Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Battlefield 2042 nejde spustit

Dobrý den,

před pár dny jsem si koupil hru Battlefield. Po prvních dnech klidného hrání nastal problém. Chtěl jsem si spustit hru, po zmačknutí tlačítka "hrát" mi hra nenaskočila ale jakýsi ověřování. Tak jsem počkal než se hra ověří, po tom se mi objevilo znovu tlačítko "hrát" ale opět mi tam skočilo to ověřování a takhle furt dokola. Hru na steamu prostě nemůžu spustit. Neví někdo co s tím.

Děkuji

Předmět Autor Datum
Hra potřebuje spuštěnou službu Easy Anti-cheat. Zkontroluj si, že ti ta služba běží. Případně ve sl…
RedMaX 10.10.2023 22:01
RedMaX
Služba běžela. Nakonec jsem to teda přeinstaloval a pak to ještě po mě chtělo stáhnutí nového ovlada…
bwn 10.10.2023 22:16
bwn
Záleží jestli máš EA app už spuštěný nebo ho spouští Steam... Tady je problém, někdy je fakt umění s…
stylar 11.10.2023 00:20
stylar
EDIT: tak mám to stejný (loop, kdy se ověřuje hra při každém spuštění), aha EA asi nechce abychom hr…
stylar 11.10.2023 00:45
stylar
Záleží jestli máš EA app už spuštěný nebo ho spouští Steam... Tady je problém, někdy je fakt umění s…
RedMaX 11.10.2023 08:03
RedMaX
Velmi zvláštní to bylo, ale první jsem spustil hru BF2042 > spouští se EA app a pak se minimalizuje…
stylar 11.10.2023 22:55
stylar
At uz jsem mel spusteny EA app nebo ne, tak me to stejne nechtelo pustit. Rikal jsem si vubec, jak j…
bwn 11.10.2023 14:16
bwn
Ahoj, měl jsem včera po updatu úplně stejný problém, vše jsem vyřešíl touto cestou: Místní disk C:…
YeeeeDi 11.10.2023 13:27
YeeeeDi
Diky za odpoved ale uz vyreseno. Přeinstaloval jsem EA app a pak to po mě chtelo, pri spusteni, novy…
bwn 11.10.2023 14:14
bwn
Protože EA app má prostě tunu problémů a vývojář EA na to kašle, tak se zvlášť při spouštění přes St…
RedMaX 11.10.2023 19:35
RedMaX
Steam je něco jiného. Ti mají jenom steam. Jinak Easy Anti-cheat už není, tedka má EA něco vlastního…
lopater150 11.10.2023 23:40
lopater150
Ano, to je úžasné (už mi blokují RTSS z MSI Afterburneru) zvlášť pokud ho mají odladěný, ale pozor,…
stylar 12.10.2023 00:13
stylar
lopater "přihlouplý" mulťák nehraje, jak se svěřoval jinde. Víceméně to vypadá, že má pravdu, protož…
RedMaX 12.10.2023 07:46
RedMaX
Jak které. A až na posledním místě. Přednost vždy single- žádný tupec ti nebude kazit hru. Ve wotku…
Lopater150 12.10.2023 17:11
Lopater150
Ještě k tomu, že je zajimavé, že tenhle multák jak říkáš jste schopni hrát i století. To nikomu neva…
lopater150 12.10.2023 23:06
lopater150
Já hraju mulťák Age of Empires 2 DE. Taky je to furt dokola to samé a furt to baví. :-)
RedMaX 13.10.2023 22:42
RedMaX
No a pak někdo něco mluví o ubisoftu. Oproti multaku je to king kong.
lopater150 13.10.2023 22:46
lopater150
Nejhorší je, že mě R* prostě odpálkoval, že to řešit nebudou, všechny bany jsou definitivní a nejdou…
stylar 14.10.2023 00:26
stylar
No vidíš. Předpokládám, že je to ban jen na tu hru a ne na celý účet steam.
lopater150 14.10.2023 05:55
lopater150
Tak je zjevné, že chování Rockstaru bylo zcela mylné a zakazování aplikací, které nemají žádný vliv…
RedMaX 14.10.2023 11:33
RedMaX
Když má takové pecky tak může vše. Gta5 a rd2 je top asi na světě tak asi tak.
lopater150 14.10.2023 12:28
lopater150
GTA5 jsem se kdysi kouknul chvíli na gameplay a stačilo mi to, top na světě to je možná podle tebe,…
RedMaX 14.10.2023 15:56
RedMaX
Ne podle mě podle top v historii prodaných kopii a taky online kdy se to hraje i po x letech. poslední
lopater150 14.10.2023 16:32
lopater150

Záleží jestli máš EA app už spuštěný nebo ho spouští Steam... Tady je problém, někdy je fakt umění si spustit EA hru přes Steam. Jinak bych toho, kdo udělal ten program nakopal do zadku, Origin byl strašný ale aspoň fungoval, BF hraji dost (dokud výchází updaty), ale ten zpropadnej EA app mě pořád odhlašuje i když zaškrtnu, že mám zůstat přihlášený, což by ani tak nevadilo, ale kolikrát hru musím spustit 4x než se to chytí a nechápu proč, a taky nechápu proč po ukončení hry, se mi zase ukáže okno EA app, který fakt nechci vidět (proto mám Steam verzi).

Záleží jestli máš EA app už spuštěný nebo ho spouští Steam... Tady je problém, někdy je fakt umění si spustit EA hru přes Steam.

Nikoliv, chápu, co jsi chtěl říci a také už si hru přes EA nekoupim, jedině přes Steam. Ale mám pár her koupených přes EA a pokud se domníváš, že spustit EA hru přes Steam je umění, tak není to tak: Spustit EA hru přes EA app je umění. ;-)

Co chci říct, že spuštění přes Steam probíhá standardně, ale potom stejně převezme řízení EA app a je úplně jedno, jestli tam předtím byl nebo nebyl Steam, EA app je otřesná aplikace a spouštět cokoli na EA app je hrůzostrašné a často je třeba to spouštět na několikrát. A souhlasím i s tím Originem, nebyl to žádný zázrak, ale ta aplikace teď, to je neskutečné!

Velmi zvláštní to bylo, ale první jsem spustil hru BF2042 > spouští se EA app a pak se minimalizuje > ukazuje se okno Steamu a ověřuje hru (něco jako by dělal ověření integrity mezipaměti hry) > po skončení se nic neděje a pokud hru spustím znova problém se opakuje...

V EA app je ale funkce recovery app, která resetuje aplikaci a potom mi to začalo fungovat nebo reinstalace EA app by tenhle problém vyřešila taky, každopádně na vině je EA app, že se nějakým způsobem "rozbije" a potřebuje reset či reinstall a posílá do Steam aplikace falešný info, ještě by mohlo vyskočit, že si mám hru koupit znova.

Jinak s updatem přišel i nový anticheat, nevím jestli je to vylepšení předchozího nebo nové řešení, ale oprávnění systému vyskočilo něco ohledně EA anticheat (kernel-mode) a nefunguje překrytí (OSD) z MSI Afterburner (RTSS), sice přes něj těžko budu cheatovat ve hře, ale pochybuji, že to EA chápe a na whitelist ho nedá.

Ahoj,

měl jsem včera po updatu úplně stejný problém, vše jsem vyřešíl touto cestou:

Místní disk C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Battlefield 2042\__Installer\Origin\redist\internal\EAappInstaller

Znovu se Ti "nainstaluje" EA aplikace, poté běž na Steam a hru normálně zapni a mělo by vše fungovat správně, pokud ne, dej vědět :)

Protože EA app má prostě tunu problémů a vývojář EA na to kašle, tak se zvlášť při spouštění přes Steam nemusí zaktualizovat na nejnovější verzi, podobně to samé platí pro ten Easy Anti-cheat, no a ten Installer tohle řeší, proto se doporučuje.

Jinak ale trochu na obranu EA je nutno říci, že jsme my hráči zvyklí na Steam, který je precizní a Valve se mu věnuje zcela naplno a proto je problémů méně a když tak se promptně řeší. EA app pak proti Steamu vychází jako tragická appka, ale nainstalujte si GOG Galaxy a rázem pochopíte, jak moc je Steam výjimečná aplikace. Ono v podstatě většina launcherů her má poměrně hodně chyb, je až zarážející, že jestli vývojáři nejsou schopni naprogramovat launcher, jak vůbec dokážou nějak naprogramovat nějakou hru. :-) Steam od Valve je prostě úplně v jiný lize!

Ano, to je úžasné (už mi blokují RTSS z MSI Afterburneru) zvlášť pokud ho mají odladěný, ale pozor, kdo by chtěl třeba lepší správce úloh, za tenhle program https://processhacker.sourceforge.io nebo https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer jsem kdysi dostal ban od Rockstaru (resetu účtu asi 1000 hodin herního času a smazání postavy), jak to ještě odlaďovali a reální cheateři hráli dál ]:).

lopater "přihlouplý" mulťák nehraje, jak se svěřoval jinde. Víceméně to vypadá, že má pravdu, protože nesmět mít nainstalovaný process explorer nebo RTSS bych rozhodně nedal, obojí je pro mě mnohem důležitější než si nechat vnutit anticheatovací aplikaci od multiplayer hry. :-/

Jak které. A až na posledním místě. Přednost vždy single- žádný tupec ti nebude kazit hru. Ve wotku je to jiné. Tam asi 3 tanky najednou nedáš. Ale u bf 2042 to jde hezky pěkně s kulometem. Jinak nemusí člověk hrát hry. Stačí sledovat herní weby, kde máš tyto informace - chytrá hlavo. :-)
Tam byla zmíňka o anti cheatu u ea. Tak asi tak.

Ještě k tomu, že je zajimavé, že tenhle multák jak říkáš jste schopni hrát i století. To nikomu nevadí. A myslím klidně i staré hry, které už nemají žádný nový obsah. Prakticky stačí pár hodin max pár dní a už je to kolečko kolečko dokolečka.
Counter-Strike taková pěkná ždímačka. Fuj.

Nejhorší je, že mě R* prostě odpálkoval, že to řešit nebudou, všechny bany jsou definitivní a nejdou zrušit...

Musíš si fakt dávat pozor co ti běží na pozadí.

A zrovna jsem našel tohle, momentálně stačí když máš AMD grafiku tak je šance, že dostaneš VAC ban! v CS2, prostě stačí používat její default funkce z oficiálního ovladače...
https://twitter.com/CounterStrike/status/1712875606776729832

Mezitím reální cheateři se smějí a hrají dále...
___

Tak je zjevné, že chování Rockstaru bylo zcela mylné a zakazování aplikací, které nemají žádný vliv na multiplayer hru, je přitroublé. To, že je firma ještě ke všemu arogantní a odmítá to řešit, co k tomu říct, když jejich multiplayer hry hráči stále hrají. :-/ Mělo by se o tom víc mluvit, aby se další hráči mohli kvalifikovaněji rozhodnout a ty hry nekupovat a nehrát.

Sám jsem od nich hrál jen Max Payne 3 a to byla jedna z nejhorších her, které jsem hrál. S jedničkou ani dvojkou to nemělo nic společného. Pořídil jsem teď onehdy Red Dead Redemption 2, prý to je dobrý, uvidíme, snad jsem se nespálil.

Na druhou stranu Antilag+ zjevně poskytuje určitou výhodu a Valve žádá jen nějakou opravu. Zajímavé je, že NVidia poskytuje také takovou výhodu, ale tam to Valve nevadí? Možná tam AMD má opravdu chybu, což se píše v tom příspěvku, že až to AMD opraví, tak ty lidi, kteří si toho asi nebyli vědomi a hráli to s tou "rozbitou" funkcí, odbanují. To vypadá jako fér přístup, ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru