Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starfield

Jo, jsou mody, které vydavatel hry podporuje a jsou takové kde ne. Když třeba Bethesda dopředu říká, že mody nejsou problém, tak tam není potřeba se dotazovat ani na češtinu. Někdy jsou mody nepovolené, ale přesto jsou a vydavatel hry je tiše toleruje. Ale existují případy, kdy na modery poslali právníky a zakázali to.

Úplně to tak není. V případě Starfieldu, kde jsou mody jasně povolené, tak je mod češtiny vlastnictvím toho, kdo ho vytvořil a upravovat by ho nikdo jiný neměl, pokud mu tvůrce nedá souhlas. Pokud jde o češtiny vytvořené bez souhlasu, tak tam by asi těžko mohl ten co češtinu vytvořil žalovat toho, kdo mu jí ukradl, když sám povolení neměl. Do značné míry je to právně šedá zóna a já se opatrnosti některých překladatelů nedivím. Když pak přijde namachrovanej frajer, kterej nějaký právnický záležitosti vůbec neřeší, není divu, že není oblíben.

Já nehájim ani jednu stranu, jsem ale přesvědčen, že kdyby měl Ruda na webu češtinu volně ke stažení a u toho číslo účtu, kam by bylo možné přispět na provoz webu, že by toho odporu k němu bylo mnohem méně. Možná by ostatní rádi to samé taky a závidí mu, ale protože jsou si narozdíl od něho vědomi, že je to porušování práv vydavatele, tak si to netroufnou. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny