Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem star wars outlaws

Já právní stránce "nákupu" her samozřejmě rozumím a je mi jasné, že oficiální podpora her nemůže trvat donekonečna, obzvláště pokud se pro hru stane nekompatibilní operační systém, viz např. ty DOSovské hry pod 64. bitovými Windows. To ale neznamená, že oficiální nepodpora hry musí znamenat její konec, případně hloupé odebrání licence. V takovém případě může vypomoci třeba emulace, DOSBox, virtuální OS a podobně. Z určitě více než tisícovky her co mám (i hry starší než 30 let) jsem ve Windows 10 Pro/64 nerozchodil jen jednu (tu jen ve VirtualBoxu pod XP). A jednu hru z Big Fish Games, kterou pod W10 nejde spustit (a patch nebude), mám i na Steamu, kde je opravena a funguje.

Jen nepochopím to odebrání hry hráčům jen proto, že končí online, když hra se dá hrát i offline, když offline režim je ve hře přítomen, jak bylo zjištěno reverzním inženýrstvím. Přitom stačilo offline režim oficiálně aktivovat (jistě by to nestálo milióny) a hráči si mohli po Státech jen tak jezdit i nadále. Žádné servery k tomu potřeba nejsou. Právě kvůli té mapě - tedy myslím si to - spousta hráčů tu hru měla ráda. Podívat se a zajezdit si tam, kde to třeba sami znají. Tím si akorát Ubisoft u postižených hráčů pokazil jméno. A pokud se rozhodnou, že všem seberou licence třeba u komplet asasínů, budeš jistě také plný porozumění, že. Kvůli takovému riziku si kdekdo nákup jejich her do budoucna bude více rozmýšlet, nakonec jejich finanční ztráta z neprodeje her může být vyšší, než kdyby tu hru opatchovali. Právě to money, money za každou cenu se tady konat nemusí; kdo chce moc, nakonec nemusí mít nic.

https://www.pcgamer.com/games/racing/ubisoft-is-stripping-peoples-licences-for-the-crew-weeks-after-its-shutdown-nearly-squandering-hopes-of-private-servers-and-acting-as-a-stark-reminder-of-how-volatile-digital-ownership-is/

Se nasměju, když se to komunitě nakonec podaří (moc tomu nevěřím) a ta hra hrát offline půjde. Nasměju jejich rozhodnutí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny