Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Věštění Steam slevy her

Zdarec, jsem sice od mala gamer každým coulem, ale jaksi už častěji a častěji sleduju, že kupuji hry na které možná nikdy nebudu mít čas. Knihovna se plní a často se mi stává, že i hra na kterou jsem se dost těšil se mi nechce rozehrávat/kupovat, protože vím že na to nebude ten klid, čas a focus, který bych si představoval. A tak leckdy místo zapnutí gamesky spíš procházím knihovnu a steam obchod a listuju co bych koupil, co jsem nehrál, co bych si zahrál a vlastně k samotnému hraní se ani nerozhoupu. Možná je to jen horší období, ale věřím, že času bude míň a míň (je mi 30). Proto už také málokdy rozhazuju za plné ceny. Nicméně pořád v knihovně schází tuna velkých titulů, který bych chtěl vlastnit a zatím na ně nebyl čas. Ceny u nich koukám pořád drží nějakou hranici př. 20-40e. Což se mi v současné mé situaci za hru, na kterou nevím zda bude čas, dávat zkrátka nechce.
Proto jsem založil tento topic, aby jsme zkusili určit, kdy půjde cena výrazněji dolů skrz třeba rok vydání dle jiných her, či model ostatních vydavatelů, který nemám v oku.
Vím, že některý vydavatel má vybrané tituly "zastropované" (co si člověk všimne, třeba retro původní díly CoD nejdou nikdy pod 50-60%), tak i takový poznatky se hodí. Loňské hry, tam je jasné, že nepůjdou jen tak na 40%+ slevy. Takový Resident Evil 4 z loňska je ale už na -50% za 29,99€ a určitě nemá za potřebí extrémně slevovat, aby se prodával :). Někde vidím po dvou letech třeba i 60% slevu (Dying light 2) a jinde ani po 8 letech pod 20e. Ve výčtu se najdou i tituly staré nějakých 5 let. Kdy se tedy tak dá očekávat větší sleva, nebo už třeba níže nepůjdou? Systém v tom úplně nevidím, určitě je to subjektivní.

Aktuálně mám ve Wishlistu téměř 300 titulů, ale jedná se mi hlavně o tyto:
Red Dead Redemption 2 (nejníže 19,79€ -67%)
Marvel’s Spider-Man (35,99€ -40%)
Elden Ring (35,99€ -40%)
Cyberpunk 2077 (29,99€ -50%)
Hogwarts Legacy (29,99€ -50%)
Sekiro: Shadows Die Twice (29,99€ -50%)
God of War (24,99€ -50%)
DEATH STRANDING (19,99€ -50%)
Stray (18,47€ -34%)

Předmět Autor Datum
Naházej si ty hry do účtu na isthereanydeal.com. Uvidíš časem, že jinde je možnost získat ty hry lev…
L-Core 09.03.2024 16:23
L-Core
Aha, to jsem neznal a těmto "mimosteam" steam keys koupím jsem se vždy vyhýbal s vidinou, že se mohu…
Mojmírek 10.03.2024 11:28
Mojmírek
Refundace Steamem ti určitě fungovat nebude, když to koupíš jinde. Musel bys problém řešit s prodejc…
L-Core 10.03.2024 14:29
L-Core
Asi to teda vyzkouším na nějaké lowcostovější tituly, na kterých mi tolik nezáleží :P děkuji. Tam už…
Mojmírek 10.03.2024 17:50
Mojmírek
To si děláš legraci? :D Ty si některé hry ani nehrál a už kupuješ další jen abys je měl ve Steam kni…
Platfus 12.03.2024 20:07
Platfus
To zas tak divný nebude a určitě to dělá spoustu lidí. Ale chápu a sám si často říkám: "Už nic nekup… poslední
Mojmírek 14.03.2024 15:59
Mojmírek

Naházej si ty hry do účtu na isthereanydeal.com. Uvidíš časem, že jinde je možnost získat ty hry levněji než přímo na Steamu (Fanatical, WinGameStore, GamesPlanet a další) a to přimo v podobě steamáckého s/n.

Systém v tom nehledej, záleží na vývojářích, vlastnících práv. Někdo nasazuje slevu pomalu každý měsíc, někdo nikdy, někdo si může dovolit jen zdražovat.

Jen letmo, RDR2 už bylo i pod 16€.

Aha, to jsem neznal a těmto "mimosteam" steam keys koupím jsem se vždy vyhýbal s vidinou, že se mohu hlavně spálit. Dříve se tradovalo, že to sice funguje a je s větší slevou, ale je tam nějaký háček třeba pouze ruský dabing, nebo to ve svém regionu nespustím a je to blokované atp... Nebo nějaké jiné omezení nehrozí? Bude mi fungovat na steamu případná refundace a celková podpora? (karty, achievy, workshop, atd..). Hlavně nechápu proč by měli mít jinde lepší cenu, je to v rámci nějakého černého přeprodeje? Ty tenhle "isthereanydeal.com" používáš? Opravdu v tom není žádnej háček

Refundace Steamem ti určitě fungovat nebude, když to koupíš jinde. Musel bys problém řešit s prodejcem s/n.

Isthereanydeal.com používám řadu let a na mnou výše uvedených třech serverech (na jiných jsem myslím nikdy nic nekupoval) jsem pořídil spoustu steamáckých her. Všechny mi fungují jak mají (kartičky, achievementy, workshop). Jestli je tam nějaký háček, nevím, na žádný jsem zatím nenarazil. Podobně můžeš získat steamácké klíče i na Humble bundle severu, tam je také pořizuji. Klíče ke hrám nakonec můžeš získat i zcela zdarma, přímo od vývojářů, kteří si je dokážou sami generovat, pochopitelně ne za zády Steamu, ale jejich (interním) nástrojem.

To si děláš legraci? :D Ty si některé hry ani nehrál a už kupuješ další jen abys je měl ve Steam knihovně přitom ani neobdržíš fyzickou podobu....Otázka nebyla o tom,ale tohle mě dost zarazilo a k tomu rozhazování peněz to má taky blízko.

To zas tak divný nebude a určitě to dělá spoustu lidí. Ale chápu a sám si často říkám: "Už nic nekupuj vole, máš tam toho ranec, prvně dohraj támhle to a to"... Ale když vím, že ty hry chci jednou hrát a stojím o ně, proč si je "nenasyslit" když budou ve velké slevě. Samozřejmě rozehrání může trvat roky a pak už může být i cena na trhu mnohem menší.
A že nebudu mít fyzickou kopii... ta je mi dnes k čemu? Doba se změnila, krabicovky jsem prodal a už je nesbírám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru