplně vše, co šlo a to i dodatečné DLC.
Co se ceny HW týče, tak do těch 5ks konzolí (2x XB360, XB One S, XB X, PS2) jsem dal postupem času necelých 24 000kč, ale za to ve hrách už to bude skoro 80 000kč (krabicovky i elektronické licence), což vychází v průměru na cca. 270kč za hru, což není nic cenově extrémního, spíše láce. Hodně her jsem postupně nakoupil za velmi dobré peníze, jinak by ta částka byla určitě vyšší. Měsíční předplatné (GammePass) s nestálou a pro mě chabou nabídkou mě totiž nebere a nikdy jsem ho nevyužil, ani u herních novinek.
Jinak i na starší herní konzole existují HW módy, kdy si můžeš na nich pak hrát i pálené hry a třeba i s přidanou češtinou, ale dnes tohle při cenách krabicových bazarovek, nebo slevách v MS Store absolutně nemá žádný smysl, pokud píši za platformu Xbox a co jsem četl, tak MS takové konzole pak při online připojení blokoval. Dnes už se do konzolí nezasahuje, ale "šméčka" existují i dnes i na nejnovějších konzolích.
Koukám, že jsem se nějak rozepsal :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny