Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baldur's Gate III

Baldur's Gate 1 a 2 ale nemají systém soubojů na kola. Tam je to real-time, přesně jak požaduje lopater. Co jsem viděl gameplay, tak to tam vypadalo tak, že si hráč před soubojem pauznul obrazovku, naklikal všem hrdinům povely a potom je realtime nechal provést, následovalo pausnutí obrazovky, naklikání povelů a nechat provést atd. až do konce souboje.

Baldur's Gate 3 je v tomto ohledu jiný a přináší klasický tahový systém soubojů. Ikdyž teda klasika bude v tomto ohledu spíš styl ala Heroes of Might and Magic 3. Tam to fungovalo tak, že hráčova skupina někam došla, kde byl nepřítel, hra se přepnula do arény, kde na jedné straně byly hráčovy postavy a na druhé nepřátelé. Tahovým systémem na kola se potom bojovalo, dokud na jedné straně nebylo prázdno.

Abych řekl pravdu, jako dítě jsem na tento soubojový systém měl stejný názor jako lopater a to až do chvíle, kdy jsem si zmíněné Heroesy poprvé zahrál a přišel jsem tomu na chuť, bylo to zase něco jiného než klasické realtime souboje.

Nicméně tohle není případ Baldur's Gate 3, které v tomto ohledu navazují na Divinity: Original Sin a Divinity: Original Sin 2. Zde se totiž hráč do žádné arény nepřepíná a prostě dojde k nepřátelům a jakmile se nevzájem pozdraví, započne boj. Oproti real-time souboji, kde je to hlavně o rychlosti, přináší tahové souboje nutnost především u toho myslet. Navíc zmíněné larianí hry tím, že je souboj přímo v prostředí hry, umožňují si bojiště předem připravit. Dá se tak vhodnou kombinací strategie a štěstí docílit i rozdrcení mnohem silnějších nepřátel.

Já aktuálně hraju Divinity: Original Sin 2 a minulou neděli jsem u jediného souboje strávil celé dopoledne, ale po 4,5 namáhavých hodinách přišel úspěch a nabušené nepřátele jsem porazil. Úspěchu jsem došel hlavně díky olejovým loužím a teleportaci části nepřátel, kteří se tak nestihli vrátit včas, aby své kolegy podpořili a když dorazili, opět se rozdělili na teleportované a ty, které jsem hodlal udolat. :-)

-----
Opravdu bych ti lopatere hrozně moc doporučoval, abys některou z těch her zkusil, protože dokud to nezkusíš, nemůžeš dokázat pochopit, o čem to je a proč je to tak moc populární.

Ikdyž teda momentálně mám v Divinity: Original Sin 2 tuhý zásek, dostal jsem se omylem do místa, kde jsou nepřátelé opravdu tuzí a obvykle mě zlikvidují rychleji než vůbec jakoukoli šanci byť jediného kola hry dostanu. Je mi jasné, že v této fázi hry tu nemám co dělat, ale nemohu najít cestu kam jít správně. :-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny